Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jako rodinná komedie to docela ušlo. Skoro nic mi tam nevadilo, u některých situací jsem se docela pobavil. Pokud u tohoto filmu vypnete myšlení, tak vám z toho filmu vznikne nenáročná rodinná oddechovka, která je místy trapná, jindy vtipná, ale nijak nevybočuje z průměru. Robin Williams dělá, co může, a docela se mu jeho role povedla. Dějově je to zkrátka docela v pohodě a nevidím důvod, proč jít na dvě hvězdičky. Jistě, možná to byl mírný podprůměr, nebo jsem jen nenáročný divák, který má rád rodinné filmy a komedie a nedokáže je hodnotit tak přísně. Ale na dvě hvězdičky mi to opravdu nepřijde. Děj to mělo, byl i relativně zajímavý, vtipné situace tam byly, a to mi stačí, abych udělil tři hvězdičky, protože tohle je ryzí průměr. Od komedie čekám pobavení a možnost oddechnout si u nenáročné zábavy, a tak se i stalo. Takže je to za tři hvězdičky. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek jsem se na film i trochu těšila, těšila se, že to bude zajímavé, vtipné... a čekala jsem zbytečně, možná dvakrát nebo třikrát jsem se "mírně pousmála", ale tenhle film je absolutně suchý, snůška nesmyslů a trapných vtipů. Na takto "vtipné" filmy by se nemělo rozhazovat penězi... Velké zklamání, protože Robin Williams je dobrý herec, ale tenhle film a vůbec role se mu moc nepovedly. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Komedie s Robinem Williamsem, nic světoborného pod sluncem, člověk by snad chtěl říct, že si scénář napsal sám, aby vykřičel do světa, jak moc má velký srdce a že pro něj není nic víc než rodina, ale přesto musím říct, že shlédnutí ani nějak moc nelituju, protože ono je to celé i přes nějaké své naivní a kýčovité prvky celkem vtipné a průměrného diváka to předpokládám nezklame. Sice si na to brzy asi nevzpomenu, ale pakliže mi neunikl mejdan s nějakými přítulnými kočkami, tak shlédnutí nelituju. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobrá komédia, ktorá ponúkne niekoľko srandovných situácií. Vo filme sa ďalej stretávame s jednou dotieravou rodinkou, ktorá prenasleduje hlavných hrdinov na každom kroku. Dej je nenáročný, zápletka takmer žiadna. Film ponúkne pomerne očakávaný záver, ktorý by som si však ani inak nevedel predstaviť. Majstrovské dielo to síce nie je, ale občas sa zasmiať dá. Hlášky detí dopĺňa schopná situačná komika, na dcérušku je veľmi pekné pozeranie. Proste americká komercia so svojimi kladmi i zápormi. ()

DonArian 

všechny recenze uživatele

ač mám Robina Williamse rád tak jsem tenhle "MEGAFILM" - jak tvrdila Nova, prostě nedokoukal. Nuda střídá moralizaci, moralizace střídá trapnost, trapnost střídá rádoby "ponaučení"... Film se až trapně pokouší následovat klasické dovolenkové komedie s Chevy Chasem což se mu samozřejmě nedaří. Film nepomáhá ani ultra cenzura - člověk co ho právě zalilo 50 litru hoven určitě neřekne: Jsem celý od fekálii :D 1 hvězda za úsměv při některých subkomediálních částech, za sexy Joanna 'JoJo' Levesque a Kristin Chenoweth, a za to že mám Robina Williamse rád - ale ani to tenhle film u mně nezvedne nad 30%. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • Do role Cassie Munro byla původně obsazena Carly Schroeder. Ta ale musela odmítnout kvůli natáčení filmu Firewall (2006). Roli nakonec získala Joanna 'JoJo' Levesque. (Cheeker)
  • Karavan rodiny Munro je Forest River, Georgetown 359 TS. Zakoupeno jich bylo pět v celku a jeden rozebraný na součástky, aby se dal během natáčení podle potřeb skládat. (Cheeker)
  • V scéne, keď je Bob Munro (Robin Williams) na streche autobusu, je vidieť, ako sa jeho špinavá prilba zmenila na čistú. (J*A*M*B*O)

Reklama

Reklama