Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s příběhem koz, rád v tom vidím jasnou metaforu. Mou mysl zaměstnávají spíše úvahy nad zdejšími názory, podle nichž si film nezaslouží více než maximálně jednu hvězdičku proto, že neví, komu je vlastně určen. Asi pro ty, kteří se na něj podívají, ne? Já vám tedy nevím... Parta nadšenců se snažila udělat něco pro českou kinematografii, aby si ve světě všimli, že u nás točíme i něco jiného než melancholické válečné serenády nebo zhulené komedie, a ono se to hned hází do koše mezi odpad. Nikomu neberu jeho vkus, ale před Kozím příběhem v televizi běžela Lovecká sezóna, a to by mě vážně zajímalo, čím je dvakrát lepší než toto...? ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Ono by to i mohlo jít - animace stavějící se opravdové staré Prahy nejsou k zahození. Jenže ten děj neděj! Kozy jako vzy u poloviny ženských postaviček nevadí - jen nechápu proč to je vydáváno za dětský film?! Vadí omílání legendy o Mistru Hanušovi a chabé podzápletky. Z toho se dalo vytřískat mnohem víc. 10% ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotitelné, protože se ve mě asi projevuje kus toho patriotismu, ale jak tak nad tím přemýšlím, tak přivést to na svět třeba Pixar, tak to asi moc nežeru. Ten příběh je docela slabý a od animáků sem prostě zvyklý na víc zábavy, než na občasné náznaky ňáké té srandy. A když tak nad tím přemýšlím ještě víc, tak ani ta mluvící koza mi do příběhu nezapadá. Všude jen samí lidé, kteří jsou lidmi, pak je tam ňákej ďábel (dobrá, proč ne), a pak tam jsou zvířata, co jsou skutečně jen zvířaty, a najednou ňáká koza, s kterou tam mají být vtipné scény, že jí balí ňáká ženská nebo jak to tam bylo. To ani do tohohle světa moc nezapadá, a nikde sem si nějak nevšiml, že by nějak vysvětlili, proč zrovna tahle koza mluví. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nejsem zklamán, protože mé očekávání nebylo nikterak veliké. Animace je hodně zvláštní, chvílemi přemýšlíte, jestli je to opravdu ve 3D. Výkony "herců" neoslní. Vidíme věčně ožralou kozu, která vlastně ani neví, jestli je zvíře, nebo lidská bytost. Alespoň mě to tak připadalo. Ještě mě zaujala ta dívka s těma svýma dvěma kozama:-) Schovala mezi ně skoro všechno:-) Příběh by potřeboval více promyslet. Docela se povedl dabing. Kladně hodnotím poměrně krátkou stopáž. Přemýšlím, pro které publikum byl film točen. Myslím si, že děti by se asi nudili. Ale zase na druhou stranu si nedovedu moc představit, jak se dívají dospěláci nad 40 let. Takže když to shrnu, tak je snímek určen pro mládež:-) Když běží závěrečné titulky, tak nejdou vůbec přečíst, že by to šlo jen s 3D brýlemi:-) Ta melodie se povedla. Celkově tedy filmu dávám 40%, ale už nikdy nechci vidět 3D kozu:-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Animace není hezká, ale rozhodně stojí za pozornost. Nemá smysl se vyjadřovat k nesmyslům, počínaje siluetou Pražského hradu, přes výzdobu orloje. Pro děti to není. Nejen, že bych svému ani jinému dítěti nedovolila koukat se na film, kde se koza snaží navázat sexuální poměr se svým majitelem (kdyby se snažil on, je zoofil, co je ta koza, homofil?), ale myslím, že film s tak chaotickým dějem a nezřetelnými postavami, by děti (do doby prepuberty, kdy by se nablble chichotaly nad zamilovanou kozou, velkým výstřihem Mácy a zamilovaností Kuby) neměly šanci bavit. Jak mám ráda kozy a ta užvaněná zamilovaná koza Koza se mi vlastně dost líbila (ona a mistr Hanuš byly taky jediné dvě rozumné postavy z celého filmu), tak mohutná ňadra Mácy, která se adekvátně opravdu nedají označit jinak než monstrózně velký kozy, mi připadaly jako strašlivá noční můra a postrach každého skeletu, který by takovou obludnost měl nosit. Matěj a Faust se dějem míhají poměrně chaoticky a je velká škoda, že se je nepodařilo, společně s dalšími pověstmi, do děje zakomponovat líp. Navzdory tomu, že to je nehorázná ptákovina, jsem se vlastně docela bavila a jsem zvědavá na příběh se sýrem, co kolem toho vyoslí. Vždyť jsem říkala, že mám ráda kozy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Na hlavní postavě - Koze - je celkem 1 500 000 chlupů a tvůrci ji "řídili" stovkou ovladačů. (blitzer)
  • Pro Kozí příběh bylo nahráno přes 21 000 samostatných zvukových efektů a ruchů. (blitzer)
  • Tvůrci filmu poněkud nezvykle neoperovali s podporou Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie ani žádného jiného českého grantového systému, ale pouze s malou podporou programu MEDIA. Finanční prostředky proto získávali i z podpůrného prodeje triček, knížek či hraček se související tematikou. (JoranProvenzano)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama