Reklama

Reklama

Hrdinka amerického thrilleru, manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová), pracuje i na Štědrý večer, a když chce konečně odjet domů, zjistí, že hlídač Thomas (Wes Bentley) na ni v podzemí nalíčil past. Buď se jí podaří utéct, nebo přijde o život...  Je Štědrý večer, ale mladá ambiciózní manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová) je ještě stále v práci. Chce vše dodělat, než vyrazí na rodinnou večeři. Když konečně sjede do opuštěné garáže, zjistí, že nemůže nastartovat auto a nemá signál v mobilu. Pomoc jí nabídne přátelský hlídač Thomas (Wes Bentley), ale když se ani jemu nepodaří auto spravit, řekne Angele, aby s ním povečeřela. Ta se jen zasměje, jenže záhy zjistí, že se ocitla v situaci, která rozhodně úsměvná není. Probudí se totiž přivázaná k židli ve studené místnosti pro bezpečnostní službu v podlaží P2 a je si jistá, že štědrovečerní večeře je to poslední, po čem Thomas prahne. Teď záleží hlavně na její odvaze a touze žít, aby se jí odtud podařilo utéct. Americký hororový thriller režíroval Franck Khalfoun. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Quint 

všechny recenze uživatele

„Cat and mouse“ thrillery v uzavřených lokacích patří mezi můj oblíbený subžánr. Vždy mě u nich baví sledovat, s čím vším dokáží scenáristé v rámci akce v omezeném prostoru přijít. P2 v tomhle ohledu sice není vyložený majstrštyk, ale určitě tu je na co se dívat. A nemyslím tím jen Rachel Nichols, která většinu filmu pobíhá oděná pouze v mokrém negližé. Prostory uzavřeného několikapatrového parkoviště jsou skvělou lokací pro minimalistickou psycho naháněčku a využité jsou na maximum (schodiště, různá podlaží, výtah, bezpečnostní kamery, hlídací pes... dokonce je tu i automobilová honička). Potěší i fakt, že hlavní hrdinka uvažuje velmi racionálně a logika tu celkově funguje, což u podobných filmů není příliš časté. Wes Bentley se do role osamělého slizáka, který balí ženy tak, že je doslova sbalí do kufru, sice typově moc nehodí, ale dosyta si ji užívá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo podzemní garáže jsou masakr. V době kdy velké vlny narůstu sexuálního násílí žen vůči mužům se jako vysoce atraktivní muž těmto prostorům vyhýbám už z dálky, protože v takových podzemních garážích může za každým sloupem číhat nějaká sexuálně vyšinutá žena, která by mě bezmocného a bezbraného mužíčka zneužila raz, dva. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pořád mě sžírá pocit, že se z toho dalo vykřesat víc. Námětově nejde o nic nového, s obměnami jsme už leccos podobného viděli. Přesto se to celé nevyvíjí zle, i jméno Alexandre Aji dává tušit, že nepůjde o další rutinní thriller. Zásadní pozitivum = s hlavní hrdinkou prožijeme něco, co se může klidně přihodit vaší sestře. Mladík posedlý Elvisem a kamerovým systémem totiž rozhodně nechce strávit vánoční čas sám mezi prázdnými zdmi podzemního parkoviště a prsatá kariéristka je v Hollywoodu zase jednou hodně populární zboží. V druhé polovině ale naskáče několik hrubých chyb, které si zrovna netykají s logikou (nevím, ale že by byl na tísňové lince 911 záznamník?) a z našeho psychopata dělají kapku supermana, co mimo záběry kamery stihne nemožné. Na vině je bezesporu scénář, který postupně ztrácí na lesku a nápady tahá hodně neohrabaně. A možná i kapku herci. Například Wes „Ricky Fitts“ Bentley je v rámci možností psychopat slušný, na druhou stranu ale tak nějak furt stejný. Překvapivě mi scházelo takovéto mrazení v zádech. Závěrem vím jedno, P2 neobsahuje scénu, na kterou bych si třeba za týden vzpomněl!! 50%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. Film jenom o dvou (no teoreticky o třech) hercích a naprostá bomba. Je to napínavé (a to hodně), atmosféra je skvělá, hlavní hrdinka je sympatická, z čehož vyplývá, že tu je komu fandit. Psychopat je vybraný dost dobře - jsou Vánoce, nikdo by neměl být sám, ale on sám je, tak udělá cokoli, aby někoho u sebe měl. Hvězdičku srážím za několik nelogičností. 4* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na prvotinu režiséra geniálního Maniaca, takže takhle jsem se k tomuhle filmu dostal, jinak bych se o něm asi býval vůbec nedozvěděl. Solidní, i když víceméně průměrný thriller s nikterak originální zápletkou ani dějem, ale přesto zábavný a odpočinkový, mám tenhle žánr hodně rád. Několik hezkých brutalitek (pán na kolečkové židli, pejsek, očičko), můj oblíbenec z American Beauty Wes Bentley v roli šité na míru předvádí slušný výkon a milá bloncka Rachel Nichols taktéž. Alternativní televizní zábava na Štědrý večer pro alternativního diváka. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný počas dvoch mesiacov, výhradne v noci v existujúcej parkovacej garáži v Toronte. (ladko)
  • Rottweilera "hrali" traja rôzni psi. (ladko)
  • Natáčení probíhalo také v Cinespace Film Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (noelcoward73)

Reklama

Reklama