Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (276)

Psema 

všechny recenze uživatele

K čertu s tím, že je to jen další sladkobolná romance o ženě, která potřebovala okořenit život nepředvídatelným a štramáckým mužem a protrpět si pár životních kotrmelců, aby se v závěru všem dostalo zadostiučinění. Ačkoliv beru v potaz, že romantika nefunguje, jak by měla, a o komedii vesměs vůbec nejde, Hicksova režie se mi docela zamlouvá, především v jemných nuancích, kdy odkazuje na psychologii postav prostřednictvím jejich gurmánského založení. Eckhart opět okouzluje všechno v okolí, Abigail Breslin ještě pořád nepřipomíná Dakotu Fanning (to je velký klad) a Catherine hraje na neutrál. Výsledkem je místy příjemný a místy nahořklý polotovar, který by potřeboval více prohřát, ale i tak je na jeden oběd vcelku fajn. 50% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Njn, tak to bylo naprosto průhledné a nebylo tam nic co by nebylo v jiných filmech. Ale mě to prostě nevadí.. Mám tyhle filmy ráda, pořád mě to baví a doufám, že ani bavit nepřestane. Vytkla bych tomu jen toho týpka co hrál Nika.. Ke Catherin se naprosto nehodil (myslim, že by se nehodil vůbec k nikomu).. Jinak ale, průměr. 3* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $43,107,979Tržby Celosvetovo $92,601,050Tržby za predaj DVD v USA $27,090,258 //počet predaných kusov 1,476,815║ Ono to ani nie je zlé ale škoda že tam bola natlačená klasická umelá limonáda(neznášanlivosť, spriatelenie, rozhnevanie, opäť spriatelenie), plus postavy vyšli ako dosť jednotvárne, malé iskrenie tam bolo ale nestačilo. /45%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled celkem obyčejná romance, na druhý pohled pak tak, co si budeme povídat, ale nemůžu si pomoct, jak je něco z kuchyňského, kuchařského nebo gurmánského prostředí, docela mě to zajímá a má to pro mě něco navíc. Navíc ta ústřední dvojice (Zeta-Jones a Eckhart) jsou na první pohled tak nevhodným párem, že mezi nimi ta chemie nakonec funguje a vlastně i celkem dobře. Že má film jasnou strukturu, to je prostě dané. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

55 % - Originál režisérky Sandry Nettelbeck jsem viděl poprvé asi před dvěma lety a byl jsem zvědav, jak dopadne americký remake. A dopadl víceméně tak, jak jsem očekával. Velmi civilní a přesvědčivou dvojici Martina Gedeck - Sergio Castellito nahradili "krásnější a více sexy" CZJ a Aaron Eckhart, s nimi ovšem kouzlo přirozenosti vyprchalo. Přibyly některé "nezbytné" romantické hollywoodské ingredience, které příběh vyhladily do naleštěné šablony, která už tou civilností a okouzlující uvěřitelností vůbec nezavání. Prostě klasická americká slaďárnička, která sice není špatná, já ale zůstávám u originálu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Nick říká Kate, že tiramisu znamená v italštině „jídlo pro bohy“. Ve skutečnosti však slovo tiramisu znamená „životabudič“. (becki_tu)
  • Celý film se natáčel v New Yorku. (SONY_)
  • Ke konci filmu si můžete všimnout hudebního skladatele Philipa Glasse, jak sedí u stolu venku před Bistrem. (becki_tu)

Reklama

Reklama