Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele fr3ak k tomuto seriálu (4)

Hellsing (2006) 

Pokud někdo četl mangu, tak ho původní seriálový Hellsing musel trochu překvapit. Né že by se mi nelíbilo když se autoři vydají více svojí cestou, ale musím přiznat že i přes slušné kvality seriálu mi "ujetost" mangy byla bližší. A teď přijde Ultimate, který jakoby manze z oka vypadl. Bohužel se autoři do těch 45 minut toho snažily nacpat co nejvíc, takže Victoria tu má zhruba tak 5 minut ve kterých se stihne představit/skoro umřít/proměnit, organizace Hellsing je tu spíše jen zmíněna, protože by to brzdilo průběh boje a samotný Alukard tu působí spíš jako bezduchá upírská mašina (tohle vlastně není moc daleko od pravdy, ale i tak... :D). Animace je pěkná, ale taky nepříjemě zkratkovitá a to zejména v soubojích, takže není problém ztrati přehled o tom "kdo že to teď vlastně schytal". I přes to jak kriticky můj komentář zní jsem se opravdu bavil, jen doufám že následující epizody budou kapku lepší. Slabší 4*. ()

Hellsing II (2006) (E02) 

Jó tak tohle už bylo lepší. Alucard se pomaloučku rozjíždí a ukazuje že není radno ho pokoušet. Vynikající jateční záležitost :D ()

Hellsing III (2007) (E03) 

Útok na Hellsing se nevyplácí. Lady Integra začala oplácet a Alucard se už pořádně rozjel. ()

Hellsing X (2012) (E10) 

Kupodivu celkem vlažné zakončení jinak vynikající série. Za těch 65 minut se tam v podstatě nic zásadního nestane. Postavy jen mluví a mluví... navíc jsou jejich dialogy z velké části naprosto zbytečné a dost nudné. Když se konečně někdo vykecá, tak chcípne za 3x kratší dobu než co tam prožvaní a to je v podstatě celá náplň epizody X. I ty souboje jsou tentokrát dost slabé a to i přes fakt že Seras tentokrát využívá naplno svůj upírský potenciál. Velká škoda, mohl to být závěr o kterém bych všem nadšeně vyprávěl, tak je to spíše jen jako malá tečka za velkou sérií. ()

Reklama

Reklama