Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 3

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (251)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prvykrat mi Zhangov vytvarny styl, resp. farebne prevednie scen prislo gycovo prepisknute, i ked ostatne aspekty prace s kamerou (nasnimanie mizansceny) si reziserov standard udrziavaju. Milo ma prekvapila praca s napatim a s tym suvisiace rozdelenie filmu na dve polovice - ta prva, takmer vylucne kostymova interierova drama, v ktorej emocie okrem kratkych vykyvov su schvalne tlmene, takze ich sila vynika prave podpovrchovou akumulaciou. S prepnutim filmu do nonstop bojoveho modu potom dochadza k ich prudkym erupciam, ktore v zavere zenu postavy do tragicky fatalnych rozhodnuti a ukazuju, ze pomstou a nenavistou dlho zivene motivacie su bumerangom, ktory spatne ublizi hlavne svojmu povodcovi... . ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$45milionovTržby USA $6,566,773Tržby Celosvetovo $78,568,977Tržby za predaj DVD v USA $10,542,356 //počet predaných kusov 578,078║ Zhang Yimou poľavuje a okrem pekného vizuálu nám nedokáže nič ponúknuť, dokonca ani očakávené veľkolepé súboje moc nenadchnú o príbehu už nehovoriac. /videl v kine: 60%/ ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, na začátek bych napsal, že předchozí režisérovi filmy jako je "Hrdina" a "Klan létajících dýk" mám opravdu rád a od tohoto jsem očekával něco podobného. Avšak film je úplně o něčem jiném a podobnosti s předchozími tituly jsou minimální. Film opět hýří různými barvami a občas je tam i nějaký povedený souboj ale jinak je celý film spíše o intricích. Herci sice hrají velice dobře avšak film je jako celek dost zdlouhavý a závěrečná bitva mi taky moc nesedla. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto filmu je například vidět, že F. A. Brabec se má ve věci kýče ještě hodně co učit. A Chow Yun-Fat vypadá báječně, když se naštve. Bylo to jiné a dlouho jsem si na to zvykala, ale nakonec jsem se do toho dokázala pohroužit natolik, že jestli tam nebyly žádné emoce, tak já jsem tam dodala svoje. Nejvíce mě asi zasáhla ta linie s matkou a nevlastním synem. Závěr působil trochu roztahaně, možná tam ta "finální bitva" ani nemusela být, rodinné drama kvůli ní tak přišlo o tísnivou sevřenost. (Ale zase kdyby tam nebyla, tak by kromě epizodky s asasíny a doktorovou byl film vyloženě jen statickou konverzačkou.) A ještě něco, jestli je některý Yimouův film komunistická agitka a obraz "pravé tváře Číny", tak tenhle, nikoliv Hrdina (i když ten taky). ()

Ajantis 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Příběh o inkrikách na císařském dvoře se rozvíjí hodně slibně, postupně se z něj ale vynořuje obludná překombinovanost, která v poslední třetině vrcholí podobně tragicky jako v Klanu létajících dýk a kazí dojem z realisticky pojaté zápletky. Některé momenty jsou excelentní, noční útok maskovaných bojovníků svou chladnou samozřejmostí zamrazí v zádech, naopak dlouhé prostřihy mezi uslzenými obličeji těžce vypracovanou atmosféru bortí. Jak v zápletce, tak vizuálním zpracování je až příliš patrná hra na efekt, než aby to dohromady mohlo dávat smysluplnou podívanou. Příběh místy drhne, herci nevědí, co mají hrát (vrcholem je tapně roztřesený výkon Ye Liu jako prince Wan), a tak to mají zachránit souboje. Čang místy stále ukazuje, že výtvarný talent neztratil, žel zdá se mi, že se až příliš nechal unést megalomanií možností, které má. Interiéry a kostýmy jsou na velmi vysoké úrovni, ale bojové scény už jsou (až na pár vyjímek) spíše jen barevnou nudou. Nekouká se na to špatně, ale něco podstatného chybí. Totéž platí o celém filmu. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Filmové kostýmy byly dobově věrné. Herci na sobě nosili až šest vrstev oblečení. (Rodriguez)
  • Niektoré z dobových kostýmov vážili aj viac ako 40 kíl. (MikaelSVK)
  • Císařova zlatá koruna vážila 5,5 kg. (HappySmile)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama