Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavost tohoto pořadu tkví především v samotných katastrofických událostech, které dokáží opravdu zaujmout. Samotné zpracování špatné není, i když je pravda, že opakování některých scén pořád dokola je mnohdy otravné. Stejně jako tu zmiňují někteří další uživatelé, tak když v epizodě o vykolejení vlaku u Eschede projela obruč podvacáte podlahou, tak jsem tvůrce proklínal... Zhlédnuté epizody (14): 1x09 Lanovka Kaprun (2000), 1x05 ICE Eschede (1998), 4x06 Chemička Bhopal (1984), 3x01 Lávky Kansas City (1981), 4x04 Nádraží Paddington Londýn (1999), 2x05 Trajekt Zeebrugge (1987), 5x02 Tsunami v horách Itálie (1963), 3x11 Zřícení obchodního domu Soul (1995), 4x04 Srážka letadel Německo (2002), 3x10 Olympiáda Mnichov (1972), 1x08 Exploze v Guadalajaře (1992), 4x01 Jedenácté září (2001), 6x01 Utoya Norsko (2011), 4x05 Kolize lanovky v Alpách (1998). ()

Lucka D.C. 

všechny recenze uživatele

Absolutně mě to chytlo a nepustilo až do posledního dílu. Chytlavé, profesionálně zpracované, poučné. Chytře doplněné o strhující příběhy přeživší, čímž tvůrci dokázáli zaujmout a přitáhnout masu. Pro mě nejlepší dokument, jaký jsem kdy viděla - i přesto, že po shlédnutí některých dílů jsem měla téměř noční můry. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dílu - Titanic (http://www.imdb.com/title/tt0771984): Historie výroby největší lodě, kdy v té době byla postavena a také její osud je vylíčen na poměrně malém místě a nijak moc zajímavě. O to zajímavější je druhá část, ve které s pomocí elitního vyšetřovatele námořních sil pátráme v archívu a snažíme se najít hlavní důvod proč se Titanic potopil. Zjištění, že to bylo díky nekvalitním nýtům je velmi zajímavé, poučné, nové a důvěryhodné. Hudba: Steven Faux PS: také další díly si zaslouží vysoké hodnocení, je to zajímavý a kvalitní dokumentární seriál. ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou shlédnutých dílech (Lyonské nádraží, Eschede) jsem dal 4 hvězdičky. Teď ale po dalších asi 4 dílech snižuju na 3. Nejvíc mi asi začala vadit hrozná zdlouhavost, opakování záběrů, "slowmotion" a přehnaná dramatizace. On by se totiž nakonec každý díl, nebýt toho všeho, vešel do 25 minut a hned by to bylo daleko poutavější. Škoda. Každopádně některé díly za vidění stojí. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentárních seriálů, kterým jsem věnoval pozornost skoro pravidelně a také to zato docela stálo. V televizi většinou dávají až doslova řečeno velký hovno a proto se na ní moc nekoukám, ale Vteřiny před katastrofou je výjimka. Katastrofické příběhy mám rád, protože navíc je to jeden z těch mála dokumentárních žánrů, které můžu, protože jinak dokumenty moc nesleduju, navíc i docela dost napínavý dokument, aby taky ne, když to jsou katastrofy :-). Konečně dokument, který se mi líbil a to moc. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • O zostrelení vrtuľníkov Black Hawk a následných bojoch bol natočený aj celovečerný film Čierny jastrab zostrelený (2001). (ČSFD)
  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)

Reklama

Reklama