Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu se mi honily myslí dvě věci. 1. Takto nějak by to mohlo vypadat, kdyby Kingova Carrie navštěvovala Bradavice. 2. Patricia Clarkson je zatraceně nedoceněná herečka. Lesy jsou průměrný horor, který staví na povedené atmosféře a slušném hereckém obsazení studentek. Dívčí škola, uprostřed hlubokých a tajemných lesů, jejíž historie sahá stovky let do minulosti. Škola plná mladistvých studentek, podivných učitelek i děsivých tajemství. Elegantní ředitelka s chladným úsměvem a podivným klidem, učitelka s tikem v obličeji a pravidelné dávky sklenic mléka. U Lesů se možná nebudete bát, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na zdejším nízkém hodnocení (to jste vážně od Lucky McKee čekali „normální“ horor?), je vidět, jak málo uživatelů (cuk!) v mládí trempovalo a proto se uprostřed hlubokých lesů necítí moc (cuk!) komfortně. A taky jak málo jich strávilo mládí na intru (cuk!), takže neocenilo tu retro atmosféru společných ložnic. Cha! To já si to užil. Po setmění venku v lese (cuk!) chaoticky poletuje listí, stromy (cuk!) výhružně vržou větvemi, zapšklé učitelky, staré čůzy, skřípou zubama (cuk!) a uvnitř internátu se po zdech (cuk!) zlověstně vine břečťan, nebo co. A mě srdce usedalo (cuk!) z té zrzavé pyromanky „s ohnivým rozkrokem“ (bohužel neukázala). „Mami, já chci domů! Chybí mi tady kamarádky.“ A máma: „Ale miláčku, vždyť doma žádné kamarádky nemáš...“ Mimochodem, máma je prvotřídní rachomejtle! Takže se pak ani člověk (cuk!) nemohl divit (cuk!) té upřímnosti: „Doma by to bylo fajn, bejt máma mrtvá“. Ach jo, holka. Nechť píseň osvobodí tvou neklidnou duši! A nedělej si legraci (cuk!) z tiku pí.Mackinaw, jo? Posaď se, začíná vyučování.     VYVAŽ    TY    KAMENY... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Stará škola uprostred pochmúrnych lesov, čudné učiteľky, náznaky šikany medzi dievčatami, záhadné zmiznutia, samovražda.... Malo to všetky predpoklady na dobrý hororík so slušnou atmosférou a tajomným príbehom. Žiaľ, očakávania sa nenaplnili. Netvrdím, prvá polovica bola vydarená, mala mrazivú a tajomnú atmosféru, dejová linka dokázala vzbudiť zvedavosť a postavy sa vyvíjali nad očakávania dobre. Potom prišla druhú polovica a s ňou aj postupné rozpletanie príbehu, ktorý ma však bavil čím ďalej tým menej. Koniec bol už totálny úlet, niečo tak odfláknuté sa vidí málokedy. Škoda, potenciál tu bol, len ostal nevyužitý. 60/100 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Je tam zlý les a hraje tam Bruce Campbell... Bohužel ale ne svoji životní roli (takže se tam bohužel neohání motorovkou, brokovnicí, ani geniálními cool hláškami) a hlavně to nerežíroval ze řetězu utržený bourák typu Sama Raimiho. Celou dobu se to snaží být stylové a strašidelné, ale nefunguje to skoro vůbec. Rozuzlení zápletky je navíc hodně kostrbaté a rádoby brutální "akční" finále je už úplně mimo. Horor pro (naprosté) začátečníky, který mi už v prvních minutách připadal jako trošku ostřejší feministická verze Harryho Pottera... :-) 40 % ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Whoaa, tak to by byl můj sen, dostat se na dívčí internát hluboko v temných lesích. Nevadilo by mi všudypřítomné zlo, které číhá na každého, kdo se odváží opustit brány akademie a zamíří si to na zkušenou do tajemného lesa. Proč chodit do lesa, když je vevnitř tak nádherně. Hodné a ochotné učitelky, které každému nově příchozímu pomohou zapadnout mezi ostatní. A všudypřítomné dívky... člověk by se cítil jako v ráji. A kdyby náhodou došlo k nějakému nedorozumění, k nějakě ostřejší výměně názorů, vždy je tu možnost chopit se sekyry a vyřešit daný problém jednou provždy. Koneckonců sekyra k lesu neodmyslitelně patří. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama