Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Sem tam nějaký povedený vtípek ale že by jich bylo tolik jak jsem u komedií s Williamsem zvyklej, to se říct nedá. On sám zde podává spíše průměrný výkon ale i tak tento snímek táhne alespoň trošku výše, než by bez něj zcela určitě byl! Nejvíc mi vadily ty herci z jeho povedené rodinky. Manželka stíhačka a děti nesympatický, majetnický a nevychovaný spratci. Mimochodem rolička Jeffa Danielse byla alespoň menším zpestřením této průměrné, americké rutiny. 2,5* za 49* ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

Špatný scénář se snažil být kompenzován Robinem Williamsem. Tahle road movie má k pořádné zábavě ještě daleko. Přitom to mohla být krásná záležitost. Začáteční scéna jak Williams zápasí s lechtací příšerou mě skoro dojala ale potom? Mno co dodat. Barry- na tohle se víckrát nepodívám. Pusťte si pár dalších amerických komedií a uvidíte, že americký humor nepřináší nic nového. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Ne že bych miloval takovéto komedie, ale u mě byla asi dobrá konstelace hvězd jakožto i u kamaráda s kterým jsme na to koukali a můžu říct, že smích jsme mohli přímo rozdávat. Ne že by tam byly nějaké nikdy nikým nepoužité vtipné scénky, ale Robin Williams jako Bob Munro ( otec co chce pro rodinu to nejlepší a při tom chce ještě zvládat svojí práci, které investuje také dost času ). A tak naplánuje "dovolenou", jako za starých časů při které ale bude muset chodit na schůzky a vypracovávat různé projekty. Zmínil bych ale jednu scénu, jak Robin dělá, že má průjem a tak vyšle svoji rodinu na túru a sám odjede na schůzku. Po jejím ukončení pospíchá do kempu kde byl předtím. Ale stala se nehoda a na cestě je velká zácpa. Aby to stihnul a neprovalilo se to na něj, musí jet cestou jen pro auta s pohonem 4x4 ( podle té cesty kterou jede by tam měl problém i zkušený jezdec s Hummerem ) a co se stane když tam jede s karavanem? Uvízne na vrcholku a jeho čtyři kola jsou ve vzduchu. Nejprve se snaží karavan rozhoupat zevnitř, poté zvenku stojíc na předním skle a když už ho rozhoupe natolik, že je jisté, že se karavan překulí tak mu dojde, že je zcela ztracen. Následuje smrtelná jízda na předním skle zakončená odhozením od auta na zem a následovném přejetí karavanem a příchodu jeho rodiny a pohledem jak leží na zemi celý špinavý a bledý - ještě je mu asi "špatně"? A takových to scén je tam více převelice, takže se budete bavit. (( :: ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá komedie, která nabídne několik srandovních situací. Osobně mě nejvíc dostala scéna, kde Bob vypouští odpad ze svého obytného vozu. Ve filmu se dále setkáváme s jednou vlezlou rodinkou, která pronásleduje hlavní hrdiny na každém kroku. Děj je nenáročný, zápletka téměř žádná. Film nabídne poměrně očekávaný závěr, který bych si ovšem ani jinak neuměl představit. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No.. tak k velkýmu pojízdnýmu kravinci bych se nepřiblížila ani na 50 metrů. Ty dvě děti bych asi musela zabít a tu příšerně vlezlou rodinu bych zavřela někam na samotku.. Myslela jsem si, že to bude blbost, ale, že se tomu aspoň občas zasměju, ale tohle.. bylo co.. A místama to bylo ještě hrozně nechutný. A ještě se k tomu přidalo moralizování na konci. No, tak to už na mě bylo příliš..2* a to ještě můžou být rádi. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • Všechny tři děti z rodiny Gornických jsou pojmenovány po bývalých hráčích NFL týmu Houston Oilers. Earl (Hunter Parrish) po Earlu Campbellovi, Moon (Chloe Sonnenfeld) po Warrenu Moonovi a Billy (Alex Ferris) po Billym Johnsonovi. (Cheeker)
  • Predavač Irv (na obrázku na pravej strane karavanu) je v skutočnosti režisér Barry Sonnenfeld. (Zeker)

Reklama

Reklama