Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 2

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 077)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Hellboy II : Zklamání roku. Skutečně nic, než zklamání,a to ze dvou důvodů: 1)Hellboy má obrovský potenciál a 2)del Toro má obrovský potenciál. Kde ho utopil, není zřejmé, asi v těch penězích, které mu producenti přiklepli. Přitom to byl tak slibný projekt : del Toro už měl z geniálních comicsových knih propracovaný svět se svou mytologií zaplněný úžasnými a barvitými postavami, které tentokrát ještě doplnil zábavný Němčour Krauss a z prvního filmu už měl také pořádný základ, na kterém se dalo stavět. Jenže když první díl občas tápal, tak to bylo omluvitelné právě tím, že je první - u druhého dílu už to není omluvitelné ničím! Začátek filmu - fotka skupiny vojáků s malým Hellboyem z roku 1944 - obsahuje snad jediný doslovný odkaz na comics, příjemné mrknutí na čtenáře, pak už se ale ve scénáři vydal del Toro vlastní cestou. Což je bohužel jen na škodu. Je to podivná směs, načrtává spousty věcí, ale máloco dotáhne do konce. Spousta nápadů je moc hezkých i originálních, ale v podstatě je neuvěřitelně banální, koho chce dneska ohromit tím, že lidé udržuje křehké příměří s tajným podezmním světem? Vždyť to je největší klišé! V komediálních pasážích vše funguje, jak má (sledování televize, Abe a Hellboy pijí pivo), stejně tak když jde o akci (souboj s trollem). Jeden z největších trumfů filmu je pestrost a představivost (Smrt, Krauss). Problém je, že ve všech vážných scénách naprosto selhává (lákání na "temnou" stranu). Závěrem několik náhodných postřehů: Hned na začátku, ve scéně v aukční síni byl Zubničkami sežrán jeden (nebo dva?) agent BPRD a nikdo se nad tim ani na vteřinu nepozastavil! Byl jsem jediný, komu Hellboyův souboj s Elementálem připomněl lov na Lesního boha z Princezny Mononoke? Vím že ne. Vchod do úkrytu Zlaté armády byl fakt tajnej jako noha. Tady chtěl zas jen někdo předvést, že má velkej rozpočet. Konec souboje hlavních protivníků musel být každému jasný od začátku, ne? Proč agenti na konci sekli s prací? A na tisícihlavé armády jsem fakt alergickej... Celkově tedy ještě jednou - obrovské zklamání. To, proč se režisér/scénárista víc nedržel předlohy, na jednu stranu (po úspěchu Faunova Labyrintu) chápu, ale touto cestou to skutečně nejde. Protože tohle se del Torovi rozpadlo v rukou. Pevně věřím, že v případném dalším pokračování se objeví víc atmosféry z dokonalých Mignolových knih. 75% ale ani o chlup víc. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tenhle pekelný chlápek je ouplnej dr. House v červeném :-) Arogantnost míchá s nejednou hláškou, dostává se do situacích ze kterých se s přehledem dostává, ale hlavně je to správnej chlap.. V pokračování nám ukáže, že není radno zahrávat si s kouřem, že bychom si měli dávat pozor na skřínky a že chodit po schodech může být i někdy problém :-) Prostě je všechno při starém a náš červeňák si zaslouží být v červeném :-) ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Del Toro je velmi talentovany a schopny reziser, no jeho filmy sa delia na dve skupiny. V mexiku natocene majsterstriky a filmy natocene v hollywoode. Hellboy 2 patri do druhej skupiny. A iked je Hellboy 2 zabavny, ma skvelu akciu (vinikajuca choreografia subojov), uzasne masky a kostymy, nadherne bizardne prisery a vobec je del Torovsky vymazleny, na rozdiel od mexickych filmov ktore su cirym plodom del Torovej tvorivosti (Faunov Labyrint, Devil, Cronos), Hellboy 2 je film sputany hollywoodskou zeleznou koselou. Po Faunovom labyrinte som akosi ocakaval, ze Hellboy 2 nabura okukane americke postupy. Nestalo sa, no sklamany nie som. Tak ci tak, svojou hravostou, prepracovanostou a laskou s ktorou ho del Toro stvoril, strci vacsinu sucasnych blockbusterov do kapsy. (8/10) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Když ho miluješ, není co řešit, to v případě Rudýho platí vrchovatě. Dvojka je vyrovnanější, vizuálně pestřejší, akčně výbušnější a vtipnější co se postav týká. Hellboyův sarkasmus + výjevy z rodinného života s Liz jsou skvělé, hodně se povedl i Abe. Opět nám ale zlobí scénář, který je řidší než zdrávo a nikde není psáno, že diváky nebude iritovat to okaté ladění na Hobita. Mně ale fantasy háv příběhu zaujal, Guillermo měl alespoň spoustu místa na svoje roztomilé příšerky a kreatury z jiné dimenze. Pořád mi ale připadá, že Hellboy by mohl být i lepší, jen mu vymyslet důstojnější zápletku. Každopádně silné ****, z lásky k upilovaným rohům zaokrouhluji hore háj. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce velkolepější a akčnější, takže přesně takové, co od hollywoodské dvojky diváci chtějí. Guillermo má zkrátka Hellboye rád a na filmu je to cítit. Příběh nápaditě rozšiřuje ten původní a nedělá mu ostudu a celkově je Golden Army víceméně na stejné úrovni jako díl předcházející. Ron Perlman opět naprosto vládne a má v záloze spoustu vtipných hlášek, modrák je opět správně slizký a záporák o něco větší kalibr. Asi největší plus je Selma Blair, ze které se stal badass a není jen otravnou ženštinou s typickými ženskými problémy a nadále už do děje nezasahuje žádný otravný agent jako minule. Jen mě žere, že do pokladny tenkrát moc nezacinkalo, takže trojka stále v nedohlednu...jaká škoda, už se na další dva malé Hellboye a velkolepé zakončení trilogie moc těším, pokud to ovšem někdy vznikne...90% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • První Hellboyova (ve filmech Ron Perlman) komiksová dobrodružství byla vydána v roce 1994. (Rodriguez)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama