Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se jednou zapletl do sítě zločinu, jen těžko uletí... Christian Morelli (Alain Delon), profesionální zabiják, má zabít afrického politika. Úkol odmítá a prchá před zadavateli zakázky. Na útěku potká Claire (Catherine Deneuveová), do které není těžké se zamilovat, a společně prchají do Tichomoří. Když se po nějaké době vracejí do Paříže, chce Christian skončit se svou "profesí". Ale nebude snadné jen tak opustit zločineckou organizaci... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Není šokující, že Delon v osmdesátých letech hrál v hlouposti. Není šokující, že Deneuve hrála ve zbytečném filmu. Šokem je, že na tohle dal Sarde peníze. A ještě více šokující je, že jsem tuhle ptákovinu dokázala dokoukat do na růžovém obláčíčku se vznášejícího konce, který na štěstí pro diváka smyslů nezbaveného byl pouze němý a tak zaniklo veškeré „ňu, ňu, ňu, ťu, ťu, ťu, šmudliky, šmudliky." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když hraje Delon v kriminálním filmu, je to obvykle dobrý. Když si k tomu ale zároveň napíše i scénář, vyleze z toho vždycky taková samolibá ptákovina. To se potvrdilo i tady. Nejdřív nám samozřejmě Delon musí ukázat, že ještě nepatří do starýho železa, takže hned na začátku se dozvíme, že jeho postava má asi o 20 let mladší milenku. Ta je ve filmu úplně zbytečná a během první čtvrtiny zmizí ze scény, ale to by prostě nebyl Delon, aby si tohle nedal do scénáře. Taky se nám Delon musí detailně předvést nahej ve sprše, ale chápu, že třeba jeho fanynky tohle dokážou ocenit. Jinak Delonova postava samozřejmě působí strašně supermansky a nesmrtelně, takže vůbec nemáte ani nejmenší pochybnosti, že všechny padouchy zlikviduje s prstem v nose. Nechci film vyloženě jenom kritizovat, protože občas má nějaký lepší okamžiky, ale pokud chcete koukat na film s Delonem, tak prostě dejte ruce pryč od všeho, kde jeho jméno zároveň figuruje i u scénáře. Kdyby všechny Delonovy scénáře skončily vyhozený v popelnici, tak to žádná škoda nebude. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Další průměrná delonovka. Po Samurajovi a Arzentovi je Delon zase za špičkového zabijáka a stejně jako v Arzentovi chce po fádní úvodní vraždě pověsit řemeslo na hřebík, ale jeho zaměstnavatelé to vidí jinak a tak s nimi po venkovské romanci s Deneuve musí zúčtovat. Děj ani ta trocha akce extra nezaujmou, tu a tam se povede nějaký fórek (Delon chytí paní domácí za kozu a pak ji složí) a Deneuve je kočka. Když jí Delon vrazil facku, tak jsem v souladu s názvem filmu utrpěl menší šok - ale fackování ženských prostě k těmhle starým kriminálkám patří. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další člověk, který se do něčeho namotal, ale vystoupit z rozjetého vlaku mu zaměstnavatel nechce dovolit. To bývá časté téma hlavně současných snímků. Film z roku 82 se na věc dívá z opačného pohledu. Christian Morelli není tajný agent, ale zabiják. A i zdánlivě neřešitelné situace umí vyřešit se stoickým klidem a suchým humorem navíc. Tím se ukazuje, že se klidně mohl na pár filmů stát i Jamesem Bondem a divím se, že to jtehdy nikoho nenapadlo. K tomu oko divákovo potěší krásná Catherine Deneuve. Není to z nejlepších filmů Alaina Delona. Ten se navíc na scénáři podílel s režisérem Robinem Davisem pro nějž šlo o první takovou práci. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Mám Delona i Deneuve moc ráda a jejich přítomnost pro mě většinou znamená téměř jistou kvalitu a solidní hodnocení filmu. Váhala jsem mezi třemi a dvěma hvězdičkami, ale tady mi to opravdu moc nesedlo - od zvláštního děje až po těžko pochopitelné jednání postav. Jediné, co bych vyzdvihla, je tradičně skvělá hudba Philippa Sardeho, jejíž motiv byl dost chytlavý. Asi si budu muset na spravení chuti dát jiného Delona. https://www.youtube.com/watch?v=2PRW4ZCdj1I ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama