Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadaná holčička Akeelah, intelektuálně převyšující své vrstevníky se dostává, po povinném školním kole spelování, do rukou bývalého učitele, který v Akeelah vidí veliký potenciál vyhrát celostátní soutěž. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

kareen 

všechny recenze uživatele

Fenomén hláskovacích soutěží v USA je pro mě stejně nepochopitelný jako třeba americký fotbal, ale i tak jsem musela obdivovat ta děcka, co suverénně vyhláskovala slova, která bych já měla problém i vyslovit a navíc nevím jak, ale tady se tvůrcům tak nějak povedlo navodit zdání, že by to nakonec mohlo být i napínavé. A hlavně jsem si ani nepředstavovala, že v závěru budu fandit nejen Akeelah, ale i jejímu z počátku nepříjemnému soupeři. Přes ten můj úvod o hláskování, Akeelah není jen filmem o jedné soutěži, ta je jen pozadím příběhu o ztrátách, o přátelských duších kolem nás i o tom, že ačkoliv je vítězství příjemná věc, ještě důležitější je najít v sobě odvahu zazářit i když ve vás okolí vidí podivína. A taky, že slova sama o sobě jsou jen prázdnou skořápkou, pokud je nenaplníme věděním, správným kontextem i pochopením. To všechno by mi na pět hvězd asi nestačilo, k tomu mě dotlačila až jedna trochu drzá a urputná mladá dáma, kterou prostě nešlo si nezamilovat, stejně tak jejího učitele v charismatickém podání Laurence Fisburnea. Jasně, že je to jedna velká hollywoodská pohádka, ale jak píše Ablablabla, kašlu vám na to, bylo to krásné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Malá nadaná holčička, co umí odříkat písmena z tisíce různorodých slov a neudělá ani jednu chybu. Filmový průběh obsahující objevení zázraku, úspěchy, pády a následně zase úspěchy mě ničím neoslnil, ale jako životní příběh mě teda dostal. Akeelah nezklamala. Sice nic zvláštního do filmového světa nepřinesla, ale já jí celý film fandil. Akeelah je nakonec takové to tradiční rodinné drama, které ale kvalitou určitě nezklame. ()

Reklama

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Hodně odpočinková záležitost, která má všechno, co by měla mít. Je to citlivé, postavy jsou dobré a herecké výkony zrovna tak. Ano, je to plné klišé, ale kouká se na to skvěle. Jde přesně o ten typ filmu, kdy si ze začátku nejste jisti, jestli se vám to bude líbit a ke konci filmu se přistihnete, jak se vám zrychluje srdeční tep a potají Akkelhe fandíte. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný a dojemný příběh, který stojí za to vidět, aby si človíček vždy uvědomoval, že ne vždy za úspěchem stojí jen a jen dřina. Špetka štěstí, více přirozeného intelektu z hůry a pak samozřejmě také ta dřina. Vše se v moždíři roztluče na prach a podává smutnému a melancholickému divákovi jednorázově po dobu 112 minut. No, a je vystaráno s pravým americkým happy-endem a nějakou tou slzou v oku. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu ne! Akeelah není výstižný název - Akeelah malá citová vyděračka, nebo snad ještě líp Akeelah a slzný plyn, by lépe vyjářily co divák může od filmu očekávat. Něco tak prvoplánového jsem už opravdu dlouho neviděla. Příběh ve zkratce - jak se z malé geniální černošky ( = outsiderky) stane díky odhodlání, tvrdé dřině a samozřejmě nezměrné lásce, hvězda a miláček celého národa. Koncentrát Ameriky. Doug Atchinson vzal snad všechna existující novodobá americká filmová klišé, slepil je dohromady hromadou odporně slizkého patosu a zasadil je kam jinam než do černošské chudinské čtvrti... A čeho dosáhl? 76% na čsfd a 7.7/10 na imdb. Asi budu taky brečet! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Prvý film od štúdia Starbucks Coffee. (ShortyIC)
  • Film bol natočený za 31 dní. (ShortyIC)

Reklama

Reklama