Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Lidé dostávají chuť na všemožné věci. Třeba na zmrzlinu, řízek, burger a další pochoutky. Já včera dostal slinu na film se Scarlett Johansson. Dokonce né na jeden, takže se můžu těšit na slušnou porci! Začal jsem u Scoop, kde hraje ta sexy kočka potřeštěnou začínající novinářku pod taktovkou pana režiséra. Woody Allen se sice opakuje, ale jeho neurotické vystupování a některé hlášky jsou i po okoukání skvělé a já se fantasticky bavil. "Tak ten svetr nechala asi v jiné ložnici, má sklony k promiskuitě".. :)) Točit, psát a hrát stále umí a ať si každý povídá co chce! Na dnešní poměry je to hodně kvalitní komedie a proč to srovnávat s jeho předchozí tvorbou. Herecké tornádo završuje "namakaný" Hugh Jackman, který jakož to zabiják elegán byl prvotřídní. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, čím to je, že Allenovi občasní diváci většinou Sólokapra berou jako příjemnou komedii, zatímco jeho pravidelnější publikum zůstává zklamané. Já zůstal někde na půli cesty. Žádná katastrofa se nekoná, naopak. Některé gagy fungují na jedničku a třeba právě Woody si pro svou hereckou rozlučku pro příštích pár let nemohl vybrat vděčnější part. V konkurenci desítek jeho dalších děl ale dojdu k neodvratnému zjištění, že jednotlivé složky příběhu už jsem viděl jinde a jinak. A lépe. Hlavně Scarlett se do role hlavního neurotika vůbec nehodí. Při hádkách s kouzelníkem jí sice pusa střílí parádně, ale nedostaví se ani osobní charisma a v první řadě ani chemie s jindy bezchybným Jackmanem. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je jako sympatický stařičký hyperaktivní strýček, který jednou za rok pošťastní své příbuzenstvo návštěvou, kde pobaví okolí líčením svých příhod žertováním a nezastavitelnou vyřídilkou. Sice se zdá, že pár vtipů v mírně pozměněné podobě jste už slyšeli před pár lety, ale to vůbec nevadí, protože má svůj nenapodobitelný šarm a patří přece do rodiny. Woody Allen natočil jednu ze svých typických komedií, kde se tradičně obsadil do jedné z ústředních rolí. Matchpoint-Hra osudu sice výrazně vybočoval z jeho tvorby a svou svěžestí u mě bodoval, ale ani tahle tradiční Allenova poloha mě nezklamala. Je to jeden z mála režisérů, který snad ani špatně točit neumí. Jeho filmy jsou v nejhorším případě dobré a pokud mu už výjimečně nadělím dvě hvězdičky, pak jen proto, že se míjíme tématicky. Sólokapr sice k jeho nejlepším filmům nepatří, ale je to v rámci jeho tvorby rozhodně slušný kousek s tradičními bonmoty, vtípky na židovskou obec i své okolí. Nutno konstatovat, že Woody Allen je přece jen v letech a měl by za sebe najít, pokud jde o herectví, vhodnou náhradu. Scarlett Johanson je půvabná a vzhledem k tomu, že ji režisér obsadil už třikrát, vzniká možná mezi nimi zvláštní chemie, kterou by Allenova partnerka patrně nazvala jinak. Celkový dojem: 75 %. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodová a příjemná taškařice s kriminální zápletkou, která sice není nijak originální, ale o to u Woodyho přece ani nejde. Hlavní tu jsou opět dialogy, které se sice kvalitativně předešlým Allenovým počinům přiblíží jen zřídkakdy a občas se mi zdálo, že v některých momentech mistr jen unaveně vykrádá sám sebe, přesto ale nemohu tvrdit, že bych se nudil. Oproti Allenovým starším filmům působí Sólokapr poněkud prázdnějším dojmem, co se myšlenek a děje samotného týče a v porovnání s "neallenovskou" a brilantně vystavěnou žánrovkou Match Point se jedná o velký krok zpátky, přesto bych Sólokapra ani náhodou neoznačil za špatný film...nazval bych ho lehkou jednohubkou, po jejíž konzumaci nehrozí žádné střevní potíže a po několika hodinách si ani nevzpomenete, jakou že to měla chuť. 65% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Allen ma prekvapil a svojím filmom okúzlil, omámil a očaril. Naozaj som nečakal tak príjemne nemotornú, vkusnú a nenásilnú komédiu. S čistokrvnou komédiou, ako to býva vo Woodyho filmoch zvykom sa však nestretávame ani tu, prifarbené romantikou, pozlátené fantazijnosťou. prizdobené mysterióznosťou. Komédiu z najväčšej časti tvoria práve Allenove výstupy klasického neurotického pajáca, o romantiku sa príjemným iskrením a spontánnym herectvom postarali Scarlett Johansson a Hugh Jackman, a znesiteľnú mysterióznu vložku mal na svedomí záhrobný novinár Iana McShanea. 80%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. července 2006 v New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama