Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Diskuze

cabalaLukas

cabalaLukas (hodnocení, recenze)

Tento film pôsobí ako paródia, ktorá nevyvoláva smiech. Je to čistý cringe. Telenovelové flashbecky a nevydarené pokusy o akési noir zábery, pripomínajúce skôr sentimentálne televízne drámy 80tych rokov. Po všetkých stránkach to pôsobí lacno a bohužiaľ až smiešne. Stále mám chuť povedať, že to vyzeralo ako študentský film, ale prečo urážať študentov. Mám rád mysteriózne a zvláštne snímky, ale toto sa podľa mňa nevydarilo v žiadnom smere. 

geciak

geciak (hodnocení, recenze)

Super Jim Carey, slaba prezentacia, dobry scenar a otrasny plagat.

Neji1453

Neji1453 (hodnocení, recenze)

Takovej nesmysl už jsem opravdu dlouho neviděl. Cable guy jsem dal 3 hvězdy, tak tomuhle dám z lítosti alespoň ty dvě. 2 a 3 dá přeci dohromady 23 :D píčovina.

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

jim carrey? tak to se orpavdu nemusí mničeho bát..zajímavé proč si právě ale vybrali 3 den mého narození :D 

mja225

mja225 (hodnocení, recenze)

pred zhliadnutím tohto snímku som bola dosť skeptická, pretože herca Jima Carreyho som si nevedela celkom predstaviť v hlavnej úlohe nejakého mysteriózneho trileru, hlavne po jeho filmoch iného žánru (Ace Ventura, Maska ...). No po pozretí som bola milo prekvapená ako mu sadla postava Waltera ... vo všetkom sú čísla a zo všetkých nám vyjde 23 ... celkom zaujímavý námet a hlavne jeho prevedenie hercami ...

 

pre mňa veľmi dobrý film s osobným hodnotením 90%

Chipsonator

Chipsonator (hodnocení, recenze)

film číslo 23 byl mím 333 ohodnocením filmem. A tak jsem ze srandy viděl číslo 333 číslem 14(počet mých komentářů. A vyšlo mi 23,7857. Vím je to spíš k 24 ale i tak je to zajímavý. Nebo mám 14 komentářů + 9 filmů ve filmotéce =23.

Yoda sama

Yoda sama (hodnocení, recenze)

Susinnon: Vitaj v klube. Ja som pozeral do jednej po polnoci Čtvrtý druh, skoro som to nedopozeral a ked som isiel spat myslel som si ze nezaspim. Potom sa zobudim o 3:33 a radšej si urobím kávu pretože viem že nezaspím...

Sartorius

Sartorius (hodnocení, recenze)

Sakra, měl jsem se na ten film podívat zítra. Už jenom kvůli datumu... :-D

Sarahse

Sarahse (hodnocení, recenze)

Zajímavě zpracovaný film s Jimem Carrey, který svou roli hraje opravdu dobře. Jediné minus je, že posedlost číclem 23 může občas působit až komicky..

Ghurk

Ghurk (hodnocení, recenze)

tak tenhle film mě velmi zaujal.Pěkný příběh a dobré rozuzlení na konci.A de vidět že Jim umí zahrát i vážné role.

NoImage

NoImage (hodnocení, recenze)

Po tomhle filmu jsem taky začala hledat 23 - neúspěšně. Film se mi líbil. Konec, který jsem naprosto nečekala.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

ale boha co si ztoho robite srandu :P bol to mysteriozn film.. netreba to rozoberat.ale kukat sa :P

Srle

Srle (hodnocení, recenze)

Snažil jsem se na to podívat 2x a 2x jsem to nedokoukal...

Susinnon

Susinnon (hodnocení, recenze)

ten film som dopozerala akurát 23:23... neznášam tieto náhody, ako keď som sa po filme 3:15 zomrieš kedy nezobudila? no 3:15 :)

87riki

87riki (hodnocení, recenze)

Nechapem tolku kritiku.. podla mna skvely film.. nechapem jak mu niekto moze dat len 1*.. ale zas kaslem nato.. Ked si niekto pozre tu recenziu a kvoli tomu si to nepozre pride o dobry film, vela ovela horsich tu poslednu dobu bolo..

glassmoon

glassmoon (hodnocení, recenze)

Spoiler !!! (mozny) nechapem preco vam pada smiesne cele to halo okolo nejakeho cisla - ved tam o to cislo vobec neide... a vobec by nemuselo byt 23. 23 to bolo len pre jednu konkretnu osobu a aj to len preto ze si ju vyfabrikovala ta osoba sama... 3,5* v pohode podla mna. a Carrey dobry.

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

nechapem preco nema film 23 minut. alebo lepsie keby mal 23 sekund _?

