Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotitelné, protože se ve mě asi projevuje kus toho patriotismu, ale jak tak nad tím přemýšlím, tak přivést to na svět třeba Pixar, tak to asi moc nežeru. Ten příběh je docela slabý a od animáků sem prostě zvyklý na víc zábavy, než na občasné náznaky ňáké té srandy. A když tak nad tím přemýšlím ještě víc, tak ani ta mluvící koza mi do příběhu nezapadá. Všude jen samí lidé, kteří jsou lidmi, pak je tam ňákej ďábel (dobrá, proč ne), a pak tam jsou zvířata, co jsou skutečně jen zvířaty, a najednou ňáká koza, s kterou tam mají být vtipné scény, že jí balí ňáká ženská nebo jak to tam bylo. To ani do tohohle světa moc nezapadá, a nikde sem si nějak nevšiml, že by nějak vysvětlili, proč zrovna tahle koza mluví. ()

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Až se mi udělalo nevolno, jak monstrózní je tahle kozina šmíra. Ubohý, mizogynní, protkaný primitivními fórky, diskontinuální a scenáristicky nihilistický hybrid, který se pokouší vyrovnat západní produkci, ale nedohlédne si přes špičku hranatého nosu - i do takové podoby se může vyvinout pětiletka kumulované tvůrčí energie (!). Hřeby do pomyslné rakve pak zatloukla předpotopní animační úroveň, na níž je smutné snad úplně všechno: od tendence maskovat nedostatek textur (či času a financí na dodatečný render) nízkou hloubkou ostrosti, až po nevyhnutelný shocking hazard při seznání, že i krátké pixarovské experimenty ze začátku 90. let vypadají lépe. Tománek si může svorně podat ruku s Brabcem. ()

Reklama

Bowser odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, kdy Češi začnou dělat průměrné české pohádky. Nechápu, co má tohle znamenat. Chtěli snad ukázat, že umí udělat tááákovéhle dlouhé brady, tááákovéhlé zkroucené věže a třeba tááákovehlé velké kozy. Vážně lituji, že jsem na tohle MUSEL jít do kina. Na " Kozí příběh se sýrem" už mě nikdo nedostane. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek vysokým nekvalitám nedokážem tento film aspoň trošku neoceniť. Videl som ho viackrát a myslím, že má pár dobrých momentov a pár dobre stvárnených historických okamihov. Jediné čo nechápem je, prečo je ten film s kozou, prečo sa nesnažili ísť viac realistickejšie v oblasti príbehu a prečo tu máme človeka, čo upísal dušu Satanovi za bohatstvo. Neposúva to príbeh nikam a je to skôr hlúpe než vtipné alebo zaujímavé. Oceňujem snahu našich susedov o ich prvý počítačovo animovaný film, nie je to absolútna katastrofa, ale rozhodne to nie je žiadny super film. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jedno pozitivum - pouhých 13 let po prvním Toy Story se i český národ dopracoval ke svému prvnímu celovečernímu 3D animáku! Tím pozitiva končí. Místo vyjmenovávání negativ řeknu jen - CO TO SAKRA BYLO??? Pro děti moc obskurní (či jak jinak to nazvat), pro dospělé těžce poživatelné (snad i muchomůrka hlízovitá projde trávicím traktem snáze, než toto). Bylo to prostě divné - počínaje tou zvláštní animací a konče jednotlivými charaktery. Tvůrci zabili 5 let života zbytečně.... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Celkové diskové nároky filmu byly 9 TB, tedy 2000 plných DVD. (blitzer)
  • Film se skládá z 950 záběrů a je v něm použito více než 100 animovatelných ovladačů, se kterými může animátor manipulovat. [Zdroj: Film o filmu] (zdeny99)
  • Kat Jan Mydlář se narodil roku 1572, čili více než 200 let po době, kdy se odehrává příběh filmu. (rockboy)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama