Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivé rodinné drama o vztahu tří sester a jejich matky, jež se vzájemně odcizily v důsledku tragické události z dětství, se odehrává v Paříži 80.let. Ženy se znovu setkávají, rozhodnuty vypořádat se společně s minulostí a oním hrozivým tajemstvím, jež s sebou po celý život nesou... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Foo 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen verzi s anglickými titulky a DVD né a né přijít. Ale i přesto, že jsem v angličtině mírně pokročilý začátečník, udělalo to na mě obrovský dojem. Film je dobře poskládaný, že vydržíte koukat od začátku do konce. Řešené problémy, traumata, či starosti se mohou objevit v životě každé z nás, žen. Bylo to dechberoucí, ohromující. Myslím, že komentáře předemnou to všechno dokonale vystihují. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si koupila na základě zdejších obdivných komentářů, které vzbudily můj zájem. Není to sice moje krevní skupina, ale nelituji. Ten film mě uchvátil i když jsem měla na začátku problém se zorientovat v ději, protože něco takového se ve filmovém světě vidí málokdy. Příběh se z jednotlivých střípků zvolna skládal v mozaiku a stále více mne vtahoval do děje. Zvláštní neobvyklá forma vyprávění, excelentní herecké výkony a působivá hudba vytvářejí neopakovatelnou atmosféru tomuto ponurému dramatu. Ještě dlouhou dobu po skončení filmu jsem ho nemohla dostat z hlavy. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Taký jesenný film. Plný silných emócií a predsa tichý, plynúci pomaly a majestátne ako rieka sfarbená krvavým slnkom a opadaným listím. Tú metaforu som nepoužil náhodou, s estetickými symbolmi sa tu pracuje dosť husto: a keby bol príbeh o čosi originálnejší, filmoví fajnšmekri by mali isto sviatok. Hm, sviatok je to vlastne tak či tak, vzhľadom k "debilizácii" súčasnej kinematografie. P. S. Za "oficiálny text distribútora" na žaketke by sa mal dotyčný distribútor nieže hanbiť, ale rovno škvariť. A keďže sa už film volá Peklo, tak teda v Pekle. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

… „Dávám přednost osudu jako vysvětlení nevysvětlitelného. Vidím v tom něco vyššího. Osud v sobě nese jakýsi smysl, ve srovnání se shodou okolností, která je pouze něčím mechanickým. Mohl bych přijmout smrt, pokud by byla součástí vyššího celku, který má nějaký smysl, pokud by byl součástí velké knihy života. To by byla smrt, kterou přinesl osud“. Tři sestry, kterým osud nebo náhoda zpřetrhaly vzájemné vazby a změnily život na peklo …. Danis Tanovič sice není ani Tykwer, kterému (podle mě) scénář „Heaven“, z trilogie : Nebe; Očistec; Peklo, sednul téměř dokonale a samozřejmě ani Kieslowski, kterému smrt zabránila tenhle projekt uskutečnit. Přesto jsem moc ráda, že film vzniknul. Emmanuelle Béart se dozajista jednou stane legendou a zřejmě nejen francouzského filmu a já jsem konečně zhlédla film, který jsem prachsprostě záviděla každému, kdo ho už viděl. :- ). Tak teď už jen doufám, že se dočkám i Očistce ( tedy toho filmového). A ta závěrečná větička napsaná na papírku …. ta opravdu zamrazí i v pekle…... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony a celkom hutná dráma, ktorá pred svojou polovicou naberá na obrátkach, no nedostáva sa do príliš rýchleho tempa. Všetko sprevádza vynikajúca hudba. Netreba čakať žiadny thriller, je to o vzťahoch silne poznačených minulosťou i prítomnosťou, ktoré prinesú svoje prekvapenia. Popis k filmu od distribútora nehovorí o filme vôbec nič a nie je lákavý. Film samotný zapôsobí nakoniec celkom opačne. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama