Reklama

Reklama

Agentura Jasno

(seriál)
  • USA Psych (více)
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (2006–2014), 86 h 32 min (Minutáž: 41–87 min)

Tvůrci:

Steve Franks

Hrají:

James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Corbin Bernsen, Maggie Lawson, Sage Brocklebank, Timothy Omundson, Steve Bacic, Robin Mossley, Kirsten Nelson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(120)

Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pubertální verze všech těch moderních kriminálek s geniálním hrdinou, která si očividně hodně jako inspiraci bere Měsíční svit (ona ta Cybill Shepherd tu jako Maddy nebude náhodou). James Roday však není Bruce Willis a všechny ty hrátky jsou více povrchní než opravdu nápaditě bořící zažité vzorce (kdo by řekl, že o 20 let starší seriál bude mít v tomhle navrch). Ale má to své kouzlo, o tom žádná. I když je většina nápadů na první dobrou, řada z nich dokáže nahlas rozesmát a i některé žánrové epizody se opravdu moc vyvedly (nejvíce mi asi utkvěl v paměti slasher). Agentura Jasno se divákům hodně podbízí a od první minuty jim kulometně mete do tváře, že by se měli bavit. Upřímně to ale trvá, protože zdejší postavy nepřirostou k srdci zdaleka tak rychle (hodně pomáhá Seanův otec, jehož vztahové epizodky se synem jsou opravdu skvělé). Agentura Jasno nemá na špičku ve svém oboru, ale když jí člověk dá šanci, umí se nakonec dostat pod kůži. 70% ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je neskutečně všímavý Shawn Spencer, který má tuhle schonost po tátovi, který ho v téhle schopnosti zdokonaloval. Kvůli tomu, že řeší vraždy lépe než policie se vydává za jasnovidce. Pak je tu jeho nejlepší kamarád Burton ,,Gus" Guster, který má neskutečný čich, ale z mrtvol se mu chce zvracet. Nedílnou součástí jsou také detektivové - Carlton ,,Lassie" Lassiter, který Shawna upřímně nesnáší, nejradši by ho zabil a moc rád by se ho zbavil, a Juliet ,,Jules" O'Haraová, která Shawnovým teoriím docela věří. Tyhle všechny vede šéfka Karen Vicková a Shawna usměrňuje jeho otec Henry.Tihle se společně postarají o kopec zábavy, ale největší zásluhu na tom stejně mají Shawn s Gusem. Jejich dialogy a slovní přestřelky jsou úžasné a Shawnova jména pro Guse jsou legendární (skvělé jméno, G-koblížek, že? :D). Zápory odjely v ,,Borůvce", takže hledat je nemá cenu. 100% ()

