Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Andy je sympatický čtyřicátník s nadváhou, který zkouší prorazit ve světě filmu, ale zatím se mu nepodařilo ve filmu ani promluvit. Setkává se s namyšlenými hvězdami, ale jeho pokusy s nimi navázat kontakt vždycky končí homofobní, rasistickou či jinou katastrofou, ke které přispěje jeho natvrdlá kamarádka nebo idiotský agent. Ricky Gervais má druh humoru na ostří nože, který ne každému musí sedět. Jako v opravdovém životě jsou ale trapné příhody jeho hrdiny v jádru docela vážné a vlastně ne příliš k smíchu. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Opäť klasický Gervaisov humor založený na trápnych situáciach, do ktorých sa hlavný hrdina Andy vždy dostane. Podobne ako David Brent v The Office. Tu to je však dotiahnuté k dokonalosti a k tomu perfektné vedľajšie postavy Maggie a hlavne agent s Barrym. Plus perfektné cameá všakovakých hviezd(najlepší boli Stiller-Dodgeball monológ geniálny, Winslet, Patrick Stewart a jeho film, Ian McKellen a jeho vysvetľovanie herectva, Orlando Bloom posadnutý sám sebou, či Clive Owen a De Niro). A vianočný špeciál bol dokonca aj príjemne dojímavý. Skvelý seriál a dúfam, že Gervais ešte nejaký podobný zase vymyslí. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais dost staví na trapnosti, stejně jako například v Kanclu nebo v Invention of Lying... ale v některých epizodách je to neskutečně přehnané, hlavně epizoda se Samuelem Jacksonem nebo Lesem Dennisem. Zato díly s Patrickem Stewartem nebo Danielem Radcliffem jsou boží. V nich se totiž pracuje především s jiným pohledem na tyto známé figury filmu, což přináší skutečně překvapivé momenty... :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a neotřelé zpracování dává tomuto seriálu rozhodně patřičnou originalitu, se kterou se nedokáže srovnat s pražádným seriálem. Dávám ale nakonec čtyři hvězdičky, protože humor samotný mě nedokázal pobavit natolik, jako u jiných seriálů. Je to zábava, to ano. Směju se, ale tak nenápadně, decentně. Prostě každý komik má jiný smysl pro humor. Ricky Gervais mě nedokázal uhranout v Kanclu, tak se divím, že během tohoto seriálu se bavím. Každý díl nabízí setkání s nějakou hvězdou filmového průmyslu, každý díl rozhodně stojí za to, protože celkově jich zas tolik není. A je to možná dobře. Alespoň si každého dílu dokážu vážit. Komparz je zajímavým vniknutím do natáčení velkých filmů, do života velkých hvězd, do života Hollywoodu a jeho problémy příjemně legrační formou. (7/10) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komparz lze vychvalovat hned z několika stran. Ať už je to propracovanost postav, která je Gervaisovou největší scénaristickou výhrou, ať už je komediálním talentem, jak hereckým, tak scénaristickým, nebo ať je to jeho producentskou a režisérkou prací, díky které dostal do seriálu obrovské množství hvězd, které ze sebe udělali úplné idioty. Výsledkem je nejlepší sonda do světa showbyznysu od jeho nejnižších pozic, až po pozici na pomyslně hvězdě slávy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)
  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)

Reklama

Reklama