Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Příští stanice Sunset Boulevard !! Aspoň si to myslím.." ;) To bych musel bejt asi úplně stejně slepej jako řidič toho autobusu, co nápadně připomínal Raye Charlese, abych si nevšiml téhle veskrze výborné špiónské parodie vlastně filmově úplně neznámého Ricka Friedberga, byť tedy mezi nejlepší pasáže patří citace ze slavných bijáků z úplně jiných žánrových vod.. Škoda, že toho tenhle usměvavý chlapík nenatočil víc a zůstal věrný té svojí reklamě.. Naprosto souhlasím s Gilmourem.. Stýská se nám, Leslie !! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl svého času hvězdou filmových parodií a ve všech těchto snímcích hrál vlastně stále stejnou postavu stále stejným způsobem. Možná to vyznívá jako kritika, ale ve skutečnosti to vidím spíše jako klad. Mě vlastně všichni ti jeho agenti a detektivové hodně bavili a stále ještě baví, protože jim dokázal dát svůj svérázný výraz, kterým mi často evokoval animované postavičky z Looney Tunes. Ano, hlavně Wileho E. Coyotea. Spy Hard určitě nebyl kvalitní záležitostí, protože na mě vůbec nepůsobil jako film. Byla to spíše dlouhá série scének, jež parodovaly mnohé (a tím myslím opravdu mnohé) známé snímky. Kdyby tvůrci přišli s tím, že natočili jakési pásmo parodických skečů, byl bych při hodnocení asi štědřejší, oni ale trvali na filmu a v takovém případě musí dvě hvězdičky stačit. / Poučení: Bez rukou se dá sice žít, ale člověk se dostane do mnoha prekérních situací. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Agenta WC 40. Tenkrát ho u nás dávali skoro pořád jako pomalu každý film s Leslie Nielsenem. Co k tomu dodat? Je to jedna z těch parodií, která má pár naprosto geniálních scén, u kterých se směju pokaždé kdy se podívám, ale i scény, které příjdou vniveč a přechází až hráz trapnosti. Ale i tak tohohle Agenta miluju a ač jen na tři hvězdy, rád se na něj znova a znova podívám. Už jenom kvůli některým scénám za to shlédnutí rozhodně stojí. --- Mít v 60ti dítě je nehoda, ale aby na někoho spadlo piáno, to je potom smůla. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// + akčnejší pojetí, slušná parodie - do filmu se vkrádá nuda, některé hlášky nebo vtipy vyjdou do stracena///Film je vystaven na podobném stylu jako trojice bláznivých střel, s tím že se zde filmaři snažili do malé stopáže narvat co nejvíce vtipů a parodií. Někdy se trefili, místy se však ve filmu oběví nudná místa. Po stránce parodické se jedná o zdařilé dílko, nejvíce se mi líbila parodie na Sám doma, ale záleží na vkusu, každý si zde něco najde. Ze scén mě nejvíce zaujala jízda autobusem. Oběvuje se zde více žen, než je obvyklé a snímek se hlavně snaží být akčnější (srovnávám hlavně se seríí Bláznivých střel) což primárním zaměřením jako parodie na bondovky vyniká nad ostatní. Slabší už jsou dialogy, občas scénář a trapně vyzní hlavní záporák. Ještě mě mile potěšil Hulk Hogan a Pat Morita./// Celkem 55%/// ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Casino Royale a Kingsman se můžou jít zahrabat, nejlepší agentská parodie je bezpochyby Spy Hard. První zkušenost s Lesliem mě donutila se podívat na Bláznivé střely, což jsou filmy ještě lepší. V tomto filmu kromě Leslieho září ještě Andy Griffith a potěší i Hulk Hogan, Ray Charles a Weird Al Yankovic. Napodruhé už to ale asi nebude ono. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • V originálním znění zní označení agenta Steelea (Leslie Nielsen) WD 40, podle známé značky mazacího, čistícího a ochranného oleje. (vojtaruzek)
  • Scéna, kdy Leslie Nielsen jede s koněm výtahem, paroduje podobnou scénu z filmu Pravdivé lži (1994) a zajímavostí je, že v obou scénách je ve výtahu stejný komparz. (kuky)

Reklama

Reklama