110100

110100 (hodnocení, recenze)

Vážne nechápem, ako niekto može mať niečo proti tomuto filmu. Asi je to čisto vec subjektivity. Mne sa tento film nesmierne páčil a nelutujem toho že, som ho videl. Min. 80 %

StClara

StClara (hodnocení, recenze)

Nerouzumim takovemu spatnemu nebo rozporuplnemu hodnoceni ... Proc nekdo resi ze ta 23 je picovina? Je to prece film, tak at si je :) Az na prilis podrobnou vesvetlovacku na konci [stacilo nakousnout] se mi film libil. Davam 4*

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Rob Roy: A víš že docela jo? Vypadá...šíleně. Kašlu na kritiku, chci to vidět!

fishki

fishki (hodnocení, recenze)

Le_Chuck: Že...? Úplne Payne...ale taký dosť zlý a nudný Payne...

Curlyman

Curlyman (hodnocení, recenze)

Myslim ze tento film je velmi podcenovany, ked som videl hlavnu ulohu tak som si aj ja myslel, ze to je skoda casu a k tomu hodnotenie ktore casto moje rozhodnutie ovplyvnia,a le bol som prekvapeny. Prvych 40 minut relativne nuda naozaj som necekal co sa z toho vyvinie, ale npokon v druhej casti film nabral spad a rozuzlenie ake som naozaj necakal, vobec ma nenapadlo. Musim uznat, klobuk dolu Jim Carrey sa osvedcil aj v inom zanri ako komedia. Davam 4*

ivettstar

ivettstar (hodnocení, recenze)

Po trailery som čakala viac začiatok bol zaujímavý ale potom som sa tak nudila ze som sa nemohla dočkat konca no hotový brak.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Mi Jim v tomhel filmu připomínal svým zjevem spíš svou postavu z filmu "Řada nešťastných příhod". A ten děj se taky moc nepovedl. Hlavně ty dialogy o číslech, ty byli přímo trapné.

Nosdrolomo

Nosdrolomo (hodnocení, recenze)

pokud na to JOel dostane málo peněz a Jim zahraje jako ve Věčném Svit, tak ten film bude bomba. Námět je hodně zajímavej a ty fotky.... eeeeeeeee poslintal jsem si klávesnici. Nevím čím to je ale zdá se mi že Jim dozrává jako víno.. čím starší, tím lepší...

Struhy

Struhy (hodnocení, recenze)

Hm, pravda je, ze tenhle snimek ma na ruznych anglicky vedenych filmovych strankach velmi odlisne hodnoceni. Nekde ma pouhych 3/10, ale kdyz se podivate na IMDB, tak tam ma zas kolem 7,5/10, coz na pomery IMDB neni vubec spatny! ba naopak. Mnoho filmu, ktery jsou na CSFD hodnoceny treba 9/10, tak na IMDB maj "jen" kolem 7! Takze ... myslim, ze by to snad zas az takovej propadak byt nemusel. Joel urcite umi natocit kvalitni snimek (napr. Tel. budka) a Jim ... no toho snad ani nemusim komentovat ... to je Pan herec!!! Tesim se moc! ;)

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Pro fanoušky seriálu Lost je tohle povinná četba! "You are supose to do...."

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

wow, tie obrázky vyzerajú bohovsky ... hlavne prvé dve ... Jim je cool ako nikdy predtým ... som si takmer istý, že No 23 bude dokonalý filmový orgazmus!

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

Jimmy vypadá skutečně zlověstně a když to tak vezmete, mužněji než kdykoliv dřív. opravdu chlapsky drsně.

Kracken

Kracken (hodnocení, recenze)

Tak na tohle se moc těším,velmi mě překvapil ve Věčným svitu a ted tohle!! Doufám že se z toho nevyklube náká sračka

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

Když se kouknu na Schumacherovu filmografii, mám pocit, že se jeho kvality postupně vynořují a pak zase zanořují. Od slušné Telefonní budky uběhne už pět let, tak by se zas kvality mohly vynořit :) A Jim Carrey ve vážné roli - to už se pro mě stalo zárukou kvality. A když nedělá ty svoje škleby, tak je navíc i docela pěknej :))

Martyr

Martyr (hodnocení, recenze)

Od Jima som ešte nevidel zlý film. A nezdá sa mi, že by to práve toto malo pokaziť ;)

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

trailer je skvelý a plagát absolútne rulez (niečo také chcem nad posteľ :D), spomienky na Batman Forever azda dočasne zažehnané ...

genetique

genetique (hodnocení, recenze)

Žeby opäť Joel na výslnie? O Carreyho sa absolútne nebojím , už dávno dokázal, že je pán herec. Škoda, že väčšina si ho ešte stále pamätá ako Blbšieho. Teším sa ..

prome

prome (hodnocení, recenze)

Tak po slhlednuti traileru se na t ovelmi tesim to vypada velice slibne a cekam ze to bude vynikajici film Jim Carrey je muj oblibeny herec

Cinema

Cinema (hodnocení, recenze)

Carrey v thrilleru? Podle traileru skoro až v hororu? To může být zajímavý!

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Thriller od Schumachera s Jimem Carreyem? To určitě nebude průměrný film, to bude buď 90%. nebo 10%

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

bude to azda totálny nárez, síce je Joel totalný kkt, ak chce dokáže nakrútiť skvelý film. A Jim je KING. Azda to dopadne lepšie ako ich predošlá spolupráca ...

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama