Reklama

Reklama

Tajemství oceánu

  • Velká Británie Deep Blue (více)
Trailer
Velká Británie / Německo, 2003, 91 min (Director's Cut: 83 min)

Obsahy(1)

Tajemství oceánu je netradiční film, který přináší unikátní záběry ze světa moří a oceánů. Jeden z nejpozoruhodnějších a nejucelenějších projektů, které kdy byly na poli dokumentů natočeny. Tajemství oceánu vás ponoří do mořských hlubin, provede vás od těch nejmělčích korálových útesů až k pustým břehům Antarktidy, od širého otevřeného oceánu až k noční krajině nejhlubších mořských propastí. Slovy režiséra Alastaira Fothergilla: „Zavedeme vás do světa, který jste nikdy před tím neviděli, zavedeme vás do poslední neprozkoumané oblasti naší planety.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

I to tajemství nakonec přišlo, i když jsem už nedoufal a já za takové tajemství oceánu považuju unikátní záběry z téměř neprobádaných míst na samotném mořském dně. Je pravda, že se snažíme dobýt vesmír, ale prakticky netušíme, co se děje v těch nejhlubších a nejtemnějších zákoutích naší planety. Když speciální badatelská ponorka sjede podstatně níže a zachytí všechny ty nevýslovně překrásné živočichy, kteří svým tělem prozářili černé dno oceánu, jen těžko někdo uvěří, že se jedná o realitu a ne o sci-fi, takže už jenom proto se určitě vyplatila ta zhruba hodinová plavba "všedními" záběry, abych si mohl vychutnat něco nového, do určité míry dost raritního, něco, co mi vyrazilo dech. A právě toto tajemství dělá z tohoto dokumentu naddokument. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Dokumentárne filmy nehodnotím, ale môžem aspoň napísať, že tento sa mi páčil a vôbec som sa pri sledovaní netrápil problémami niektorých užívateľov (či je to originálne nakrútené alebo iba skompilované z iných dokumentov). Skôr mi behalo mysľou, koľko námahy, trpezlivosti a technickej zručnosti bolo potrebné vynaložiť na niektoré zábery. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tajemství oceánu si neklade za cíl vzdělat či poučit, na to je příliš lyricky povšechné, ale ohromit, unést majestátními záběry vodních mas a nepředstavitelné rozmanitosti podmořského života. Daří se mu to i díky hudební symfonii George Fentona, přestože sem tam by neškodilo něco se dozvědět (obecně střídmý komentář se odmlčuje na dlouhé minuty). [Kdysi poprvé za 5 * ze samého nadšení z (tehdy) unikátních obrázků.] ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument (pro česká kina s průvodním hlasem Michaela Gambona) s úžasnou hudbou, která přesně koreluje s tím co sledujete na plátně, od provzdušněných vln a skákajících delfínů, přes drsné zákony přežití až po ty nejtemnější hlubiny s bytostmi, pro něž snad ani nemáme jména. Na průvodním slovu se mi líbí, že jen lehce doplňuje, nezahlcuje tunami faktů a člověk se může plně ponořit do té příjemné vizuální "relaxace"... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný dokument, krásny, farebný, živočíšne rozmanitý. Pekná hudba a neuveriteľná kamera. Kopec krásnych záberov pod hladinou mora je úžasných, ale postupom času, ku koncu už začínal mierne nudiť. V mori to predsa nie je až také zaujímavé aby som dokázal čučať do TV tak dlho. Tam rybička, tu rybička aaaa už bolo tých rybičiek dosť. Na Vojnu termitov alebo Putovanie vtákov to nemá, ale stojí to za zhliadnutie. 80% ()

Galerie (24)

Související novinky

Cesta ke středu Země

Cesta ke středu Země

17.05.2006

\"Až dosud jsme se dotýkali jen povrchu...\" je reklamní slogan dokumentu společnosti BBC Tajemství oceánu od režiséra Alastaira Fothergilla, který si vzal slova Johna Kennedyho k srdci: Když si… (více)

Reklama

Reklama