Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Poslední recenze (225)

plakát

Vřískot (2022) 

Nikdy jsem nebyl vášnivým fanouškem ani původního Vřískotu od Wese Cravena z roku 1996. Ale po dvaceti šesti letech od prvního dílu jsem čekal něco nového, něco co dá celé sérii nový směr, něco co půjde dopředu společně s dobou a ukáže se v novějším, modernějším pojetí. Bohužel, od samého začátku jsem sledoval pouze to samé, jako v roce 1996. Ale mě se bohužel neustále vybavovaly scény ze Scary Movie. V podstatě se nic nezměnilo, celý děj i způsob provedení je naprosto totožný s původními díly a  místy jsou dialogy přímo debilní.  Celé to na mě působilo jakýmsi impotetním dojmem, jako by si někdo říkal, že když to stálo před dvaceti lety, tak to musí stát i teď. Návrat tolika původních postav a spousta odkazů na první díly musí být pro skalní fanoušky určitě balzám na duši. Ale mě po tolika letech už prostě netáhne devadesátková teenage hororová záležitost bez špetky nového nápadu. Jak říká můj tchán: Kdo to má rád, ten si pochutná.

plakát

Černý telefon (2021) 

Hororová událost roku to určitě není, ale jako napínavý film s prvky hororu je to velmi příjemná podívaná. Hlavní hrdina i jeho sestra jsou sympatické postavy, kterým jsem opravdu fandil. Bavila i první třetina před samotným únosem, která se odehrává ve škole a kde je školní prostředí mnohdy drsnější, než život u únosce ve sklepě. Mrzí mě, že se více nepracovalo s postavou Ethana Hawka, kde zůstává nezodpovězená spousta otázek. Jaké jsou jeho motivy, proč nosí masku a kdo to vlastně vůbec je? Tohle mi tu hrozně chybělo a film mi tímhle připadá prostě neúplný a nedodělaný. Chci prostě vědět víc a vidět hlouběji. Z Událostí ve sklepě s neustále zvonícím telefonem a s hlasy unesených dětí příjemně mrazí v zádech, občas se ukáže i nějaká ta drsnější scéna, ale nic co by člověka budilo ze spaní. Celkově dobré, ale mohlo být i o něco lepší, váhám mezi 3 až 4 * Spoiler: Alternativní konec, který by mě potěšil. Finney vychází zachráněný na konci filmu z domu, tak jako v originále, šťastný, že je konečně venku, živý a zdravý. Policajti v protějším domě nacházejí předchozí oběti Chmatáka v hrobech ve sklepě a mezi nimi i pohřbeného Finneyho, kterému dojde, že ve sklepě u únosce nepřežil. No nebyl by to rozhodně zajímavější konec?

plakát

Poslední souboj (2021) 

Hodnotit film podle kvality, nebo podle toho jak to vlastně diváka bavilo? To je asi u tohoto snímku hlavní otázka. Protože po stránce kvality naprostá pecka. Skvěle vykreslená atmosféra středověku, všechno špinavé a zašedlé, souboje nepostrádají dostatek autentičnosti a brutality a přesto jde o spíše komorní a konverzační soudní drama postavené na vyprávění příběhu z pohledu tří hlavních postav, kdy každá má na událost malinko odlišný pohled. Na jednu stranu zajímavé téma, na druhou stranu trošku nudí neustálé opakování děje z vždy trošku jiného pohledu. Celkově to na mě působilo jako by byl film o dvacet let starší a i když mám rád pomalejší tempo a důraz na příběh, tady mě to prostě nechytlo natolik, abych se výrazněji sžil s postavami a se zatajeným dech čekal jak to vlastně celé dopadne. I když musím uznat, že finální souboj je ukázka špičkové filmařiny, která prostě nemá nejmenší chybu a závěrečná akce je k posrání dobrá. Jenže čekat 145 minut na pětiminutové finále je na mě prostě hodně. I když je to filmařsky skvěle zvládnuté, jsem už asi bohužel příliš zhýčkaný velkolepými scénami z nových filmů a seriálů, které nabízí přímočařejší vyobrazení událostí. A samotného mě možná mrzí, že už nejsem schopný si užít skvěle obsazené a natočené i když skromnější drama.

Poslední hodnocení (5 263)

Šógun (2024) (seriál)

27.04.2024

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál)

22.04.2024

Trabantem do posledního dechu (2016)

21.04.2024

Deep Purple - koncert 2013 (2013) (koncert)

21.04.2024

Dalmatinská 101 (2018) (seriál)

21.04.2024

Ronja, dcera loupežníka (2024) (seriál)

21.04.2024

Pěreval Ďatlova (2020) (seriál)

18.04.2024

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál)

16.04.2024

Úsvit (2023)

09.04.2024

Reklama