Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

duffi 

všechny recenze uživatele

To neustale opakovani a se muze zdat otravne, ale myslim, ze obsah a podani vitezi, je to perfektni serial a pojaty velmi pristupnou formou. Nejvic mne dostaly letecke katastrofy, kdyz si clovek vezme kolik se jich vlastne stalo, kdy to bylo a kolik lidi pri nich zemrelo, zjisti, ze je to nakonec mnohem bezpecnejsi nez jizda autem. Skoda ze se u nas vysilala pouze prvni serie, uz maji natocene tri a nevadilo by mi si zbytek koupit na dvd, pokud by byly s titulky nebo dabingem. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné kolik nešťastných náhod a okolností předcházelo každé katastrofě a jak jednotlivě přispěli k jejímu rozsahu. Zřejmě největší nešťastnou náhodu představoval odhozený nedopalek cigarety z auta, který se dostal do filtru protijedoucího kamionu. To mi utkvělo v paměti asi nejvíc. Co se týče zpracování dokumentu - vyzdvihl bych přítomnost animace, která graficky velmi dobře znázorňuje první momenty neštěstí. Kvalitu a přesnost informací nemohu soudit. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé dokumenty o katastrofách, pri ktorých naozaj rozhodujú detaily a súhra náhod, až si človek občas kladie otázku, či za tým nie je niečo viac. Zatiaľ čo obsahovo nemám veľmi čo vyčítať (jedine aby toho bolo viac), po technickej stránke už to až tak ružové nie je. Fakt je ten, že opakovačky ako pre blbých sú pravidlom a keby sa vynechali, bol by každý jeden diel skrátený aspoň o 1/3. To že niektoré časti sú v podstate jednou a tou istou schémou by som vedel odpoustiť. Tentoraz však nechám zvíťaziť obsahu nad formou. ()

S120 odpad!

všechny recenze uživatele

Dobré hlavně pro ty, kteří mají špatnou paměť a aby si nějakou informaci zapamatovali, tak jí potřebuji vidět a slyšet hned několikrát za sebou. Stačil mi díl o nehodě vlaku v Eschede, kde zopakovali aninamci jak obroučka kola prorazila podvozek vagonu více jak 20x. To už je skoro na zabití a nevím co je na tom profesionálního, pěkného ani poučného. Dle mého názoru by se za toto dílo autoři měli spíš stydět. ()

Nightswimmer 

všechny recenze uživatele

Historicko-vedecka sonda do katastrof sposobenych kombinaciou zlyhania ludskeho a mechanickeho faktora s nevyhnutne hrozostrasnymi nasledkami. But "Disasters don't just happen happen, they are a chain of critical events.." a potapaju sa tak "nepotopitelne" lode, padaju "neohrozitelne" lietadla a zlyhavaju "dokonale" stroje a systemy - a clovek sa stava okamzite bezmocnym pasazierom tragickych udalosti. Dychvyrazajuca kombinacia hrozy a fascinacie... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • O zostrelení vrtuľníkov Black Hawk a následných bojoch bol natočený aj celovečerný film Čierny jastrab zostrelený (2001). (ČSFD)

Reklama

Reklama