Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)

Recenze (66)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Přesto, že v žánrovém rozdělení "No Mercy for the Rude" nenajdete slovo komedie, já byla pobavená a s klidem bych pro tento snímek vytvořila subžánr, a to úsměvné akční drama:-). Asijská poetická romantika, dva sympaťáci nezvyklého povolání, překrásná hudba, skvělý vizuál, stylem trochu Kusturica, trochu Tarantino... hmm,hmm a já držela palce dobrému konci, jenže, byl to korejský film... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Příběh o němém nájemném vrahovi zní skvěle, avšak tenhle nebyl ani zdaleka žádný profík, ale šílený nemotora a introvert. Po akční stránce to nemá tudíž vůbec, co nabídnout. Akce je málo a většinou skončí jedním bodnutím nožem do břicha( who cares?? !!) Anebo scéna kde příjde do bytu za účelem sejmout 4 chlápky s pistolí a přitom uklouzne, spadne a začne střílet do stropu ? Tohle už celkem zavánělo s komedií. Musím sice uznat, že si film udržel mou pozornost, najdou se zde i světlé momenty (intenzivní první sex) ale očekával jsem Akční film, nikoliv Drama. Nadhodnocené. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Znovu film o nájomnom vrahovi? Našťastie toľkokrát otrepaná téma je v kórejskom podaní vždy niečo originálne. Určite u mnohých zaboduje, nielen krvavými scénami, ale hlavne originálne vyrozprávaným príbehom cez hlavného hrdinu, ktorý je nemý. Jeho vnútorné monológy a často vtipné komentovanie situácií, do ktorých sa dostal, posúva film do kvalitatívne úplne inej úrovne. Hlavný hrdina Ha-kyun Shin má štýl. Nosí slnečné okuliare aj večer, sníva o tom, že bude toreádorom, chcel by dlhší jazyk, miluje morské plody a občas píše básne. Schovaná báseň napísaná na kus papiera, ktorú mu našla jeho láska, má výborne pobavila. Vadou na kráse je iba pár prehnaných súbojov proti mnohonásobnej presile a záver v kaluži krvi. Trošku optimistickejší záver, málinko reálnejšie súboje a dal by som plný počet, pretože ten príbeh je podaný skvele. 80%. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Němý hrdina hovoří zásadně hlasem vypravěče a opakovaně je při tom zabíraný spíše v celcích a méně v detailech, jako by nadhled, který nad sebou jako glosátor sama sebe drží, přiblížení znemožňoval. Pouze v momentě, kdy čte prostitutka jeho báseň a přebírá tak hlas vypravěče, nám kamera může poskytnout hrdinovu tvář zblízka, a tím i pohnutky, které se v ní odrážejí. Aby tedy mohl film vyjádřit hlubší duševní rozpoložení němého, musí nejprve přepnout na jinou postavu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nemůžu sice říct, že by to bylo přesně moje kafe, ale jistou sílu to mělo. Jde prostě o jiné vyjádření lásky. Občas jsem se musela smát, protože hlavně ze začátku tu bylo několik nenásilně vtipných momentů a výborné byly taky myšlenky hlavního hrdiny. Ha Kyun Shin je pro podobné role asi stvořený, ale už bych ho taky ráda viděla v něčem normálnějším. 3*, ale průměr to není. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama