Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Endyis odpad!

všechny recenze uživatele

Spíš se to mělo jmenovat "Kéž by jste se utopili"!!! Tak tohle teda ne, to je něco tak DEMENTNÍHO, že jsem to doposud nezažil. Nekorunovaný král nejsračkovitějšího televizního odpadu, jenž trumfne i všechny zvrácené předrevoluční totalitní agitky. Nejde o to, že by seriál byl špatně natočený, zahraný i scénaristicky adaptovaný. On prostě nemá jedinej přizorenej moment a to se málokdy málokomu podaří. Svým způsobem jsem hleděl fascinovaně s otevřenou hubou... 0% Jeden díl bohatě stačil... PS. : Nechápu za co jako má 42 procent??? Vodáci PLAČTE!!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tu již někdo zmínil, že to s knihou, podle níž to je točené, nemá moc společného. Já tu knihu nečetl, ale slyšel jsem na ní dost chvály a když jsem koukal na tenhle seriál, říkal jsem si, kde se asi stala chyba, jak může být ta kniha dobrá. Ten seriál je takřka strašnej. Z 10-ti dílů jsem viděl 9 a bavili mě z nich tak 3 (myslím, že 3, 4 a poslední), jinak to byla docela nuda sledovat. Ženské role jsou relativně v pohodě, ale to, co tam předvádí ti chlapi, to se až stydím za to, že jsem chlap. A Bongo je zřejmě ta nejhorší postava a nejhorší herecký výkon, co jsem v televizi viděl. S ním jet na vodu, utopil bych ho ještě než by jsme vyjeli. V 90% vám to nabídne pouze nudu, otřesné zápletky a dialogy. V těch zbylých 10% se sejdou dobré exteriéry a občas trochu humoru. Na něco, s čím má člověk trávit 10 týdnů žalostně málo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další seriálová křeč.. chvílemi jsem jen hleděl s otevřenou pusou.. Herecky odfláknuté, dramaturgicky nezvládnuté, scénáristicky plytké.. Už jenom herecké výkony odpovídají charakteru ztvárňovaných postav i (ne)pevnosti jejich ukotvení v příběhu. Vtipu je pomálu, samotné dialogy znějí nepravděpodobně, leckdy na hranici parodie a karikatury. Ona zoufalá snaha o humor musí vyvolávat úsměv na rtech. Ostatně samotné chování postav působí dosti záhadně a nejasně. Mám opodstatněný strach z toho, že je seriál Petra Nikolaeva odsouzen k zániku ještě před startovním výstřelem. Vody je málo, tohle bude hóóódně drhnout.. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je pohlazení na duši, nejsem vodák, ale koukatelné to bylo, stravitelné též. Řádit na něm kritikou mi příjde lehce hyenické, protože nedá se srovnat s produkcí komerčních nekonečných seriálů! Děj to silný nemá, to souhlasím, a konec mi příjde přitažený za pačesy... ale celkově, dá se to odpustit. ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám - nejsem žádný "vodák tělem i duší" - byla jsem na vodě jednou a moc se mi to líbilo. Proto jsem se taky těšila na tenhle seriál. To, co jsem viděla v jednom jediném shlédnutém díle, mne však přesvědčilo, že tohle je jen velmi marný pokus o seriál o vodácích. Místo seriálu o vodácích mi přišlo, že sleduju seriál o zastydlých puberťácích, kde prošedivělý Vaculík káže přednášky o tom, jak jsou ženský k ničemu a zbytek dospělých se tam fakt chová hůř, než puberťáci v devítce. Krom toho těžce vykonstruovaný děj a rádoby vtipné scény, postrádající sebemenší špetku vtipu, jsou mi vážně těžce proti srsti. /// Oprava komentáře po návratu z mého 3. vodáckého dobrodružství - nosiče s tímto "seriálem" spálit, popel rozptýlit do Vltavy a NIKDY už nedopustit, ať tenhle shit běží na televizních obrazovkách! ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama