Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (726)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete numerologický thriller pusťte si Pi, pokud chcete filmového hrdinu potácejícího se v příběhu literárního textu pusťte si Stranger than Fiction, pokud chcete rozervaného detektiva pusťte si Maltézského sokola, pokud chcete jima Careyho pusťte si Masku, pokud chcete Joela Schumachera pusťte si Telefonní budku... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film "23" vznikol v roku 2007 a trvá 95 minút. 2+0+0+7+9+5=23. bububububu ...keď si sčítate písmená Joel Schumacher Jim Carrey, aké neočakávané číslo vám výjde? žeby 23? bububububu 92:4 sa rovná 23 bububububu 23.1=23 bububububu!!! Film 23 funguje čisto na podprahových podnetoch a snaží sa tváriť ohromne mysteriózne. V globále je to dosť nemožný film v lesklom pozlátku - kombinácia J.Schumachera a J.Carryho..aj keď mu nemožno odoprieť kvalitnú vizuálnu stránku, kameru, efekty. Scenár je neskutočne príšerný a konkuruje béčkových thrillerom. Film hodnotím 23 percentami, bububububu.... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fernley Phillips .. „Be sure your sin will find you out.“ Tento film nezmění váš pohled na svět ani na tajemství čísel. Scénář v samotinké kostře připomene Stranger Than Fiction. Jsou tam také čísla, tajemná kniha a její obsah paralelně kopírující život jednoho nešťastníka, který se bude radit s vysokoškolským lektorem a hledat autora. A (jen) úvod tak ještě poměrně funguje. Herci i vizuál je slušný, dlouho se balancuje na pomezí temné detektivky a psychologického dramatu s přesahem, ale brzy se pojetí láme a vyústění vše posílá do sraček. Nemůže za to ani tak režisér Joel Schumacher, snad až na fakt, že zvolil tento příšerný scénář, který prostě vypadá jak ukradený nápad zprzněný scénáristickým balastem o čísle a spravedlnosti. 23%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Carreyho Rituál. Zmatený film, který má dva výrazné problémy - 1) Schumacher si hraje extrémním způsobem, často však zcela samoúčelně. Což - pravda- - ještě není takový problém, jako 2) zhovadilý scénář, který má sice logickou pointou a celkově dává smysl, ale proč ta příšerně dlouhá závěrečná rekapitulace? A proč ten absurdní dovětek o spravedlnosti - to vážně tvůrci věřili, že to s někým pohne? Samotné číslo 23 stojí za debatu, dost často je ale ždímáno tvůrci nesmyslně (92 / 4 = 23 - AHA, pozor na to!). Nicméně, potenciál tu rozhodně byl, pár scén je výborně natočených, finiš je úplně blbě a postavy jsou jak na drogách. Chovají se tak, mluví tak, chvílemi tak i jednají... dokonce i ten pes na to vypadal! 30% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem skoro všeno...Čekal jsem, že by to napsala jeho žena....Čekal jsem, že by třiadvacítka mohla být víc než jen číslo...Čekal jsem, že NED bude mít důležitější úlohu...Čekal jsem, že by v závěru na zem mohla spadnout kosmická loď a zní by vylezla Rypleyová a třiadvacet vetřelců... a čekal jsem, že až film skončí a já sečtu datum svého narození vyjde mi 23 ( uf! 24 - snad to neni magicka 24),ale takový závěr jsem ani třiadvacetkrát nečekal ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Při propagaci filmu se Jim Carrey (Walter Sparrow) zmínil o tom, jak často opravdu někde vídá číslo 23: „Před pár dny jsem požádal svou asistentku, aby měla připravený foťák a cvakla vždycky, když někde uvidíme třiadvacítku. Hned chvíli nato jsme seděli v autě a za sebou viděli náklaďák s číslem 23 na straně. Nejspíš to bylo pořadové číslo toho auta v nějaké společnosti. Pak jsme se podívali na auto před sebou a jeho poznávací značka začínala na 23. Pak jsme dorazili do hotelu a bydlel jsem v pokoji 1223. Vylezl jsem na balkon a číslo domu vedle hotelu bylo 323… (NIRO)
  • Číslo knihkupectví, kde Agatha Sparrow (Virginia Madsen) najde knihu Číslo 23, je 599. 5+9+9=23. (rafix)
  • Nepřiznanou inspirací filmu je německý snímek 23 (1998) režiséra a scénáristy Hanse-Christiana Schmidta o mladém hackerovi Karlu Kochovi (August Diehl), jehož obsese z čísla 23 dohnala k sebevraždě. Zabil se 23. května 1989. (imro)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno