Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

atmen 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem filmů o nemoci a umírání viděl povícero. Griffin a Phoenixová patří někam do středu pomyslného žebříčku. Ne že bych se nudil, ale upřímně, chyběla mně sounáležitost s ústřední dvojicí. Zajímalo by mě, jak by dopadl originální Griffin a Phoenixová z roku 1976 v podání P. Falka a J. Clayburghové... Takže pokud budu chtít smutnit, raději znovu zkouknu vynikající ONE WEEK... ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Začal jsem na to koukat z nudy - venku 30 stupňů - voda v bazéně příjemně zelených 25, takže jsem se na ni možná tak koukal ze třetího patra z baráčku jak nám pěkně kvete a bují - nu což, máme HBO tak snad dávaj nějaký pěkný film - a ono fakt jo, sice začátek mě až tak nechytil, ale poté co se tahle dvojice dala dokupy, tak to byl jeden nádherný hodinový okamžik, který oba prožili naplno s člověkem kterého milují a který nemá co ztratit stejně jako ten druhý. Převelice příjemný film, který není slzopudný jako Benjy Tlačítko, ale pořád to spíš tak zadržujete a usmíváte se nad tím jak nádherně se ti dva na sebe usmívají, jak láskyplně se objímají a až ke mně do postele z tohohle filmku sálala láska a radost nad posledními chvílemi strávenými s človíčkem jehož velmi Milujete!! ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tento film mě nedokázal přesvědčit po žádné stránce. Jen dobrý námět, tím to ale končí. Žánrově jako romantický film (... a kvalitní filmovou romantikou nikdy nepohrdnu) naprosto nudná červená knihovna, komedie se nekoná vůbec a jako drama o nemoci a umírání emočně totálně sterilní. Nepřesvědčili ani mě ani Dermot Mulroney a Amanda Peet. Očekával jsem film, který dokáže zasáhnout, případně i rozplakat, třeba i za použití nadhledu. Že ale uvidím exhibici nudnosti jsem nečekal v žádném případě. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Romantické, komediální drama z USA. Nic víc, nic méně. On má rakovinu....bacha spoiler...ona má taky rakovinu. Potkají se. Jsou si docela jakože sympatish. Tak se spolu rozhodnou rabovat kinosály a ničit vodojemy vodojemy. Pak je diagnóza dostihne, že jo jak jinak, když je to drama a Griffin a Phonenixová se do sebe zamilují. milostná pointa s erekcí je vážně na mě moc. Ale budiž. No je to taky ta romantika, takže kapesníky k ruce. Do toho místy solidní repliky, ale totálně debilní a prvoplánová hudba. Typická televizní předvídatelná tvorba. Pravdou však zůstává, že je podstatně koukatelnější, než romantické srajdy se Sandlerem a Drew. Být to české dám asi o hvězdu víc. 50% se vším všudy. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Sakra... celý Vánoce se vyhýbám dojetí a pak jim skočím na tohle... tenhle film mám ve videotéce už dlouho, ale nevím proč jsem si vsugerovala, že je to detektivka... Není... je to citové vyděračství prvního stupně, kterému jsem bezostyšně podlehla a ještě se mi to líbilo... Aneb, žijme na plno a neztrácejme humor a nedhled i ve chvílích nejtěžších... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno