Reklama

Reklama

Koncert pro jednoho

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Hudební
USA, 2005, 4 min

Obsahy(1)

Jeden z krátkých filmů studia Pixar. Vesnická holčička se chystá vhodit penízek do kašny na náměstí, aby se jí splnilo její přání. Dva hudebníci by ovšem zlaťák raději viděli ve svých kasičkách, a tak se Tippy ocitá uprostřed souboje jednočlenných orchestrů, který nakonec dopadne zcela jinak, než by kdokoli očekával. (Nogard)

Recenze (158)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas jsem hrozně moc dlouho hledal a za boha jsem nemohl přijít na to, jak se jenom jmenuje. Líbí se mi zde především scénář, který byl zajímavě a vtipně podán, obzvláště rozepře dvou muzikantů a nečekaný závěr. Hudba tu zde hraje prim, to je zcela jasné, a proto je tu ze všeho dozajista nejlepší. Snad jen dodat, že animace se také povedlo a Pixar tak ukázal, že svoje místo tu má zcela oprávněně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pomineme-li poměrně nelogický a vlastně dost špatný český název, skrývá se pod tímto krátkým filmem další poklad od Pixaru. Nejdřív to vypadá jen jako souboj dvou bojovníků, vlastně pardon, hudebníkům, ale tvůrci opět dokázali překvapit pointou, která je zábavná, ale také mile krutá. Tohle je něco, co se do animáku dokonale hodí a v tomhle případě funguje. Navíc to prostředí je opět vybráno dokonale. Mám raději pixarovské kraťasy, které nevycházejí z jejich celovečerních kusů. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tak asi už i v Pixaru přišli na naši starou dobrou moudrost, že když se dva perou, třetí se směje :-) Ilustrovali ji velice dobrým příběhem. Hudebníci jdou ve snaze zalíbit se malé holčičce až na hranu svých možností... Snad jen ta holčička mi přišla trochu zlomyslná, na druhou stranu ale uměla dobře hrát... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Z těch pixarovských kraťasů jsem viděla zatím Geriho hru (na jiné si momentálně nevzpomínám) a tohle se mi líbilo více než již zmiňovaný filmík. Dokonce možná více než samotný film Auta, před kterým tenhle animák běžel. Přišlo mně to vtipné a roztomilé, ale navíc i dobře udělané a inteligetní, což je však u Pixaru standart... ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

One Man Band je takovým přehnaným, až ironickým pohledem na pouliční muzikanty a umělce. Místo toho, aby vydělávali poctivě, tak se škubou o každou minci, a dokonce mezi sebou, místo toho, aby se vezli na jedné lodi (jako tehdá ve středověkých ceších). Opět vidíme bohatou škálu nápadů, skvělou hudební vložku a mezi ostatními Pixarovskými kraťasy se tenhle rozhodně neztrácí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Tento krátký filmeček byl v některých kinech uveden před filmem Auta. (HappySmile)

Reklama

Reklama