Reklama

Reklama

Krutá rasa

  • Jihoafrická republika The Breed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chtěli strávit týden dovolené na exotickém ostrově. Jednoho z nich napadl zmutovaný pes a letadlo, kterým přiletěli, našli v troskách... Bratři Matt (Eric Lively) a John (Oliver Hudson) spolu plánují strávit týden dovolené. Společně se svými přítelkyněmi Nicki (Michelle Rodriguez), Sarou (Taryn Manning) a jejich kamarádem Noahem (Hill Harper) si chtějí užít trochu legrace a odpočinku na exotickém ostrově. Na místě je však brzy jeden člen výpravy brutálně napaden psem. Proto se rozhodnou, že ostrov raději opustí, jenže letadlo, kterým do tohoto ztraceného ráje přiletěli, nacházejí v troskách. A to není ta nejhorší zpráva. Mnohem děsivější je, že útok šelmy nebyl náhodný. Po ostrově se totiž pohybuje smečka zmutovaných psů, která rozhodně nemá zájem na tom, aby se výpravě podařilo uniknout... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Co to vyje v temném lese? Kynolog se hrůzou třese. Šaryk zvlčil, Bella sliní, Goro s Rexem mládež honí!" Aneb pes je prý nejlepší přítel ... hororového diváka. No, jak kdy. Nepříliš sympatičtí mládežníci s IQ 1/2 Lajky (a to všichni dohromady) se těšili na výlet a do chaty, jak si užijí povinné nudné kecy, koupání, chlast, sex a celkově, že bude psina. A byla. Jen škoda, že slintající pejsci mě moc nezaujali ani nevystrašili, to ten prašivej čokl sousedky u nás v činžáku, to je jinačí teror! Na toho by byl i Cesar Millan krátkej. Film docela nudil, vlastně mě pobavil jen drsoň Vilém Sorry Tell a jeho mistrovské zacházení s lukem. Moc pěkná trefa :-). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Natural horror, po kterém neštěkne ani pes, protože chcípnul už při expozici postav. Když Robin Nehood napnul tětivu a ve zpomaleném záběru jen těsně minul terč, co vrčel vedle lýtka přítelkyně jeho bratra a o pár minut později, neztrácejíc sebevědomí, vystřelil znova a šíp s přivázaným provazem trefil rám okna jen půl metr od její hlavy, objevil se nečekaný černohumorný potenciál. Místo Breed by se to jmenovalo Bowstring a ten co si hraje na Boha Legolase by postupně všechny své přátele omylem sprovodil ze světa za nechápavého pohledu němých tváří. Jenže tvůrci to chtěli jinak, takže nakonec na medvědu dojede paní Torettová a kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Nejlépe s vyceněnými zuby.. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenápadité tuctové béčko, ve kterém nejlepší herecký výkon podává smečka psů, kterým nelze nefandit v jejich chválihodné snaze sežrat otravné hlavní charaktery. I jejich štěkot obsahuje více myšlenek než-li dialogy plné replik typu "Hráli si na Boha!". Největší průšvih je, že to nemá byť jen náznak atmosféry. Kdyby to alespoň bylo směšné a divák se mohl zasmát na účet tvůrců, tak by se to ještě v rámci možností možná dalo. Jenže to o Kruté rase také neplatí, tohle je prostě devadesátiminutová nuda. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko! Pokuď na letní večer hledáte nějaký béčkový akční film (schválně nepíšu horror), tak šáhněte po tady tomhle. Sice je to klasický příběh o tom že si banda přátel někam vyrazí, tam se to zvrtne, a pár z nich zakřičí... Sice nic originálního, ale i přesto jsem se u filmu bavil. Akce tam bylo dost, čtyři z pěti hrdinů mi byly simpatičští (blondýnu jsem moc nemusel), a hudba se mi taky hodně líbila (poslední dobou se mi líbí v každém filmu, zajímavé, buď mám štěstí na filmy s dobrou hudbou nebo mám tak hrozný vkus že mi všechno připadá dobré). Film má slušné tempo, stále se něco děje, není moc dlouhý takže tam nejsou žádné hluché pasáže. A teď se opět pozastavím u Michelle Rodriguez. Zaprvé pro všechny kteří říkají že moc krásy nepobrala (vypíchat vám oči), by se na tenhle film měli povině podívat, zadruhé její herecktý výkon byl opět skvělý a ukázala že disponuje opravdu dobrýmy fyzickymi přednosti, a zatřetí zase jsem se těšil na každou scénu s ní. Původně bych dal 60% ale opět zvyšuju za Michelle na 65%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, mezi nimiž to tak úplně neklape, se vydají společně s několika přáteli na ostrov, na němž zdědili chatu po strýci. Ostrov však sloužil jako tajná vojenská laboratoř pro vývoj a výcvik psů. Výsledkem je opuštěné místo, které obývá smečka inteligentních psů, co napadají vše živé. Jejich útoky jsou koordinované, brutální a málokdo je přežije. Když odplave letadlo, kterému u mola psi přehryzali lano, zabarikáduje se skupina v chatě. Je jen otázkou času, kdy se psi nakonec dostanou dovnitř. Pronásledování psy a útoky jsou velmi zdařile udělané. Boj o život v garáži, domě a pád na kolotoč. Je jisté, že všichni rozhodně nepřežijí. Divák si může tipovat, zda bude naplněno klišé s blondýnou, i když v úvodní scéně je jasné, že smrt si nevybírá. Věrohodné je i účtování se psy - sestřelení šípem, údery pálkou, sražení o sloupek. Boj o přežití je důležitější než příběh, který v rámci žánru nic nového nepřináší. Původní hodnocení ponechávám, anžto z rozzuřených psích bestií mi vždycky běhá mráz po zádech. p.s. oficiální obsah je blábol. Žádné letadlo v troskách se nekoná... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • V závěru filmu na skupinku přeživších z lodní kajuty vyskočí pes. Ten by ale v malém prostoru bez dostatku vzduchu a jídla neměl přežít. (fiLLthe3DD)
  • Premiéra filmu proběhla ve francouzském Cannes na filmovém festivalu dne 18. května 2006. (Stocki)
  • Natáčení začalo 25. dubna roku 2005 a skončilo přibližně o dva měsíce později. (Stocki)

Reklama

Reklama