Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se jednou zapletl do sítě zločinu, jen těžko uletí... Christian Morelli (Alain Delon), profesionální zabiják, má zabít afrického politika. Úkol odmítá a prchá před zadavateli zakázky. Na útěku potká Claire (Catherine Deneuveová), do které není těžké se zamilovat, a společně prchají do Tichomoří. Když se po nějaké době vracejí do Paříže, chce Christian skončit se svou "profesí". Ale nebude snadné jen tak opustit zločineckou organizaci... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další člověk, který se do něčeho namotal, ale vystoupit z rozjetého vlaku mu zaměstnavatel nechce dovolit. To bývá časté téma hlavně současných snímků. Film z roku 82 se na věc dívá z opačného pohledu. Christian Morelli není tajný agent, ale zabiják. A i zdánlivě neřešitelné situace umí vyřešit se stoickým klidem a suchým humorem navíc. Tím se ukazuje, že se klidně mohl na pár filmů stát i Jamesem Bondem a divím se, že to jtehdy nikoho nenapadlo. K tomu oko divákovo potěší krásná Catherine Deneuve. Není to z nejlepších filmů Alaina Delona. Ten se navíc na scénáři podílel s režisérem Robinem Davisem pro nějž šlo o první takovou práci. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Spíš podprůměrná delonovka - chladnokrevný zabiják oddělá každého, kdo mu zkříží cestu, stejně chladnokrevně a bezcitně využívá i své milenky a nakonec se dá dohromady se stárnoucí blondýnou, která ho miluje tím víc, čím víc lidí oddělá, ať už jako nájemný vrah pro peníze nebo v nemilosrdném souboji se sobě podobnými kumpány. Dobrodružná podívaná, která nemá žádný přidaný přesah. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Než dá košem. Všem nekošer štacím. Se škorpiony. V plné luně. Je stále nejlepší. V oku pomněnkový lesk i chladné ostří. Věrný své elegantnosti. Zavázán svému řemeslu. Profesionál s postřehem, ve zbrani. Na mušce má své bídné objednavatele. Alain Delon - takový, jaký je. V černém sametovém kabátě. Poklidný, přemýšlivý. Nemluvný hrdina, který se rozhlíží, který koná. Ví přesně, kde kdo stojí. S malým množstvím citového jiskření a bonusem pro fanynky jako zpestření. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Alainu Delonovi šediny sluší. A sluší mu i role nájemného vraha Martina (nebo Christiana) ve středním věku, který by se rád usadil a užil si za těžce vydělané peníze trochu klidu. Třeba na své farmě, kterou spravuje poněkud nesymetrický pár: nechutný Felix a krásná Claire. A tady se to dle očekávání zkomplikuje. Martinovi jsou v patách zabijáci, které připravil o šéfa, a také jeho bývalý zaměstnavatel. Na farmě dojde k masakru (mimochodem způsob odpravení ženy, která komando zabijáků vede, se jen tak nevidí) a Martin s Claire se dávají na útěk… Ve filmu je vyvážený poměr konverzačních, akčních i komorních scén, kupodivu je zde i dost vtipných momentů, které příběh odlehčují a dělají z něj v podstatě zábavnou podívanou, při které divákovi obavami o osud postav vlasy nezšednou. A Alain Delon a Catherine Deneuve tvoří zajímavý pár – krásný, ale chladný. Mezi Martinem a jeho kotětem to jiskří víc. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Zábavné krimi, kde Alain Delon ztělesňuje nájemného vraha, který chce odejít do důchodu a opustit organizaci. Obchodní partnerka mu na venkově zakoupí krůtí farmu, kam se na čas uklidí. Tam se zakouká do bývalé majitelky a stanou se milenci, ale problémy si ho najdou i tam... Jedná se již o několikátou zfilmovanou knihu autora drsných detektivek Jeana-Patricka Manchetta. S Delonem předtím vznikly Tři muži na zabití a Kdo nastaví kůži. Drsný a nekompromisní Delon, jde opět tvrdě za svým přes mrtvoly. Chladná krása Catherine Deneuve dokonale k Delonovi pasuje! Ten hudební motiv je zajímavý. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama