Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak nám Bruce Campbell poněkud zestárl a ztloustl - to já ovšem taky, takže není nač si stěžovat. A pokud jde o to pustit se do křížku s kořeny a větvemi obtěžujícími nevinné dívky, sotva lze nalézt zkušenějšího odborníka. O zjevné inspiraci Raimiho dílem se tu už zmínil nejeden uživatel a co se týče nápadné podobnosti ústřední zápletky s nedostižnou "Suspirií", také nejsem první kdo si jí povšiml. Originalitou a rychlým spádem tedy "Lesy" nijak zvlášť nevynikají a poněkud chaotický závěr snímku na dokonalosti také nepřidá, ale za zklamání bych tento vizuálně zdařilý a přiměřeně strašící horor určitě neoznačil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když filmu dávám v podstatě průměrné hodnocení, osobně k němu mám velmi kladný vztah. Nic jsem od něj předem nečekal (pouze Bruce Campbella...) a film mne docela dobře bavil. Zajímavé prostředí, sympatická hlavní postava, velice dobré herecké výkony ... taková teenagerská oddechovka. Milý, malý horror, který ničím nešokuje a nepřekvapí, ale také neurazí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zaujal nějaký americký film neokoukanou zápletkou. Jelikož jej mnozí přirovnávají k Argentově Suspirii je jasné, že originální námět to moc asi není, ale já jsem tento starý klenot neviděl, takže jsem si mohl The Woods užít se vším všudy. Tvůrcům se již od samotného počátku podařilo navodit příjemnou mysteriózní atmosféru, k čemuž jim dopomohlo vhodně zvolené prostředí. Dívčí škola obklopená lesem a především nepříliš sympatický personál dopomohli vytvořit potřebnou ponurost příběhu. Navíc divák začne velmi brzy fandit hlavní hrdince, která to tu opravdu neměla lehké. Agnes Bruckner navíc předvedla velice solidní herecký výkon, takže zpočátku si u mě získal režisér Lucky McKee hromadu plusových bodů. Mám sice rád, když je ve filmu spousta krve a brutality, ale tady jsem se bez toho v klidu obešel. Heather si sice projde menší šikanou, ale dokáže taky rány rozdávat, takže první polovina filmu mě vůbec nenudila. Jen jsem taky pořád očekával, kdy to pořádně rozjede hlavní lákadlo filmu (Bruce Campbell), leč marně. Pokud tedy nepočítám závěr filmu, ale tady u mě tvůrci narazili. S blížícím se koncem šla úroveň Lesů dolů. Očekávané kulervoucí finále se totiž nekonalo a ono rozpletení záhady mi přišlo trochu úsměvné. Přece jenom jsem si to představoval poněkud jinak. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další podařený kousek z dílny pana McKeeho. Nadprůměrně pohledný a řekl bych i nevšední čarodějnický horrůrek z prostředí americké dívčí internátní školy z šedesátých let, ale s atmosférou strašidelné novely z viktoriánské Anglie. Začíná celkem tradičně, nepřekvapivě, myslel jsem si, že mám vcelku jasno a že vím, o co zhruba půjde. Ale nakonec se příběh tak nějak nečekaně rozkošatěl a posunul, a přinesl několik zajímavých prvků (mléko, černá krev, kameny...) Podařený scénář i výprava, skvělé herečky, hodně příjemný softhorrorový zážitek. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Jako jo, má to spousty chyb (občasné WTF chování postav, delší úvod...), ale napětí a atmosféru to má slušnou. Sice je ten děj celkem předvídatelný a sází se tu hlavně na atmosféru, ale ta tu kupodivu funguje a zachraňuje to. Hlavně od toho nečekejte bůhvíjaký převrat ve světě hororů. A písničky fajn, sice tohle od hororu nechci, ale když už to tam je... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama