Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (243)

Silas 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek snažící se v průběhu dění přesvědčit divákovu mysl, že jde o dokument. V určitých fázích střídá barevnou kameru černobílá, někdy za účelem autenticity, jindy zas při touze zvýraznit Giinu krásu. Ne jen Angelinou živ je tento film, ovšem z velké části na ní stojí. Na obyčejný televizní film dobře zapracovali vizážisti, díky nimž mohla Jolie naplno rozjet své kreace a postupně odrovnávat tělo i psychiku. Scéna v léčebně by mohla plně konkurovat odvykací kúře v Rayovi, kde zas (a nejen tam) dobře uplatnil své schopnosti střihač... Přestože ta Angelinina postava mě nutí dát i 4*, nemohu tak učinit, protože se mnou snímek za celou dobu vůbec nic neprovedl a já jen sledoval kvalitní práci tvůrců na příběhu těžkého vzestupu a rychlého pádu jedné nádherné modelky. ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Na začátku je nutné ujasnit si jednu věc. I kdyby to stálo za hovno, ale byla v tom nahá Angelina, tak je pro mě ten film dobrej. Nejspíš se tímto degraduju v očích pseudointelektuálních šašků, ale poživačného samce v sobě zapírat nehodlám. Ovšem tady se jedná o velice kvalitní dílko popisující lesk a bídu života modelky, která si to víceméně zařídila po svém a taky na to pak dojela. Nevím, proč mě to tak táhne k těmto sebedestruktivním typům, pro které jsou konvence výsměchem.. ale je na tom bezpochyby něco sladkého! ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Příběh Gii Curangi je skutečně alarmující a jakkoli umělecky ztrávrněný film inspirovaný jejím pádem je důležitý. Je příjemné zpětně sledovat, jak moc Angelina tehdy jako Gia zabodovala, pomohla mnoha budoucím lesbičkám s vyoutováním a dalším lidem ukázala i jiné druhy lásky. Nicméně v této podobě ta romance se Sandy Linter bohužel posloužila jen jako krytí pro mnohem důležitější zprávu o zničujícím prostředí modelingu, o přezíravosti, která vedla k drogám a později k nákaze AIDS. O celou dekádu před Freddiem Mercurym se Gia stala jednou z prvních celebrit, které zemřely na neviditelný hazard se životem. Gia žila příliš rychle, stačilo dva roky fotit obálky pro Vogue a Cosmo, aby se dalších šest let brodila bahnem. A v tom je hlavní mínus tohoto filmu, Angelina není příliš uvěřitelná jako naivní osmnácka a z nejhorších momentů života Gii vidíme jen zlomek. Přesto na televizní HBO trhák to stačí. #hbo ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o "celebrite", ktorej prínosom tomuto svetu bolo vystavovanie peknej tváre vyšperkovanou bezuzdnou nahotou, lesbicko- homosexuálne orgie a keď už ani to nestačilo tak bolo nutné vyskúšať všetky omámne látky a drogy, aké boli len dostupné. Klasický životný príbeh každej modelky, rozumej lacnému kusu mäsa v pozlátku noblesy. Len s tým, že táto krásavica stihla dostať aj špeciálnu chorobu ako čerešničku na torte. Krásny príklad pre ďalšie mladé následovníčky. Či Angelina naozaj hrala, o tom by som veľmi pochyboval. Hrala asi tak ako Charlie Sheen v Dva a pol chlapa. Z veľkej časti seba, aspoň čo sa jej mladosti týka. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Šoubyznys umí být velmi nekompromisní, může člověka zničit a Gia to jenom potvrzuje. Podle mého názoru je to dodnes nejlepší herecký výkon Angeliny Jolie. Jako by role Giy byla pro Angelinu šitá na míru. Jakoby sama herečka prožila něco obdobného. V tomhle filmu Angelině věřím naprosto všechno. Gia byla temperamentní, impulzivní, krásná. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie získala za svůj herecký výkon v titulní roli Zlatý glób. (Elisebah)
  • Faye Dunaway získala za svůj herecký výkon Zlatý glób. (Elisebah)
  • Angelina Jolie (Gia) řekla o Gie Carangi: „Když je volná a sama sebou, je neuvěřitelná. To je ta tragédie jejího příběhu. Myslíte si: ,Sakra, vždyť nepotřebovala drogy, to ona byla droga.‘“ (TheRay97)

Reklama

Reklama