Reklama

Reklama

Andělé a panny

  • Česko Decameron: Andělé a panny (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

10 mladých Florenťanů si krátí dlouhou chvíli tím, že si vypráví dekadentní příběhy o lásce a pikantních milostných dobrodružstvích... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

lioncel 

všechny recenze uživatele

"Giovanni Boccaccio ... Známý cyklus Dekameron je považován za vrcholné Boccacciovo dílo. Vznikl mezi roky 1348 až 1353. Jedná se o soubor sta novel převážně s erotickým zaměřením. Příběhy jsou ve stejném poměru rozděleny do deseti dní (deka = deset; odtud také název cyklu). Své zážitky vypráví deset mladých lidí (7 žen a 3 muži), kteří utekli z města na venkov, aby se zachránili před morem, který vypukl ve Florencii roku 1348. Církev dílo odsoudila" … a jak se tak dívám okolo, i většina místních filmových znalců, ale - tak to já ne .. mně se to líbilo : správně naivní .. přitom vesele rozverné .. a v neposlední řadě i eroticky dráždivé .. mistr Giovanni by byl určitě spokojen .. ostatně, pro puritány to on určitě nenapsal .. a ještě musím dodat jeden důvod, proč mám pro toto dílo na věčné časy takovou slabost .. u ústní maturitní zkoušky z mateřského jazyka, na kterou jsem se nějak neměl čas se řádně připravit, jsem si vytáhl otázku číslo tři a hádejte, co to bylo (.. mimochodem, dostal jsem samozřejmě za 1) …. a ještě, jak je už mým místním zvykem : I Love You, Kate Groombridge … takže sečteno a potvrzeno, na just všem, dávám **** … ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Dekameron v britsko-francouzsko-italské produkci... Co z toho asi tak mohlo vzejít než vtipná úchlárna... Herecky výborně obsazené, svěží, vtipné s geniálním soundtrackem (v kontrastu s obrazem)... Pobavila jsem se velmi a upřímně nechápu místní nízké hodnocení a jsem v pokušení to zvednout až na pět hvězdiček... Kněz mi přiváděl záchvaty smíchu a ještě asi nějakou chvíli bude... No a Hayden je třešničk na dortu... Takže ode mne jedno velké ano tomuto filmu! :) ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Podle ostatních komentářů jsem se připravila na to nejhorší, ale nakonec to tak hrozné nebylo. Dějem dost připomíná klasickou pohádku, ale dětem bych to určitě nepouštěla, protože nejpropíranějším tématem celého filmu je sex. Přesto je to poměrně milá komedie, která má ke konci sice trošku pomalejší spád než na začátku, ale stejně bych se na ní klidně zase někdy podívala. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mnoho krásné nahoty pro muže a mnoho sympatických mužů pro ženy. To je však asi to jediné, co se dá o snímku říct pozitivního. Možná snad bylo možno zahlédnout i špetku toho humoru. Jinak ale snímek postrádal kvalitnější scénář. Přitom herecké výkony zase tak špatné nebyly. Film se hodí spíše manželstvím po dvaceti letech, kdy ani jeden už na sebe nemá chuť, ale oba ji dostanou pohledem na krásnější herečky/herce a některé docela vzrušivé scény, které kdyby se neodehrávaly ve staré Itálii, mohlo by se jednak o starobylou verzi Prciček. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Taky nechápu, co se tu většině nelíbí. Mě to přišlo zábavný. Pěkný písničky, výborní herci a několik opravdu vtipných scén. Navíc se mi líbilo, že i v takové ptákovině se režisér Leland snaží většinu postav tak polidštit. K uvedenému obsahu. Nikdo nic nevypráví, není to žádný Dekameron. Ale jestli si mám představit příběh blížící se soft pornu s trochu košatější strukturou, tak jeto přesně takovýhle film. Navíc vtipný a docela roztomilý. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Všetky kostýmy boli navrhnuté slávnym talianskym módnym dizajnérom Robertom Cavallim. (Real Tom Hardy)
  • Bolo takmer nemožné, aby sa v 14. storočí dostal Rus do Talianska pre rozsiahle nepriateľské územia medzi dvoma krajinami. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama