Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlažné a neutrálne skoro po všetkých stránkach. Ten kto čaká napätie a akciu sa dočká iba pár scénok, ktoré vynikli z priemeru a ten kto čaká nejaké zaujímavé príbehy postáv a ich emotívne dramatické spracovanie sa nedočká už vôbec. Samozrejme ak si odmyslíme tých pár tragických prípadov vojakov, ktorí zahynú počas boja. No ale čo z toho, keď si k nim divák nezíska žiaden vzťah, dokonca ani k tej, ktorú stvárnil J. Franco. Priemer. 60/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Přestože byla letadla vynalezena teprve nedávno, rychle se stala nástrojem války. A zrodil se nový typ hrdiny..... Sympatičtí hrdinové, dobrý zvuk a to nejlepší přichází, když dojde na letecké souboje. PARÁDA! Je to taková pohádka o rytířích, princezně, dracích a lásce, prošpikovaná dobrodružstvím, napětím a špetkou humoru. Já byl spokojen. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na válečné filmy a myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že filmů z 1. sv. války je podstatně méně, než z 2. sv. A o leteckých bitvách neznám žádný, čímž chci říct, že tenhle film je pro mě něco nového. Válečná díla mi nevadí, ale jsem zvyklý od nich očekávat syrovost a co možná nejvěrohodnější napodobení válečných hrůz, čehož jsem se zde nedočkal, ale klady tu jsou. Bitvy stojí za shlédnutí, hudební složka je povedená a ačkoliv nejsem zapřísáhlý romantik... většinou teda, tak tady mi nijak ta romantika nepřekážela, naopak. Je to příjemná ozdoba, se snahou zpříjemnit zážitek. Lepší průměr.70% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmov z vojnového prostredia je veľa, teraz si tvorcovia vybrali tú prvú. A natočili výborný film, síce bez nejakých komplikovaných štúdiách mysle hlavných hrdinov, alebo dusnej atmosféry. Je to taký odľahčenejší vojnový film, takže zaujme aj širšiu verejnosť, herecké výkony sú pomerne slušné, akcia je perfektne nakrútená a je to o vyše pol hodiny kratšie ako väčšina podobných filmov. Flyboys by som prirovnal k novému Pearl Harboru, až na to, že sú ako som už spomínal z prvej svetovej vojny. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

z hovna bic uplietli a stali sa hrdinami 1. sv. vojny. typicki amici. zhovadeny film. james franco prehrava v kazdej scene, pretoze to nie je herec, to je lakadlo na zeny a jeho usmev ma dost tyral, ked som ho uz videl po 10 krat. jean reno tiez uz hra v samych srackach a nevie si vybrat poriadnu rolu. ostatni su tam na paradu, aby ste si ziskali ich sympatie, resp. neziskali u nemcov, ale na druhej strane mi nemci boli viac sympatickejsi. ale zase nemozem len kydat - akcne sceny boli pekne natocene aj ked tie digi triky su strasne, no ale pri 60 mil. rozpocte, kde vam treba ako tak prostredie vytvorit sa ani necudujem. mozno keby rezia a hlavne scenar skoncili v schopnejsich rukach, nebol by to prepadak na plnej ciare a ja by som dal o 1* viac. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Rytíři nebes jsou vůbec prvním snímkem, ve kterém se pomocí techniky motion capture snímala letadla. (imro)
  • David Ellison si na své peníze dohlížel i jako herec, ztvárnil pilota Eddieho Beagla. (imro)
  • Film se natáčel celý v Anglii, přesněji na základně RAF v Buckinghamshire a v Londýně. (messiah)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama