Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

deepend 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vše podstatné o Half Nelson zde už bylo řečeno. Tuhle pecku jsem si chtěl šetřit na horší časy.......no jaksi jsem to nevydržel :-) Ryan Gosling mě zas a opět dostal, to je týpek, který dokáže oživit i jinak průměrný film (Vzorec pro vraždu). Jeho učitel dějepisu, který ujíždí na drogách, patří po jeho roli ve Svatém boji k jeho nejlepším, proto si byste si to neměli nechat ujít. PS:Naši "skvělí" distributoři jsou hnusní parchanti !!!!!!!!!! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě nic takhle nezasáhlo a dráždí mě otázka, jestli by mě film o drogách u lidí, u kterých by se podle vžitých představ o typických konzumentech vyskytovat neměly, tak sešrotoval nebýt Ryana Goslinga - to samé způsobil Svatým bojem. Jeho učitel je nádherná živoucí postava, z jedné strany bedna a našlápnuto, z druhé BERE. Vztah s černou žačkou, souznění mezi nimi jako mezi dvěma ostrovy uprostřed moře .... a pak ta konfrontace .... Uf, síla, síla. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Chémia vzťahu učiteľ Gosling a žiacka podľa mňa fungovala na výbornú. Problém však vidím v nič nevypovedajúcom príbehu, kde sa prakticky stále striedajú tie isté scény. Gosling ide do školy, kecá s mladou, niekde sa zdroguje, kecá s mladou, kecá žiakom, baví sa na party atď. Holt pomalé tempo a žiadne zvraty diváka pomaly ale isto uspávajú. Všetko je to také nemastné neslané, no tvorcom aspoň kvitujem, že netlačili na pilu a nesnažili sa moralizovať, vďaka tomu celá story pôsobí nenútene a prirodzene, čo mi je veľmi sympatické. P.S. tá kamera bola príšerná, doteraz ma bolia oči. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden bílý učitel na černošské škole, který si umanul, že "zachrání" alespoň jedno dítě z problematické čtvrti... ze čtvrti, kde jsou drogy na každém rohu a kde jsou jakousi součástí denního života. A mezi žáky byla jedna dvanáctiletá černoška, která se rozhodla, že zachrání svého učitele. // Zajímavý příběh, zvláštní podání, ale účinek... ten mě jaksi minul. Bohužel. Bylo to tak natahované, že jsem se těšila, až zazvoní na přestávku a já si budu moci alespoň na pět minut provětrat hlavu.. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ryan i v tomto snímku potvrdil len to, čo o ňom viem už dávno. Je výborný herec, ktorý zahrá všetko - od sebavedomého macha až po posledného lúzra. Zo svojej postavy vyťažil maximum, pričom aj mladá Shareeka Epps svojimi schopnosťami výborne napĺňala svoj herecký priestor. Klúčový príbeh stojí na protikladoch a atmosfére, ktorú tvorí pomalé tempo a vitálna kamera. Osobne som s tým mala problém, avšak pri troche tolerancie sa dá na to zvyknúť. Nie je to film môjho vkusu, ale ako pohľad na spoločnosť to určite obstojí, divák však musí trochu popremýšlať, aby ho to aspoň čiastočne zasiahlo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)
  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama