Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi 13. a 15. únorem 1945 došlo k jednomu z nejhorších odvetných úderů proti německým civilistům. Britskému a Americkému letectvu se podařilo během tří strategicky naplánovaných náletů srovnat město se zemí. Tisíce civilistů našly strašnou smrt v plamenech. V době před samotným náletem je setřeleno britské průzkumné letadlo, zraněnému pilotovi Robertovi se podaří zachránit a skrýt se ve sklepě drážďanské nemocnice, kde ho objeví mladá německá zdravotní sestra Anna. Nálet má začít již za několik málo hodin. Příběh dvou mladých lidí, kteří stáli na opačných stranách, přesto k sobě dokázali najít cestu, na pozadí nejstrašnějšího náletu Druhé světové války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velmi působivé válečné drama s trochou romantiky, kdy se anglický pilot zamiluje do německé sestřičky. U prvních 80minut jsem se nudil, prostě klasika než se něco u takových to filmů rozjede. Pak následovala příprava a samotný nálet na Drážďany. Velmi dobře zpracované a myslím, že tento film může konkurovat Hollywoodským trhákům... ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Námět je jeden velký nesmysl, který si bere inspiraci snad z telenovel, autentické záběry třeba v průběhu bitev mě dost štvaly, je to jak pěst na oko, že by nedokázali natočit vlastní akční záběry a tak si museli vypomáhat autentickými? nevím.. každopádně příliš slabé, příliš neuvěřitelné, příliš... německé ()

Reklama

Lottr 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl celý film v podobném duchu, jako posledních dvacet minut, tak myslím, že by to byla docela pecka. Ale ono to v podstatě není ani tak o bombardování Drážďan a událostech o kolo téhle tragédie, jako o dost málo uvěřitelném a přihlouple zpracovaném vztahu německé zdravotní sestry, britského pilota a německého doktora. Takhle hloupé a naivní seznámení a ( velmi ) náhlé milostné vzplanutí hlavních postav jsem naposledy viděl v Pompejích. Na příběh se slabým scénářem o milostném trojúhelníku je 178 minut docela dost, ale musím přiznat, že jsem nenudil ani chvilku. Na druhou stranu má film několik opravdu povedených chvil a poslední dvacetiminutovka to celé zachraňuje. Někoho možná potěší autentické záběry, které prolínají celý děj filmu. Na mě to ale chvílemi působilo spíše rušivým dojmem. Na podívání a ukrácení času dobré, ale nic výjimečného v tom bohužel není. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Celá léta byla tragédie Drážďan zamlčována a utajována, aby náhodou někdo nemohl říct něco dobrého o Němcích a špatného o osvoboditelích. Spojené svazy anglo-amerických bombardérů zmasakrovaly tisíce lidí v hořícím pekle. Stejně jako Jatka č. 5 je i tento film jejich památníkem, i když ne tak povedeným, jak by si ona hrůza zasluhovala. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film vyzeral ako lacnejšia verzia vojnových filmov, ale vôbec nesklamal, ba naopak to bol zaujímavý pohľad na tieto krvavé udalosti vojny. Veľmi zaujímavé scény, rozhovory a ústredný dej. Nebolo to vôbec nejako trápne alebo naivné ako mnohé dnešné súčasné nemecké filmy a seriály. Bol som milo prekvapený scenárom, postavami a vlastne celým filmom. ()

Galerie (96)

Reklama

Reklama