Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

meave 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ dva. Je to poslabšie a to mám ja na české seriály slabosť a zvyčajne nadhodnocujem. Hercom sa ma ale, žiaľ, nepodarilo presvedčiť takmer o ničom. Snáď baby vystihli čosi o sebe - aj keď obzvlášť balička je trapná, ale možno to tak má byť. Predlohu som nečitala, ale ak nájdem, tak skúsim. Uvidíme nabudúce. .................................................................................................. Tak uz to prišlo - keďže som to nevzdala pridávam hviezdičku a teším sa na ďalší diel. Nie je to síce intelektuálna bašta, ale keď si zaslúžia body kdeaké CSI s maximom balastu, tak táto komédia si isto zaslúži tri hviezdičky bez výčitiek! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nikolaev: ,,Hele mám supr námět na seroš. - Vememe pár známejch xsichtů, dáme k nim ňáký roštěnky, posadíme je do kánoí a necháme je jet vodu...To musí fungovat, bude sranda občas je necháme se cvaknout... '' Bohužel to moc nefunguje. Těm kdo jezdí na vodu bude seriálová parta připadat jako banda exotů i když si někteří z nich hrají na kované vodáky a pálí jednu drsnou hlášku za druhou. Nevím co na to pan Šmíd, mně se to zdálo nemastné, neslané plné mouder bez širšího pochopení souvislostí. Na Štechovou i Kainarovou se sice dobře kouká, ale o tom to asi nemělo být. Chválím skvělou píseň (dnes už hit )- Tak nějak málo tančím - Richarda Krajča. V souhrnu kladně hodnotím snahu tvůrců o seriál ze zajímavého prostředí, které není všem až tak známé. Z několika záběrů ze známých míst se mi doma zachtělo ucítit řeku, houpání lodi pod sebou a zanořit pádlo do hnědozelených vod Lužnice či Vltavy.... :-) Dávám dvě konve. * * ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to místama opravdu hňupovina, ale já jako milovník vodáctví jsem to Nikolaevovi žral díl po díle. Některé herecké výkony nic moc, ale některé zase docela fajn (především Lukáš Vaculík a Arnošt Goldflam), každopádně seriál si celkově drží od začátku do konce svoji vodáckou pohodovou atmosféru i příjemný humor, u kterého se skvěle relaxuje a vzpomíná na loňské vodácké léto. Dal bych normálně 3 hvězdičky, ale přihlédnu k povedené ústřední písni od Kryštofů a především krásné Markétě Frosslové. :-) Knížku jsem nečetl, takže nemůžu srovnávat. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Z nabídky produkčního oddělení naší tedy České Té Vé: Hele, Nikolaev, budeš točit seriál vo vodě, rozumíš. Teda vo lidech, co nasedaj do takovejch lodiček a plavěj se po proudu řek. Těm lidem se řiká vodáci. Každej rok sjížděj nějakou řeku a i když se mezi tim třeba neviděli, je mezi nima děsná pohoda a sranda. Jo, je to vole podle knížky, rozumíš. Napsal to nějakej Šmíd a vystupujou tam postavy co se menujou Keny, Sumec, Bongo, Křižák a tak, já nevim, proč si tak řikaj, ale lidi řikaj, že sou to ňáký přezdívky nebo co. Je to ale docela tenký, tak se tim nemusíš hele jako řídit a nemusíš tam jako ty postavy mít tak jako v knížce. Třeba Ivan hele, to je dneska vyloženě politický méno, eště bysme tu měli obvinění z propagace kdoví čeho. Nebo ta Ofélie, co jí je to jako určený, to by se to na vodu nedostalo. Musíš to na těch deset dílů ňák natáhnout, nejlíp jako to pojmout tak jako takový laskavý vohlídnutí za mládim, nostalgie frčí. Herce ber ňáký aby se s nima ztotožnila nastupující generace né, jako musej se na to dívat ty mladý abysme je jako vzdělali vo krásách našich luhů a, no jak to sak- jo, hájů. Ženský ať hlavně můžou ukazovat kozy to zakreje že sou to totální nány neodlišný od husy a navrch to chce ňákej šlágr vod ňákýho populárního typickýho trampa jako je ten andělskej Krajáč. Teda Krajčo. No já myslim, že to budeme mít pořešený né. Jenom ať se zas někdo nezeptá "Dobrý den pane Nikolaev, vám se ten seriál jako líbil?" No to bych blil. ()

keoma26 odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl: sterilní, destilovaný roztok, který potírá všechno živé a lidské, hlavním pramenem zábavy je padání do vody a jediným zdrojem poetiky didaktický komentář. Křečovitě rozjásané nadšení a smích doprovází vše, od utopení foťáku po rituální vodácké úkony, to aby divák pochopil, jaká pohoda voda je ... po 6. ultralaciném díle bez poetiky a logiky měním z jedné hvězdičky na odpad. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno