Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele Laxik k tomuto seriálu (11)

Hellsing (2006) 

Jak shrnout tuhle ničím nezajímavou břečku, co nesahá seriálu ani po kotníky, a přesto se v ní neanimefan v bolestech utopí? Všechno už mám v komentářích k jednotlivým epizodám, takže snad jen: Muset na každý díl čekat půl roku, nehrozil by ani tak infarkt z nedočkavosti, jako spíš totální zapomnění, že něco takového kdy existovalo. Plný souhlas s Mariem. (PS: Aniž bych to nějak plánoval, teď koukám, že je tohle můj 666. komentář. Ikonické, že?) ()

Hellsing I (2006) (E01) 

Všechno je špatně. Stupidní vševysvětlující monology, přesně ta anime animace, která mi leze krkem (ano, mluvím o tom, když postavy dělají dementní ksichty) a to všechno ve skočmém prolétnutí jakoby prvních tří dílů seriálu. Jenže tady se stihnou záporáci projevit, což vzhledem k jejich dementalitě není moc dobrý (zvlášť Andersen, který mi připadal divný už v seriálu, tady dává nový rozměr výrazům "MANGOR" a "ZVRHLÁ JAPONSKÁ PŘEDSTAVA O KATOLÍKOVI"). Všechny ty krásně tajemné niance, co byly v seriálu naznačeny, se tady vypálí buď naplno (a to nejlíp v již zmíněných nekonečně vymletých monolozích), nebo jsou "jen" nadhozeny ubohou formou pseudonenápadného odkazu. No a jako poslední zkritizuju očistce hodný úpadek na muzice. Ten tomu dal korunu. Pořád to má ale slušný příběh, až na pár výjimek slušivý háv a Alucarda. ()

Hellsing II (2006) (E02) 

Hellsing II, podruhé a skoro i blběji. Dementní ksichtění pokračuje ve větší míře (teď už se nafukují i domečky), horrorová atmosféra, která vám v seriálu navozovala mrazení, byla nahrazena barvičkami a asi jakože pokročilejší technikou. Někdo by měl autorům vysvětlit, že v jednoduchosit je krása. No, Valentinovic zmetci mají aspoň jakés takés charisma, takže jsou oproti prvnímu dílu tím správným kořením (i když Luke mi asi víc seděl v seriálu). Postavy mi ale pořád připadají placaté, nudné a přehnaně ukecané. Aspoň už ale nerecitují shakespeara (obrazně řečeno, protože kdyby některý záporák narval do monologů Shakespeara, byl by fakt kchúl). Místní hodnocení mi fakt zůstává záhadou. ()

Hellsing III (2007) (E03) 

Nazis? Really? Je tu zas víc dětinských idiotanime scén, kterým jasně vládne ta snová, ale jinak se to docela zvedlo. Příběh už to i má a je docela slušný. Teda když pomineme Nácky, co lítají v Zeppelinu II. Zato Gambit 2.0, hlavní záporák na odstřel, byl opravdu charismatický, i když se mu dá jen těžko odpustit, že je jen vykradačkou marveláckého týpka. Integra má konečně šanci na rozvoj charakteru a jsem zvědavý, jak se vyrovná se zvyšující se monstrozitou Alucarda, a jestli ji nakonec výčitky svědomí nepostaví proti němu. Škoda jen, že jsem první polovinu málem umřel nudou. Slabé 3*. ()

Hellsing IV (2008) (E04) 

Demence, nehorázná japonská demence. Tentokrát sice demence sem tam i docela stylová, jenže taky demence napěchovaná nekonečným hovnomonologem, ze kterýho mi bylo fakt na blití. Kecy, kecy, hovna a ve všech třech týmech psychopati, který si zasloužej leda kulku do zátylku. ()

Hellsing V (2008) (E05) 

Tak jsem tomu dal ještě šanci. Vymaštěný náckovcký zloprcek konečně zahajuje válku. Keců kvanta, vata, že by z ní stádo ovcí udělal, ale mělo to i části velmi dobré. Pár. (Bohužel mezi ty dobré části patřil i konec, takže mě láká šestý díl.) ()

Hellsing VI (2009) (E06) 

Seras je konečně sexy, z Pipa Bernadotteho se vyklubala jedna z nejzábavnějších a nejcharismatičtějších postav seriálu a dokonce i hlavní záporák dílu, upírka s kosou, docela válí. Pořád je to ale blbý, až to tříská, barevný vložky jsou neskutečně otravný, Maxwell je jen zase další-stejná záporná psychoušským smíchem se holedbající postava, jakých jsou v tomhle seriálu kila, a děje je v tomhle dílu minimum, což vzhledem k zlepšující se kvalitě (dokonce i bez Alucarda!) jen zamrzí. Nemít Hellsing naprosto libový příběh, už bych ho dávno odvrhnul. Takhle se ale chystám na další díl, protože chci vidět, jak ta skvadra skvěle napsaných klaďasů rozmaže tu bandu scénáristicky domrvených záporáků na krvavou kaši. Po trojce zatím druhý nejlepší díl. ()

Hellsing VII (2009) (E07) 

Bez všech těch špatných věcí, ale zároveň o ničem. Takový je sedmý díl. Seras si dá prvního panáka a změní se ve zvíře. Stylový a kchúl díl s pár kulervoucími momenty. Zatím to nejlepší, co jsem z OVA viděl. ()

Hellsing VIII (2011) (E08) 

Kdyby se někdo zeptal, jakože se nezeptá, jak by asi vypadal křižák mixlý s členem kukluxklanu, kterak střílí z helikoptéry samopalem, odpověděl bych mu, že směšně. Fakt nehorázně směšně, takového magora bych snad nebral vážně ani, kdyby střílel na mě. Podobně je na tom kněz, co se směje jako padouch z toho nejlacinějšího béčka. A ano, Andersone, moc tě prosím, abys mi během minuty vysvětlil Alucardovu podstatu, Majorovy plány a zbůsob, jak Drákulu zlikvidovat (byť z poloviny špatně), aspoň mi to zjednoduší pochopení, protože jsem tak strašně blbej, že to jinak nedokážu vstřebat. Teda pokud u toho tvýho proslovu neusnu. Na druhou stranu se nám na scénu vrací ten týpek v rudým plášti a jeho entré je skutečně luxusní. No a souboj Alucarda s Andersonem? Konečně chápu, proč toho vytáhlýho kněze všichni tak žerou, takhle kulervoucí bitka v historii anime ještě nebyla. Zatím bezkonkurenčně nejlepší díl, nebýt režisérem šumař, neměl bych, co vytknout. ()

Hellsing IX (2012) (E09) 

Bez jediného úletu, postupně budující atmosféru a posouvající příběh hodně blízko jeho konci. A přesto tak nějak o ničem, Walter newalter. ()

Hellsing X (2012) (E10) 

Objasnění Majorovy minulosti a pohnutek (jen v mnohem menším měřítku)? Werewolf blonďák of the SS? Jó, to beru! Ale jinak? Řeky krve ve tvaru šipky? Alucard už zas ze všeho nejvíc jen kecá? Zloprcek, co toho nakecá za dva? Skutečné objasnění všech majorových plánů? Díky, nechci. Už ani ty souboje nejsou, co bývaly, a o posledních patnácti minutách radši pomlčím úplně. A vůbec jsem teda nepobral tu vysvětlovačku, co ji v závěru nadhodil Walter u profesora. Co se stalo s pověstnými japonskými konci? S osudovostí vyvrcholení velkých příběhů a úmrtími, která si zapamatujeme? Jeden z nejhorších dílů této pomrvené série. ()

Reklama

Reklama