Reklama

Reklama

Recitál skupiny Klíč

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Československo, 1992, 27 min

Obsahy(1)

Dnes už neexistující skupina Klíč patřila na počátku 90. let minulého století ke špičkám naší folkové hudby. Zaujímala v ní zcela specifické postavení, neboť ve své původní tvorbě programově navazovala na melodické a harmonické postupy, které byly charakteristické především pro zpěvnou renesanční hudbu. Když Klíč v roce 1992 získal Zlatou Portu, natočilo s ním brněnské studio České televize, které se v tom čase naší folkovou scénou programově zabývalo, jeho první televizní recitál. Vznikl v malebném prostředí naší největší historické zříceniny - na hradě Landštejn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Mantis 

všechny recenze uživatele

Recitály skupin nejsou moc častým filmovým útvarem. Jejich hlavní náplní je prezentovat hudbu. Mám za to, že tenhle recitál nebyl nijak úžasný, ale ani špatný a tak dávám ***. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Skupina Klíč je moje naprostá srdcovka a tento počin z hradu Landštejn kvituji s povděkem. Nádherný alt Pavly Marianové, melodické písničky i inteligentní texty jsou zárukou nesmrtelnosti této skupiny - ve vodách folku určitě. Za písničky Omnia vincit amor, či Pohár a kalich uděluji svou osobní hudební cenu :-) ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Najezdil jsem se na ně dost a dost-nádherná hudba,stačí zavřít oči a jste někde na hradě ve středověku.Pak procitnete a on to to není středověk ale kapitalismus.Poznal jsem to podle toho,že mi z bouranýho auta- LIDSKÉ HYJENY ukradly ve stavu kdy jsem se nemohl bránit,všechny nahrávky skupiny Klíč.Bylo tam i Dvd-bylo! ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele

Geniální spojení nádherné zříceniny jihočeského hradu Landštejn a dnes již legendární renesanční folkové skupiny Klíč vyústilo v jeden z nejpůsobivějších recitálů, který u nás byl kdy natočen. Díky, brněnská ČT! ()

badajajuak 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych úplně folkově laděnej, ale tahle hudba se mi celkem líbí. Za "Omnia vincit amor" a "Víno" bych možná ještě jednu hvězdu přidal. ()

Reklama

Reklama