Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

honz 

všechny recenze uživatele

Poutavý dětský snímek - fantastický příběh s historickým námětem o dětech, kteří se snaží přijít na kloub záhadám z doby vlády Rudolfa II., kdy byla Praha opravdu středem Evropy. Pro dětského diváka určitě řada zajímavých informací o rudolfínské době, pražských pověstech o židovském rabínovi a jeho Golemovi atd. Děj mi připadal místy chaotický, a to je asi jediné, co bych této dobrodružné a napínavé podívané vytkl. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsem viděla Maharal jako dítě se školou v kině úplně jsem filmu propadla. Poté jsem ho viděla ještě několikrát a dokonce si i koupila DVD. Byl to můj úplně první mysteriózní film, který jsem v životě viděla a když budu tvrdit, že jsem si zamilovala mysteriózní náměty právě díky Maharalu, bude to stoprocentní pravda ... Nakonec ale přišly jiné filmy a já jsem na Maharal skoro zapomněla. Po několikaleté pauze jsem se ale nakonec přece jenom k filmu vrátila, i když tentokrát hlavně kvůli hereckému obsazení. Bála jsem se, že si zničím další film mého dětství, protože dnes už dítě nejsem a filmy sleduju jiným, a to hodně kritickým okem. K mému překvapení mě ale Maharal chytl úplně stejně jako poprvé. I když mi tentokrát vadila forma pro děti, kterou byl film natočený, samotný příběh mi přišel dostatečně zajímavý a napínavý k tomu, abych jej sledovala s nadšenýma jiskřičkama v oku. Věřím, že kdyby tvůrci natočili Maharal jako film pro dospělé, rozhodně by se dokázal vyrovnat mysteriózním filmům jako byla Ďáblova lest nebo dokonce filmy podle Dana Browna (i když by to byl jenom jejich slaboučký odvar co se týče faktů a propracovanosti). Herecké výkony byly naprosto perfektní. Znovu jsem si uvědomila, jak mě tenkrát naprosto očaroval Maroš Kramár, ale taky jsem si uvědomila, kolik skvělých herců jsem tenkrát přehlédla. Velmi mě svými malými rolemi potěšili Josef Polášek a Václav Neužil, ale hlavně jsem si všimla, jak moc Matějovi Hádkovi sluší, když má roli záporné postavy :) ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Opisovat se nemá. A když tak alespoň invenčně. Lovci pokladů plus Šifra mistra Leonarda absolutně bez jakéhokoliv náznaku atmosféry s mizernými hereckými výkony. Jediným plusem je dobrá kamera. Předvídatelný děj a všemožná klišé to je Maharal. Co mě doopravdy rozesmálo, byl konec filmu s jedním s nejotřesnějším vyplněným přáním jedné z dětských postav :) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení celkem poutavý příběh, který není jen pro děti ale i pro dospělé a titul rodinný film by celkem seděl. Pobavila mě forma jakou byl film a vůbec celé to tajemství Maharalu pojato. Brala jsem to jako nadsázku ovšem to mělo perfektní zápletku a poutavý průběh filmu vůbec nebyl k zahození. Zajímalo by mě co je na tom pravdy. Uvítala bych dokonce i pokračování tohoto filmu něco jako český starší Indiana Jones jenže bohužel pan Bořivoj Navrátil zesnul už v roce 2011, takže by to záleželo hlavně na Maroši Kramárovi nebo Barboře Seidlové s dětmi. Herecké výkony byly průměrné ale na poutavosti to filmu absolutně neubralo. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

70 % - Konečně jsem viděl český film, který je jiný než ten už únavný tuzemský "hořkokomediální" proud. Konečně někdo chopil obrovský mystický potenciál, který Praha má, a udělal film, který mě s výjimkou zbytečného ocásku "O týden později" pobavil a rozesmál. Nečekal jsem od toho zhola nic, ale tahle "pražská Šifra rabiho Löwiho" se povedla rozhodně víc než plytká Howardova adaptace Brownova spisku. A Maharal je navíc film primárně pro děti a touto optikou je třeba jej posuzovat (už proto nelze srovnávat s Lovci pokladů, Indym atd.). Ano, z potenciálu mystické Prahy se mohlo určitě vytěžit víc, ale dle reakcí dětského publika si myslím, že u této věkové kategorie bude mít film úspěch. Jen jedinou drobnost - myslím, že dnešní pražské děti rozhodně nemluví tak spisovně :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně odehrávající se během 2. světové války svítí pouliční lampy a okna bytů v ulici jsou také rozsvícená. Během celé války však lampy ani okna svítit nesměly. Porušení opatření pro náletům se trestalo i smrtí. (topesto)
  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Nárožní ochranný patník s naznačenou tváří se nachází v Praze na křižovatce ulic Liliová a Zlatá, ostatní vyskytující se v příběhu jsou jen kopiemi. (sator)

Reklama

Reklama