Reklama

Reklama

Zastav a nepřežiješ

  • USA Crank (více)
Trailer

Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho dnes bude potřebovat hodně. Chev Chelios dnes začíná své ráno neobvyklým způsobem. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila. Tento nájemný vrah nechal svoji oběť uniknout, aby mohl začít nový život... Teď mu však v krvi koluje jed a naživu zůstane jen tehdy, pokud bude v neustálém pohybu a napětí a udrží si tak v těle dostatečnou hladinu adrenalinu. Pomsta je perfektním řešením. Chev drancuje ulice LA a zanechává za sebou spoušť... Musí zachránit Eve a najít protilátky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (984)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajímavá režie a hnusné kamerové filtry mi bránily pořádně si užít tenhle jinak velmi dobrý akčňák. Zápletka je docela originální , tempo skutečně vysoké, Statham je boží megadrsňák a vůbec celková politická nekorektnost a narušování zaběhlých klišé patří k silným stránkám filmu. O to víc zamrzí, že slibný scénář nedostal do drápů nějaký výborný akční režisér. *** 1/2 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $27,838,408Tržby Celosvetovo $44,777,321Tržby za predaj DVD v USA $28,629,647 //počet predaných kusov 1,620,312║ Sakra práca, asi boli z mojej strany až moc veľké očakávania ale štýl, vrátane odľahčenia v akom je tento film prevedený, my až tak moc nesadli. Samozrejme že sú tam vydarené a vtipné scénky ale nemajú to správne čaro či švih a taký Jason Statham my určite viac zapasoval v takom Kuriérovi. V podobnom prevedení filmu my jednoznačne zapasoval viac Shoot Em Up a to skoro neporovnateľne viac. /65%/ ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku sem si rikal co muze reziser vytezit z tak primitivniho scenare...no a po druhe akci z mi to bylo jedno. Za posledni 2 roky nejlepsi akcni film co sem videl. Jizda od zacatku az dokonce a to primo adrenalinova...hlavne me dostala akce pred restauraci, tohle sem vazne necekal...akorat ten konec kdy vrtulnik letel sotva minutu a Jason pote padal snad 5min, to byla blbost..ale to se stava... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jason Statham asi neumí nic jiného než se tvářit tvrdě a mlátit každého živého tvora ve své blízkosti, tak ani tentokrát nezměnil svou oblíbenou pózu. Jason se probudí a je mu nějak špatně, podívá se na vše vysvětlující kazetu, na které zjistí, že v sobě má "sračku z Pekingu", která mu požírá adrenalin a bez trvalého přísunu této oblíbené látky jeho srdce zpomalí a on zemře. V tu chvíli se jeho život nepočítá na minuty a hodiny, ale na vteřiny pří kterých se snaží dělat to nejšílenější co ho napadne. Od hodně rychlé jízdy autem, přes bersekerovskou bitku v baru plného černochů a i trochy sexu s přítelkyní:). Samozdřejmě, že Jason nemůže být za tento drogový dáreček rád a tak se rozhodne pomstít. Kolotoč, při kterém to chvíli vypadá, že režiséři jsou adrenalinovými fanatiky (a milovníky google earth) a možná se ještě trochu povzbudili a inspirovali trochou LSD(když heroin nestačí...). Všechno by bylo v pořádku, každý velký fanoušek adrenalinové jízdy, v které se nešetří kulkami, pěstmi a ani hodně tvrdou muzikou, by byl spokojen, ALE... Tento film dohání vše do naprostých absurdit a např. již zmiňovaný google earth je šíleně trapná a nevtipná záletost stejně jako další různé "stylovosti" . Nemyslete a budete spokojení, ale nevím co s vámi udělá závěr filmu, který celou absurditu a šílenost filmu jen a jen 10x podrthuje. Možná se jako já budete více smát, než by bylo zdrávo... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hloupá zápletka, takřka nulový scénář... Ale ne, o tom to tentokrát není, Crank je adrenalinová, zběsilá akce bez pravidel, ryzí potěšení ze stylového běsnění, béčko 21. století. Slovo "nonstop" však na místě není, film v určitých částech zpomalí a tam jdou cítit nepříjemné nedostatky. Režie se mermomoci snaží o co nejcoolovější vyznění, avšak někdy ty všemožné hrátky s kamerou a ultraklipovitým střihem připomínají spíše znouzectnostní zamaskování chabého jádra a nízkého rozpočtu. Ovšem neříkám, že nefungují, vyloženě odporné je jen použití google earth při zoomování... Celkově zábava dobrá a závěr originální. "What are you doing? Driving through a mall, cops chasing me." 6/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (24)

  • 20milionová jízda nezávislého studia Lions Gate Films utržila během prvních tří dnů promítání v severoamerických kinech (1.–3. 9. 2006) 10,5 mil. amerických dolarů, což stačilo na druhé místo žebříčku návštěvnosti. Jelikož zároveň šlo o prodloužený víkend, úvodní výdělek i s pondělní tržbou byl 12,9 milionů. Snímek tak překonal debut Stathamova (Chev) prvního Kurýra (9,1 mil., 2002), ale nedostal se ani na dohled jeho pokračování s 20,1 miliony v roce 2005. Z amerických kin se film nakonec vytratil se sumou 27,8 mil., celosvětově pak utržil 42,9 milionu. (imro)
  • Film sa skutočne natáčal na tých istých miestach, ktoré bolo možno vidieť v záberoch Google Earth. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

24.04.2010

Na Valentýna romantika vydělává. Kdykoliv jindy si můžete u přítelkyně vydupat, že půjdete na Zastav a nepřežiješ, ale na svátek všech zamilovaných se prostě chodí na slaďáky. A když v nich hraje… (více)

Neveldine/Taylor – přesun do televize

Neveldine/Taylor – přesun do televize

03.11.2009

Aneb „from Heroes to Zeroes“. To, koneckonců, vystihuje i jejich krátkou kariéru. Scenáristicko-režijní duo zaujalo prvním Zastav a nepřežiješ. Dvojka už diváky tak nenadchla a Gamera mnozí považují… (více)

Reklama

Reklama