Reklama

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem první řadu Psych před mnoha lety, když to dávali v nočních hodinách na primě, a musela jsem krotit svoje výbuchy smíchu a zvuk mít prakticky vypnutý, protože naši měli postel hned vedle televize. Asi před rokem jsem si na to vzpomněla a podívala se na Psych pořádně, v originále, a zamilovala jsem se podruhé. Dabing tady podle mě uškodil, protože co věta, to poklad, nějaká hříčka nebo odkaz na věci, které pravda českému diváku občas unikali. Psych není dokonalý seriál a kvalita začala trochu upadat, tak mi ani nevadí, že po osmi řadách končí. A asi i maličko nadhodnocuju, ale modré barvy si Psych nezaslouží, už kvůli tomu že tvůrci a herci udělali něco, co se jen tak nevidí. Celých těch 8 let si naprosto užívali a plnili si sny, stačí se podívat na předposlední díl, z kterého, stejně jako z celého seriálu, čiší naprostá radost. Ano, jsou lepší seriály, ale Psych bude navždy patřit do mojí TOPky, protože mě dokáže vždycky rozesmát. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Shawn byl od svého svérázného otce od dětství veden k pozorování důležitých detailů, rozkrývání psychologických triků, rozvíjení analytického myšlení atd., čehož využívá k řešení detektivních případů. Na tom by ještě nebylo nic moc, co by "Psych" výrazně odlišovalo od tuctů jiných seriálů. Jenže Shawn není - jak by se dalo čekat - žádný nafrněný narcis, opájející se svou neklamnou racionalitou. Je to rozverný dandy a recesista. Čistě z hecu se vydává za psychotronika a zmatenou policii vodí k dávno rozumem objeveným stopám na základě svých tajemných "vidění". Tím se jednak královsky baví, druhak postrkuje spravedlnost tam, kam by se poslepu nikdy nedoklopýtala. Dáte-li tomuto milému seriálu šanci a přečkáte malinko těžkopádný pilot, bohatě se vám odmění. Kombinuje detektivku, jemný humor a opar nadpřirozena v tak vyvážené míře, s jakou jsem se nesetkal od starého Randalla a Hopkirka. 80% ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Psych je hodně zvlážní seriál, je tak zvláštně neokoukaně vtipnej. Bohužel ale tak trochu šablonovitej a ničím nevybočující z řad, dneska už je stovek seriálů s podobným tématem. Přesto ale lepší 3. Viděna 1. Série. EDIT: Po mnoha a mnoha letech pokračuju tam, kde jsem přestal. 2. Série, hned první díl mě naprosto dostal a musím říct, že přece jen i dnes po všech různých variacích na krimi je tato stále originální a tak zvláštně vtipně roztomilá. V mnoha ohledech mi připomíná Monka, akorát jsme tentokrát trochu níže v Californii a to v Santa Barbaře, kde ve skutečnosti chcípl pes (trust me, I know), nicméně tady je o zábavu a zločiny postaráno. Momentálně jsem v 5. sérii a PSYCH si stále drží úroven, proto cítím, že než se rozepisovat k jednotlivé sérii, bude lepší, když zmíním díly, co stojí za vidění a to i v případě, kdy se vám nechce sledovat celý seriál, protože jen minimum epizod na sebe vyloženě navazuje. Když pominu závěr třetí, čtvrté a páté série, což je vlastně trojdíl (který rozhodně stojí za shlédnutí), tak je to přece jen spíš taková „crime of the week“ záležitost. 2x01 – American Duos, 2x13 – Lights, Camera …Homicidio, 2x16 – Shawn (and Gus) of the Dead, 3x05 – Disco didnt Die. It was Murdered!, 3x15 – Tuesday the 17th, 3x16 – An evening with Mr. Yang, 4x02 – He Dead, 4x06 – Bollywood Homicide, 4x09 – Shawn takes a Shot in the Dark, 4x16 – Mr. Yin Presents, 5x03 – Not even close …Encounters, 5x04 – Chivalry is not Dead ..But Someone is, 5x16 – Yang 3 in 2D, 6x01 – Shawn rescues Darth Vader, 6x02 – Last Night Gus, 6x03 – This Episode Sucks, 6x06 – Shawn Interrupted, 6x12 – Shawn and the Real Girl, 7x02 – Juliet takes a Luvvah, 7x09 – Juliet Wears the Pantsuit, 7x14 – No Trout about It, 8x03 – Remake A.K.A. Cloudy …With a chance of Improvement, 8x05 – Cog Blocked a samozřejmě, jak už to u seriálů bývá, finále - 8x10 - The Break-Up. Velké plus za reference z jiných show, filmů a mnoho písniček z nejlepší éry - 80´s baby! ()

Galerie (762)

Zajímavosti (19)

  • Agentura Jasno obsahuje množství narážek na různé seriály, nejvíce však odkazuje na kultovní seriál Městečko Twin Peaks (od r. 1990). (korect)
  • Mina (Azita Ghanizada) tančí na titulní píseň z filmu Aaja Nachle (2007). Tento film neměl v Indii velký úspěch, ale písně i choreografie z něj si okamžitě získaly obrovskou oblibu. Je tedy logické, že by si indický divadelní režisér v roce 2009 vybral právě tuto píseň. (Ezis)

Reklama

Reklama