Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele VanTom k tomuto seriálu (11)

Hellsing (2006) 

Tak si to shrňme, i když už jsem hodnotil / komentoval jednotlivé epizody. PLUSY: Vizuální styl, hudba, animace; chvílemi dechberoucí krvavý nářez; zajímavé, originální postavy. MÍNUSY: Pseudohumorné, infantilní karikaturní vložky, statičnost; monotónní Alucardův bojový styl (nechat se rozstřílet, pak se za ďábelského smíchu složit v beztvaré monstrum, které smete kohokoliv) s nejasnými schopnostmi a limity; totální šílenost a pozérství všech, podtržené jejich předlouhými, rádoby hlubokomyslnými monology. +/- průměr s výkyvy na obě strany. ()

Hellsing I (2006) (E01) 

Hodně velký krvavý nářez, který tak nějak rychloposuvem (přesto pochopitelně) uvádí diváka do světa Hellsingu, britské tajné vládní organizace pro boj s nadpřirozenými stvůrami, a jejího nejschopnějšího výtvoru, nezničitelného upíra Alucarda. Původní seriál si dával víc na čas, i když tohle se zatím dějově neodchyluje. ()

Hellsing II (2006) (E02) 

Stále slušný, extrémně krvavý nářez, celá epizoda je jen o útoku bratrů Valentinových a jejich armády ghúlů na sídlo Hellsingu. Škoda přehnané a stěží vtipné karikatury kozaté Seras, akční stránka i přes bizarnost Alucardovy transformace rozhodně táhne. ()

Hellsing III (2007) (E03) 

Tentokrát se více vysvětluje, což nedopadá zrovna dobře - pro krátkou krvavou řežbu musíme přečkat půlhodinu zdlouhavých proslovů, "ultracool" výstupů a příšerného, trapného, hloupoučkého "humoru" (chudinka naprosto zbytná komická postavička Victoria Seras). ()

Hellsing IV (2008) (E04) 

Na rozdíl od minule mne dějová linka, sebevíc úchylná a nadsazená, celkem bavila, věci se totiž konečně dávají do pohybu. Ale jinak zívačka, vše se stále podrobuje hustokrutopřísnému pozérství a směšným deklamacím, kratičký Alucardův souboj s ostrostřelkyní Rip Van Winkle hladinu nerozvíří. ()

Hellsing V (2008) (E05) 

Vyhlazovací útok Milénia na Londýn a Integru Hellsing se obejde bez Alucarda i Victorie, místo nich své triky předvádí komorník Walter (a dorazí i neodolatelně šílený otec Anderson). Závěrečné titulky se spustí přímo uprostřed rozběhnuté líté řeže, kdežto předchozí epizody budily aspoň zdání uzavřenosti. ()

Hellsing VI (2009) (E06) 

Tak se nám odkopává třetí strana konfliktu, choromyslný a velikášský (kdo tady není?) Maxwell a jeho vatikánská armáda. A konečně něco ukáže i Seras (ne, bohužel žádnou ze svých dvou nejočividnějších předností :-)) při obraně centrály Hellsingu. ()

Hellsing VII (2009) (E07) 

Hrdinsky důstojný, žel neslavný konec jednotky žoldáků zabarikádovaných v sídle Hellsingu. Překvapí emoce mezi velitelem Bernadottem a běsnou Seras, konečně probouzející své opravdové síly, i tragické střípky z její minulosti. A poprvé řežbu nehyzdí karikatury humoru, třikrát sláva, hned zaokrouhluji nahoru. ()

Hellsing VIII (2011) (E08) 

Jak si jen někoho (kohokoliv) oblíbit, přesahuje-li šílenství všech myslitelné meze? Totální anihilace Londýna vrcholí střetem armád Vatikánu a Posledního praporu, ale místo propracované akce tu mezi doušky kakaa plácáme o krásách války nebo extaticky dirigujeme krvavý masakr z pláště vzducholodi. WTF?! Souboj božího otce Andersona a navrátivšího se Alukarda pak "graduje" k monstrům s absurdními silami, kdy nesmrtelnost je tou nejpodružnější. ()

Hellsing IX (2012) (E09) 

Odraz ode dna před finále? Nedlouhý duel se zrádcem bez jasných motivů nemůže vymazat tunu roztahaných, šroubovaných, rádoby význačných proslovů groteskních odlesků dříve zajímavých postav. ()

Hellsing X (2012) (E10) 

Takže to všechno jenom kvůli poražení Alucarda? No budiž, ale těch keců, bože, těch keců. Naštěstí je přerušují dva perfektní (byť krátké) akční výstupy skvělé Seras (plus nepřehlédnutelná prezentace jejích bílých kalhotek na závěr) a vcelku osvěžující mi k mému velkému překvapení přišel i návrat infantilních, karikaturně nadrásaných "humorných" skečů v dostatečně obšírném epilogu. ()

Reklama

Reklama