Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

kubax odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk si řekne, že když je to od National Geographic, tak by to mělo být kvalitní, ale bohužel opak je pravdou. Tento dokument má jen jeden plus a tím je výborně zpracovaná animace, ale to je bohužel vše. Neustálé opakování těch stejných záběrů a řečí mi po chvíli lezlo na nervy, ale kupodivu to nebylo to nejhorší. Nejvíc se mi nelíbily rozhovory s osobami, které byly součástí katastrofy. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby to ve skutečnosti nebyli jen herci, kteří nás krmí nějakou pohádkou, protože opravdoví lidé, kteří to zažili ve skutečnosti při té katastrofě zemřeli a tudíž nemohli daný moment popsat tak jak se doopravdy stal. (viz díl o Černobylu) ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentárních seriálů, kterým jsem věnoval pozornost skoro pravidelně a také to zato docela stálo. V televizi většinou dávají až doslova řečeno velký hovno a proto se na ní moc nekoukám, ale Vteřiny před katastrofou je výjimka. Katastrofické příběhy mám rád, protože navíc je to jeden z těch mála dokumentárních žánrů, které můžu, protože jinak dokumenty moc nesleduju, navíc i docela dost napínavý dokument, aby taky ne, když to jsou katastrofy :-). Konečně dokument, který se mi líbil a to moc. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dílu - Titanic (http://www.imdb.com/title/tt0771984): Historie výroby největší lodě, kdy v té době byla postavena a také její osud je vylíčen na poměrně malém místě a nijak moc zajímavě. O to zajímavější je druhá část, ve které s pomocí elitního vyšetřovatele námořních sil pátráme v archívu a snažíme se najít hlavní důvod proč se Titanic potopil. Zjištění, že to bylo díky nekvalitním nýtům je velmi zajímavé, poučné, nové a důvěryhodné. Hudba: Steven Faux PS: také další díly si zaslouží vysoké hodnocení, je to zajímavý a kvalitní dokumentární seriál. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument, který vysílala Nova a můžeme ho vidět i na National Geographic. Opakování již zjištěných poznatků je otravné, ale jelikož je v originále ten dokument plný reklam, tak je to pochopitelné. Pár epizod se sice tak úplně nevydařilo, ale většina se naopak velmi povedla (raketoplán Columbia, požár v tunelu pod Mont Blancem, bahnitá lavina v Itálii, požár v londýnském metru,...). Na krátkou stopáž se srozumitelnou formou dozvíme mnoho informací. ()

qwertasip... 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární seriál, který poutavým způsobem vypráví, jak může řetěz událostí začínající například u nenápadné materiálové vady, chybné konstrukci, lidské nepozornosti, mechanického selhání anebo třeba jednoho špatného výpočtu, zapříčinit havárii s fatálními následky. U hororu se bojíte jen pár desítek minut, ale po zhlédnutí několika dílů Vteřin před katastrofou zjišťuji, že začínám být asi tak trochu paranoidní. Vykopu si díru a tam se schovám - daleko od všech mostů, tunelů, domů a dopravních prostředků počínaje letadly a loděmi a konče autobusy, vlaky, tramvajemi a tříkolkami. Jediné, co by se snad dalo vytknout, je neustálé opakování již několikrát zmíněných faktů. Chápu, že v originále je pořad přerušován asi milionem reklam, nicméně ve výsledku je to poměrně otravné a jenom to prodlužuje stopáž. Taky by mne zajímalo, proč je tak profesionálně zpracovaný dokument v češtině pojmenován podle úhlové jednotky (sekunda je asi nějaké sprosté slovo nebo co). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • Epizóda odkazuje na udalosti vo Waco, ktorými sa podrobne zaoberá iná epizóda: Waco Cult. (Hodnotim)
  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)

Reklama

Reklama