Reklama

Reklama

Renesance

  • Česko Renaissance (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Černobílý animovaný film, který bývá po vizuální stránce přirovnáván ke snímku Sin City – město hříchu, se odehrává v Paříži roku 2054. Ilona Tasujevová, mladá a talentovaná odbornice na genetiku, je unesena a nadnárodní společnost Avalon, pro kterou pracovala, ji chce za každou cenu dostat zpět. Případ dostane na starost důstojník Karas, kontroverzní policista a specialista na vyhledávání rukojmích. Ten se vydává po stopách zmizelé dívky do labyrintu velkoměsta. V průběhu vyšetřování je špehován a zastrašován, postupně mu umírají svědci a někdo se ho snaží zabít. Karas si přestává být jistý, kdo je vlastně objektem jeho pátrání: oběť, anděl, nebo monstrum? Vypátrání Ilony se pro něj stává otázkou života a smrti… „Paříž nám od začátku přišla jako samozřejmé dějiště příběhu i jako hlavní postava filmu. Chtěli jsme vytvořit fantastický obraz Paříže, který by byl tak silný jako Los Angles ve snímku Blade Runner,“ říkají tvůrci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (367)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Animace 8/10/// +výborný původní dabing, zvláštní noir animace, občas zdařilá atmosféra, zvuky -hudba už ovšem tolik výrazná nebyla, děj mě moc neoslovil, nezaujal, vlastně mě to vůbec nechytlo, příběh je složitější/// Podobné filmy nevznikají moc často. A když už, tak to může být slušný zážitek. V tomto případě to ale není úplně pravda. Zpracování je sice neokoukané a vy budete hledět na různé detaily snímku s otevřenou pusou, ale to je tak vše. Po obsahové stránce je to hodně ploché, bez emocí, bez pořádné dávky akce. Ke konci jsem si už přál, aby to už skončilo a to pro film není dobrá vizitka./// Celkem 60%/// ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Moc to nefunguje a nějak nevím, kde hledat příčinu. Vizuálně zajímavé a i samotný příběh stojí za pozornost, ale možná to prostě jen neklape dohromady. Nebo mají oba tyto základní prvky filmy pouze slušný nástřel a samotné provedení už není takové. Šlo si ještě více vyhrát s animací? Šlo se více zaměřit na jednotlivé postavy než na samotné kličkování děje? Nebo by to tomů vůbec nepomohlo? Nemám páru. Výsledek je, že ač mi vizuál přišel hodně zajímavý a z námětu se evidentně dá vykřesat hodně zajímavých myšlenek...spíše jsem se nudil. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„Avalon, pro dlouhý život...” Velkolepé vizuální orgie spolu s originálním pojetím budoucnosti, dále charismatický hlavní hrdina s hlasem Jamese Bonda, intenzivně napínavé akční scény a krásná noir-detectiv atmosféra v černobílém hávu městě milenců. Sin City je možná dobrý snímek, ale oproti tomuhle se jedná o levnou slátaninu. Renesance ukazuje, že i animovaný film může bez problémů konkurovat mainstreamové tvorbě světových multiplexů. Tichá, depresivní, černobílá atmosféra se dostává i do těch nejtemnějších zákoutí mysli... hledání odpovědí, lásky a sebe sama. Renesanci hltám ve velkém při každém dalším shlédnutí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Téměř kompletně černobílá animace svým stylem připomíná Sin City, v pozadí příběhu jsou zase věci, které jakoby vypadly z Minority Report, Blade Runnera, Světa zítřka a dalších. Ani příběh točící se kolem únosu vědkyně pracující na výzkumu léčby progerie není zrovna originální. Hlavní je, že všechny tyhle prvky jsou dobře poskládány a výsledkem je nadupaný akčně-thrillerový sci-fi příběh, na který se dobře kouká. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vjemy, získávané z takřka perfektní animace, nedokáží vyvážit nesmyslnost příběhu, v němž se spousta věcí děje vyloženě náhodou, místy to nedává ani trochu smysl, postavy jsou chvílemi dost imbecilní a jejich vnitřní chlad působí neuvěřitelně odtažitě. Vizuálně je to sice agresivně precizní podívaná, ale to nenahradí vyprávěcí talent, který režisérovi prostě chybí. Jednou se mu rozsype scéna na kousky, podruhé nedokáže vytěžit potřebné emoce, a potřetí se mu rozpadne celý závěr s tak blbě podanou pointou až se mi chtělo brečet. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Při tvorbě filmu byla mj. využita i technika motion capture – proces záznamu pohybu herců ověšených senzory, které snímají jejich pohyby, jenž jsou posléze přeneseny na digitální model. [Zdroj: Premiere] (vesper001)
  • Daniel Craig, který namluvil hlavní postavu, přislíbil svoji účast ještě předtím, než byl obsazen do nové bondovky. (Siriuss)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama