Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Nightswimmer 

všechny recenze uživatele

Historicko-vedecka sonda do katastrof sposobenych kombinaciou zlyhania ludskeho a mechanickeho faktora s nevyhnutne hrozostrasnymi nasledkami. But "Disasters don't just happen happen, they are a chain of critical events.." a potapaju sa tak "nepotopitelne" lode, padaju "neohrozitelne" lietadla a zlyhavaju "dokonale" stroje a systemy - a clovek sa stava okamzite bezmocnym pasazierom tragickych udalosti. Dychvyrazajuca kombinacia hrozy a fascinacie... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavost tohoto pořadu tkví především v samotných katastrofických událostech, které dokáží opravdu zaujmout. Samotné zpracování špatné není, i když je pravda, že opakování některých scén pořád dokola je mnohdy otravné. Stejně jako tu zmiňují někteří další uživatelé, tak když v epizodě o vykolejení vlaku u Eschede projela obruč podvacáte podlahou, tak jsem tvůrce proklínal... Zhlédnuté epizody (14): 1x09 Lanovka Kaprun (2000), 1x05 ICE Eschede (1998), 4x06 Chemička Bhopal (1984), 3x01 Lávky Kansas City (1981), 4x04 Nádraží Paddington Londýn (1999), 2x05 Trajekt Zeebrugge (1987), 5x02 Tsunami v horách Itálie (1963), 3x11 Zřícení obchodního domu Soul (1995), 4x04 Srážka letadel Německo (2002), 3x10 Olympiáda Mnichov (1972), 1x08 Exploze v Guadalajaře (1992), 4x01 Jedenácté září (2001), 6x01 Utoya Norsko (2011), 4x05 Kolize lanovky v Alpách (1998). ()

Reklama

JayBee 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná série dokumentů. Hodně ale záleží na tom, jaké téma zrovna zpracovává. Třeba při té havárii ICE v německu mi běhal mráz po zádech. No a co se týče toho neustálého opakování? Myslím, že za to může to, že v USA je to prošpikováno tak dlouhými reklamními bloky, že kdyby to nezopakovali, tak průměrný američan zapomene o čem byla řeč. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak co. Oceňuji u jednotlivých dokumentů mix hraného dokumentu, autentických záběrů a 3D animací. Samotné katastrofy jsou strašné svými důsledky, počty obětí i tragédií pozůstalých. Nicméně některé díly jsou natočené ve stylu reality show - zaměření se spíše na lidské osudy než samotnou katastrofu, dojení slz navíc, a v předělech pro reklamu neustálé opakování již řečeného a viděného. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a realistický dokument, který nám ukáže, jak může zřejmá maličkost, nebo lidské pochybení způsobit nedozírnou tragédii nebo katastrofu. Drsné, opravdové, většinou smutné události, které nám tento dokument vysvětlí kousek po kousku, ale ve spoustě případů se některé skutečnosti nepříjemně opakují a proto dávám jednu hvězdu dolů. 75% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)

Reklama

Reklama