Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb a jeho otec spolu tráví pár dní v horách, kde rybaří. Společně si užívají až do okamžiku, kdy dojde k autonehodě, při níž otec umírá. Kaleb se po otcově smrti poněkud změnil. Těžko ovládá své emoce, a když napadne učitele, soudce, který chápe jeho situaci, mu udělí domácí vězení v délce trvání tří měsíců. Aby bylo zaručeno, že si Kaleb trest odpyká, dostane na nohu náramek, který přivolá policii v okamžiku, kdy se Kaleb vzdálí na 30 metrů od vysílače. Policistka mu vřele doporučuje, aby si našel nějakou zábavu, jinak se bude hrozně nudit. Kaleb se doma jen válí a matce s ním pomalu dochází trpělivost, a zruší mu přístup na online hry a hudbu. Doufá, že pak si Kaleb třeba alespoň uklidí a nebude nechávat úplně všechno na ní. Do uklízení se Kaleb i přes snahu matky moc nepouští, ale nudí se opravdu hodně. Aby vyplnil volný čas, rozhodne se sledovat dalekohledem své okolí a to se stává jeho celodenní zábavou. Zejména ho baví sledovat dívku Ashley, která je v jeho věku. Ashley si jeho pozorování brzy všimne a s Kalebem se seznámí. I s jeho kamarádem Ronniem, který se vrátil z prázdnin, a může tak Kalebovi vyplnit nějakou tu volnou chvilku. Kaleb se v televizi dozvídá o sériovém vrahovi z Texasu, který zřejmě jezdí fordem Mustang, veteránem s poškozeným blatníkem. Kaleb pozoruje okolí a jeden ze sousedů, pan Turner, mu je podezřelý. Má forda Mustang s poškozeným blatníkem, ale když ho vidí znovu, je auto opravené. Jednoho večera s Ashley sledují jeho dům a vidí, jak se vrací domů i s mladou ženou. Zdá se, že se v Turnerově domě děje něco nekalého, že má mladá žena strach a honí se s Turnerem po domě. Později spatří, jak nastupuje do svého auta a odjíždí. Ashley z toho usoudí, že lidé mají různé potřeby. Někomu zkrátka vyhovuje, když ho jeho partner honí po domě. Přesto všichni tři pokračují ve sledování Turnera. Jednoho večera Turner vleče zakrvácený pytel do garáže. Ronnie i s kamerou vleze do jeho garáže a natáčí, zatímco Turner nakupuje. Ashley má za úkol ho sledovat a dát vědět, kdyby se vracel. Kaleb pak na videu spatří obličej mrtvé ženy. Rozhodne se přivolat policii tak, že opustí vytýčený prostor. To je záruka, že policie dorazí hned. A také ano. Policie prohledá Turnerův dům i garáž a v pytli najdou mrtvého jelena... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 027)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

DISTurbing SubURBIA... Jednoduchá hitchockovská variace v duchu "Kdo je zvědavý, bude brzo mrtvý" Není lepší volby na rande pro amerického teenagera s čerstvým řidičákem, než létem provoněný a napětím prošpikovaný thriller odvedle. Sympaticky obyčejný domácí vězeň Shia LeBeouf dělá baf, podezřelý bubu a divák střídavě hýká smíchy a hrůzou. Scénář řídký, atmosféra hustá. Zatáhněte rolety-nebo otevřete Okno do dvora:) 65% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Film jako Disturbia mi už hodně dlouho chyběl. První hodinka je spíš teenagerovská komedie, závěr filmu zase naopak thriller jak vyšitý. Shia LaBeouf má charisma na rozdávání a tak táhne celý film, aniž bych se u něj nudil. Úplně nejlepší je ale závěrečná půl hodinka, kdy dochází na lámání chleba. Film mě prostě bavil, Shia je neuvěřitelný talent a i když je už příběh docela ohraný, jsem spokojen a dávám 5 hvězdiček. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Disturbia se pro mě stala milým překvapením a nečekaně zábavným filmem. Příjemná režie, zajímavý (i když bohužel lehce předvídatelný) scénář a hlavně kvalitní herecké výkony jsou těmi hlavními přednostmi. David Morse je sázkou na jistotu, co se padoucha týče a Shia LaBeouf je zase pro změnu věrohodný teenager. Taky Sarah Roemer, ačkoliv zde byla jen na okrasu, je pro mě zajímavý oběv, hlavně co se vzhledu týče... Film mi poskytl vyváženou míru jakési teenagerovské komedie a thrilleru, a třebaže si leccos vypůjčil z Hitchcockova Okna do dvora, přičemž nepůsobil tak věrohodně, já se skvěle bavil. 8/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Christopher B. Landon, Carl Ellsworth .. I'm green! Bleskový start, kdy se během dvou rychlých zvratů dostaneme k jádru věci a tím je nudný trest domácího vězení. Pak následuje chvilková výchovná sekce směrem k mladému publiku a ihned jak Kale objeví kouzlo voyerství (a sličnou Ashley), začíná na nějaký čas svižná a napínavá hra ala Hitch pro současnou generaci. Když se ovšem blíží cíl, zápletka skončí jednou ze dvou možných variant a nepřináší nijak překvapivé rozuzlení.. Shia LaBeouf je ovšem výborný, ostatní herci sekundují dobře a po celou dobu hraje skvělý písničkový soundtrack. 65%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bohvie, ako to s tou žalobou na DreamWorks nakoniec vlastne bolo, či v skutočnosti náhodou Spielberg pod pseudonymom nežaloval sám seba, aby snímke, produkovanej kamarátom Ivanom Reitmanom, zaistil reklamu. Tvorcovia snímky boli žalovaní za vykradnutie (alebo také niečo) Hitchcockovho OKNA DO DVORA. No, ak je TOTO vykradnutie, potom k nemu dochádza každý druhý deň. Okej, podobnosť tu je (medzi štyrmi stenami zavretý hrdina znudene špehuje susedov, zistí, že jeden z nich je možno vrah, no nemá dôkazy a keď ich získa, je neskoro). Ale toto je naozaj predsa len troška neférové – prečo sa nikto nesúdil s tvorcami POD POVRCHOM, zhodou náhod tiež od DreamWorksu? Tak či tak, režisér Caruso nezopakoval kop, aký sa mu podaril s kvalitkou SALTON SEA (ale našťastie to nie je ani druhý ZLODEJ ŽIVOTOV). Na to, aký je scenár štandardný, sa musí uznať, že ani napohľad zbytočná dĺžka takmer dvoch hodín vyložene nenudí a až ma milo prekvapilo, ako „čisto“ a zručne sú všetky klišé zrežírované. Má to švih, je to fajn, je to zábavné, miestami štipku napínavé, hoci čakáte, že sa na vás niečo chystá, vždy sa zľaknete. Herci sú fajn, výprava fajn, niektoré scény možno dokonca veľmi fajn. Film, ktorý vie, čo je to „Štokholmský syndróm“, nemôže byť úplne hlúpy. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (50)

  • V jednej scéne Kale (Shia LaBeouf) sleduje TV a je pomerne zvláštnu kombináciu – lyžice arašidového masla namočené v čokoládovom topingu a zapíjané Red Bullom. Shia uviedol, že mu táto kombinácia nesmierne chutila a jednalo sa o jeho najobľúbenejšiu časť natáčania. (Real Tom Hardy)
  • V scéne, keď sa Ronnie (Aaron Yoo) snaží dostať Turnerovi (David Moore) do auta, monitor, ktorým sledujú dom, zobrazuje noc aj napriek tomu, že sa scéna odohráva počas slnečného dňa. (Real Tom Hardy)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama