Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Seriál mohu hodnotit podle shlédnutí pouhého jednoho dílu (víceméně znouzectnost na horské dovolené), což není asi úplně fér, ale nemyslím si, že by se jednotlivé díly od sebe výrazněji kvalitativně lišily. Pravděpodobně se jedná o další z řady unavených, těžkopádných, prdelatých českých seriálků. Předlohu jsem nečetl, nemohu tedy soudit, zdali tvůrci udělali knížce medvědí službu. Mimochodem, seriál doprovází opravdu hrozná slizkost od kdysi nadějných Kryštof. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ještě rozhodnout jaké hodnocení seriálu po dvou dílech dát, takže ho možná změním, avšak, níž než pod tři hvězdičky nepůjdu. Mám slabost pro vodáctví a kdo nikdy nezažil takovouhle partu na vodě, těžko pochopí. Určitě je v seriálu pár hluchých míst a trapnějších chvilek, ale na druhou stranu se dobře bavím. Herci jsou, až na Poláka, Janečkovou a Kajnarouvou, přirození a nepřehrávají (srovnej třeba s Ulicí či VKV..), ale třeba mě ještě překvapí. Naštěstí se v takovém počtu osob ztratí jakákoliv výtka. I přesto zatím seriál hodnotím na 75% a baví mě rozhodně víc než Hraběnky, Místo nahoře a jím podobné sociální dramata, ketrých se tu točí až moc.. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tu již někdo zmínil, že to s knihou, podle níž to je točené, nemá moc společného. Já tu knihu nečetl, ale slyšel jsem na ní dost chvály a když jsem koukal na tenhle seriál, říkal jsem si, kde se asi stala chyba, jak může být ta kniha dobrá. Ten seriál je takřka strašnej. Z 10-ti dílů jsem viděl 9 a bavili mě z nich tak 3 (myslím, že 3, 4 a poslední), jinak to byla docela nuda sledovat. Ženské role jsou relativně v pohodě, ale to, co tam předvádí ti chlapi, to se až stydím za to, že jsem chlap. A Bongo je zřejmě ta nejhorší postava a nejhorší herecký výkon, co jsem v televizi viděl. S ním jet na vodu, utopil bych ho ještě než by jsme vyjeli. V 90% vám to nabídne pouze nudu, otřesné zápletky a dialogy. V těch zbylých 10% se sejdou dobré exteriéry a občas trochu humoru. Na něco, s čím má člověk trávit 10 týdnů žalostně málo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Voda, Sluníčko, hezký holky v bikinách, Vaculík - člověk by řekl, že na tom se nedá nic zkazit a hle - absolutně impotentní nefungující seriál. Hlášky a vodácké rady možná na papíře se čtou hezky, ale zfilmované to je stupidně až rušivě. Už po dvou dílech mne iritovalo co vodák říká, co má dělat a jak se chovat. Nějaká sexy chemie mezi klukama a holkama ( mimochodem měla dle mého názoru být vybrána mladší parta s ohledem na rádobyvtipné vylomeniny - mimochodem některé kousky jsou spíš idiotské ) vypadá okatě uměle a celkový dojem je rozpačitý. fandil jsem tomu a přál si aby se to každým dalším dílem nějak vylepšilo, ale je mi líto. Dvě hvězdy dávám za vodu, hezký holky v bikinách a někdy i bez nich - famózní Markéta Štechová ( ač teda toho mohlo být víc, když už dějově to je nic moc) a za velký návrat Vaculíka ve své době ( teda ten je namakanej, až o něm psali v Blesku ). ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám - nejsem žádný "vodák tělem i duší" - byla jsem na vodě jednou a moc se mi to líbilo. Proto jsem se taky těšila na tenhle seriál. To, co jsem viděla v jednom jediném shlédnutém díle, mne však přesvědčilo, že tohle je jen velmi marný pokus o seriál o vodácích. Místo seriálu o vodácích mi přišlo, že sleduju seriál o zastydlých puberťácích, kde prošedivělý Vaculík káže přednášky o tom, jak jsou ženský k ničemu a zbytek dospělých se tam fakt chová hůř, než puberťáci v devítce. Krom toho těžce vykonstruovaný děj a rádoby vtipné scény, postrádající sebemenší špetku vtipu, jsou mi vážně těžce proti srsti. /// Oprava komentáře po návratu z mého 3. vodáckého dobrodružství - nosiče s tímto "seriálem" spálit, popel rozptýlit do Vltavy a NIKDY už nedopustit, ať tenhle shit běží na televizních obrazovkách! ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)

Reklama

Reklama