Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Jako by krasobruslení nebylo už tak dost teplý." Na první pohled je to klasická sportovní "ferrelovka" obohacená o kluky v příléhavých pavích trikotech. A vlastně i na druhý a třetí pohled. Takže můžete-li tento specifický druh humoru, tak neprohloupíte. Ovšem ani nic nezískáte. Ledově ostří jsou totiž překvapivě gagů prostí (čest těm několika výjimkám) a poněkud sterilní. Nenudí, příjemně se na to kouká, trapné to není, ale vtipné také moc ne. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell jede a jeho jméno začíná být opravdový pojem a záruka legrace, jenže Jon Heder už mi tak sympatický není, zatímco za každou Ferrellovou grimasou cítim, že je komikem z celého srdce a pobaví mě klidně i jenom tím, jak se předvádí, tak u Hedera bych věřil, že se retardovaně tváří snad i v reálu :) Jako komediální duo jim to však klape dobře, bohužel o to víc mě mrzí, že film přišel pouze s minimem POŘÁDNÝCH vtípků (boob handshake), na které by se dalo vzpomínat i déle, než jen pár dní. Když už se film drží klasicky stupidního scénáře o sportovním vzestupu/pádu (což samozřejmě vůbec nevyčítám, neboť je to pro tento styl komedií typické), tak mohl atakovat mou bránici trochu víc. Dodnes vzpomínám na některé kousky z Old School, Wedding Crashers, či na famózní výkon Jacka Blacka v School of Rock, ovšem Blades of Glory byla "jen" středně nadprůměrná, pohodovka, takže musím zůstat na pohodových třech hvězdičkách. 6/10 ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5... Nie je to taký crazy "chill-out" ako totálne ujetý Napoleon Dynamite, ale zábavka je to teda riadna. Jon Heder je týpek na pohľadanie a stelesnenie tupého ksichtu, Will Ferell (hoci ho moc nemusím) je dobrý ako komik a dokopy tvoria skvelý "teplý" párik. Komédia pri ktorej sa nudiť nebudete a pár momentov potrápi bránicu fakt poriadne... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie na krasobruslení, kterou si užijete ještě víc, pokud jste viděli Ledové ostří (předpokládám, že odtud distributoři vzali název pro tuto komedii). Potěšil Fichtner ve vedlejší roli a Ferrell. Ten chlap je jednoduše blázen. Kdybych se tak královsky bavil i na začátku, tak jdu na maximum, tahle tu dávám čtyři ledově ostré hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak to asi dopadne když dva excentričtí komici Will Ferrell a Jon Heder hrají spolu v komedii? Dopadne to tak, že vznikne povedená komedie o dvou nesmiřitelných a nesourodých krasobruslařích, kteří kvůli doživotnímu zákazu činnosti v kategorii jednotlivců, nakonec budou muset utvořit první mužský krasobruslařský pár v dějinách tohoto sportu, aby opět mohli závodit. A i když se zpočátku moc nemusejí, nakonec zjistí, že jeden bez druhého nemůžou udělat ani ránu, zvláště když jim složitá sestava zvaná Železný lotos vynese zlatou medaili a oni překonají zákeřné intriky konkurečního švýcarského páru. Nebyl by to Will Ferrell kdyby se občas nepředvedl a šoupl na plac něco na co jsme u něj zvyklý a jeho zpočáku arogantní a na sexu závislý Chazz Michael Michaels je přesným opakem blond narcise Jimmyho MacElroye Jona Hedera. A když se Ferrell zrovna nepředvádí hraje velmi obstojně a spolu s Hederem jim to fakt sedne a dá se jim fandit i když divák ví jak to celé dopadne. Jenže tahle komedie je originální se spoustou nápaditých a vtipných gagů, které kloužou po divákově bránici zlehounka a ostře jako právě nabroušené brusle. Za zvuku Aerosmith nebo Queen nám hlavní protagonisté předvedou sestavy (pochopitelně za vydatné pomoci trikařů) za které by skuteční krasobruslaři zbledli závistí a já se bavil opravdu solidně, ale škoda jen, že duo nemělo větší konkurenci a vše se omezilo jen na jeden konkureční krasobruslařský pár. Jinak k téhle komedii nemám větších výhrad a kdyby v krasobruslení byli takovéto zábavné páry tak je to můj nejoblíbenější sport. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Scénáristé prohlašují, že většina dialogů Willa Ferrella jsou čiré improvizace nebo repliky, které si Ferrell osobně upravil. (Siriuss)
  • Will Ferrell i Jon Heder se museli před natáčením naučit krasobruslit pod dohledem profesionálního olympijského trenéra. Hegera stál trénink dokonce zlomený kotník. (Siriuss)
  • Olympionička Lisa-Marie Allenová, která pomáhala s choreografiemi krasobruslařských vystoupení, si ve filmu i zahrála. Její role byla blondýna, které Chazz Michael Michaels olízne obličej během svého soutěžního tance ve Stockholmu. (Bajda)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama