Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je obrovský kolaps, zbytečný, hloupý film u kterého mě pobavil pouze Marek Vašut a jeho páv. Už po 40 minutách jsem si připadal jako po dvou hodinách a fakt nechápu, jak jsem se na tohle mohl dodívat, byly to neuvěřitelné muka. Hlavní reklamou filmu je Karel Roden, který přilákal mnoho zvědavých diváků do kina, ale je zde velice nevýrazný. Nikdy tento film nechci vidět ani slyšet, mé hodnocení odpad!... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Irena Pavlásková .. Naivkář. Tak tohle je kopanec do koulí. Jenže do ženských (obrazně). Ona totiž spisovatelka spolu s Pavláskovou udělala z hezkých českých holek doslova blbý děfky aneb jak se ve filmu říká, i slepice jsou na tom lépe než ženy. A já doteď myslel, že to je obráceně. Docela hloupý a otravný film bez větší porce humoru či cynismu. To už je i Román pro ženy lepší film a to po všech stránkách. 30%. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem je už předloha, která je naprosto neadekvátní pro plnohodnotný film a ve výsledku tak jde o natahovaný sled mnohdy kuriozních scén, které vypovídají o tom, že všichni muži jsou pošahaní. Kladem je snaha o světovost, která čiší z každého záběru, ale bohužel i ten divák, kteří se chce kouknout jen na nový český film v něm nic českého a ani realistického nenajde a film se tak stává nezajímavou romantikou, která nevybočuje ani svým původem. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud je tohle pohled do duše českých "feministek," tak tedy potěš koště. Nebo to jsou opravdu všechny úspěšné ženy u nás tak krátkozraké? Čím je výjmečná ta Bára Nesvadbová, kromě toho, že je to dcera naší sci-fi legendy a měla za manžela jednoho z ministrů a plnila tak stránky nejrůznějších bulvárů? U mě totiž ten nejzákladnější fakt, totiž to, že dialogy zní, jako kdyby je napsal dvanáctiletý člověk, přebíjí všechno ostatní. Ano, občas se našel nějaký ten povedený záběr, zejména historické Prahy, ale WTF, to fakt nestačí. Metoda "teď to natřeme všem chlapům" (jo pardon všem ne - viz věta "Já vím, kdo je to Elfriede Jelinek"), je vysoce trapná a jenom potvrzuje, že ony stereotypy, proti kterým ženy tak často (ne)úspěšně bojují, jsou v nich samotných zakořeněny více než pevně. Stačí se jen podívat, že třeba Irena Obermannová je jednou ze scénáristek Ordinace v růžové zahradě. Tolik potřebný nadhled neexistuje, nebo se válí někde v hloubi jakési špinavé žumpy a vy ho musíte rozšifrovat. Jediný decentní herecký výkon předvedl Miroslav Etzler a to je taky kromě tří, čtyř záběrů kamery snad další, osamocený klad! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Bestiář není tak špatný film jak jsem čekal. Premisa je sice příšerná, ale Irena Pavlásková je obklopena schopným kolektivem, který z příšerného nápadu dokázal vykřesat funkční film. Z čistě řemeslné stránky je totiž Bestiář jeden z těch povedenějších filmů. Většina scén má šmrnc, Brabcova kamera je výtečná, ovšem jako vždy a herci, světe div se, ve většině případů přesvědčivě hrají. Feministické hlavní téma mi vůbec nevadilo, to spíše ta absence jakékoli myšlenky. Scénář je napsán na velmi chabé úrovni a sám se divím, že se tvůrcům podařilo stvořit vcelku uspokojivý celek. Za zmínku stojí například dialogy, které musely herce dostávat do opravdu krušných chvilek, protože to co občas vypouští z úst je tak neskonale hloupé, že by na to nepomyslelo ani dítě v předškolním věku - špatné přirovnání. Křečovité, nevtipné a bez myšlenky. S větší úderností bych dokázal pár závad odpustit, ale Bestiář se připomíná psa, který honí vlastní ocas. Film o ničem, absolutně bez příběhu, který se svíjí v mohutných křečích od začátku do konce, aby skončil přesně tak jak začal. A to konečné 'morální ponaučení' o bolesti z opouštění? To už si přeberte sami. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Při nahrávání postsynchronů ne každý herec namluvil svou roli. Danicu Jurčovou a Andreu Novákovou nadabovala Andrea Elsnerová, jelikož Jurčová je Slovenka a u Novákové se tak sjednotil hlas postavy. Michala Dočolomanského nadaboval Ladislav Županič, opět kvůli tomu, že je Slovák. Evu Sitteovou a Báru Nesvatbovou nadabovala Dagmar Čárová. Sitteovou kvůli jejímu dlouholetému exilu v zahraničí a ztrátě českého akcentu a Nesvatbovou kvůli nezkušenostem s dabováním. A Barboře Beťákové propůjčila hlas Nikola Votočková ze stejného důvodu, jako u Jurčové a Dočolomanského. (funhouse)
  • V úvodu filmu, kdy je hlavní hrdinka v dešti a větru, ulétnou jí papíry. V dalším záběru jí však ulétnou znovu. (Pepy)
  • Během první schůzky Karolíny (Danica Jurcová) s Alexe (Karel Roden) v letní kavárně, objeví se z ničeho nic na stole láhev mattonky, přestože ji nikdo nepřinesl. (Pepy)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno