Reklama

Reklama

Recenze (7)

dyfur 

všechny recenze uživatele

......v tej dobe to mohla byť fajn detektívka a navyše Catherine Deneuve vo forme....dnes už závan stariny tam je a tá schéma -už som pár krát podobné videl... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď to v deväťdesiatych rokoch vysielali niekde na štátnej televízii, bol to pre mňa jeden z najväčších dovtedajších thrillerových zážitkov vôbec. Extra surový, krvavý a strašidelný. Odvtedy som nemal možnosť tento snímok nikde vzhliadnuť, za to som o to viac spoznal pre mňa neznámu C. Deneuve. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tento za mě vesměs průměrný až lehce nadprůměrný thriller začínající režisérky je případ filmu, jaký v době vzniku mohl divákovi u obrazovky snadno způsobit i noční můry na pár dalších dnů až týdnů a vy z toho i jistý děsivý účinek, zdařilý nápad a klasickou ikoničnost cítíte... jenže děje se tak hlavně ve dvou úderných horrorových scénách (jeden nečakaný krvavý masakr ve flashbacku a klíčový střet Catherine Deneuve s vrahem odhalujícím svou totožnost), možná ještě v několika dalších temných záblescích, které ty nejúdernější scény obklopí, zatímco zbytek na mě často dýchal dojmem tuctového TV filmu... a ten mě ani navzdory pár osobitým kladům (prostředí rozhlasového studia či ikonický hlas šíleného vraha evokující infantilní břichomluvu) nedokázal ve stejném napětí udržet po celý čas. Jednu ze závěrečných scén si nejspíš budu z filmu dostatečně pamatovat, jen se ve mně po ní probudil pocit, že podobně napínavý a působivý mohl být film po mnohem delší dobu, ač se Deneuve i Dussolier dost snažili a pokus o civilní pojetí se mi líbil. Asi není při pohledu do filmografie Élisabeth Rappeneau překvapivé, že Frekvence smrti zůstala jediným kino filmem režisérky, která poté našla své dlouholeté místo v televizi. [65%] ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní drama, ve kterém jsem tak docela nepochopil pohnutky zločince, kterého při troše snahy odhalíte kolem poloviny filmu. Konec osmdesátek se vyznačoval slabšími či vyslověně špatnými scénáři a tento bych označil za slabší. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama