Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

July 

všechny recenze uživatele

Po 1. dílu přišlo zklamání. Tohle si docela pěkná a humorná knížka Zdeňka Šmída nezasloužila. Uspávadlo jako začátek Vesmírné odysey. 2. díl jsem brala jako takový zkušební - pokud se úroveň nezvedne, jdu od toho. Ale ona se zvedla, nuda ubyla a vtípky už nebyly tak trapné, dokonce se na to docela příjemně dívalo, i když žádná sláva to taky nebyla. Nicméně mým testem epizoda prošla - a pokud ostatním dílům tato úroveň vydrží, nebo se (snad) ještě pozvedne, nejspíš budu hodnotit i na 3*. Zbytek: Nakonec jsem vydržela seriál sledovat až do konce a ptám se proč. To bylo tak neskutečně hloupé a často nudné! A takovou pitomou smrt si mohl vymyslet snad jen scénárista v rauši... Radši zůstanu věrná mnohým zahraničním seriálům, které se k nám sice ještě nedostaly nebo se teprve začínají vysílat, ale na internetu kolují i jejich nové skvělé díly... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Petře Nikolaeve, propásl jsi slibnou šanci - natočit podle kultovní knihy kultovní seriál (ač jsi nevstupoval do této řeky poprvé, tentokrát bylo zdolání toku obtížné...a při dalším vstupu bude hůř...). Petře, toč už jen filmy, a nikdy už ne seriály! Podobné seriály a filmy: Hop nebo trop, Rafťáci ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vložit puberťácké dialogy do úst dospělým lidem se mi zdá ne směšné, ale nanejvýš nevhodné. Kdybych viděl tento seriál na některé z našich "skvělých" komerčních stanic, nedivil bych se. Ale ČT1 disponuje inteligentním divákem, alespoň si to myslím, a tudíž bych od ČT1 očekával něco mnohem inteligentnějšího nebo alespoň obsazení rolí mladší generací herců. Koukat na Lukáše Vaculíka ve středních letech a ostatní herce, kterak šaškují jako duševně nevyzrálí mladí lidé je spíš trapné než humorné. Ne, že bych Lukáše Vaculíka nesnášel, spíše naopak, ale tohle prosím ne. Tahle role by mu lépe slušela před dvaceti lety. Hmmm, zase jednou ztracená šance na slušný TV seriál na ČT1. Bohužel. Tu jednu hvězdičku věnuji pěkné kameře v romantických zákoutích českých řek. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím, první díl se vůbec nerozjel. Jsem trošku v rozpacích. Strašná nuda. Vodácké prostředí přece nabízí mnohem víc, než co tady ukázali. Tohle má být seriál na hlavní vysílací čas? Všichni herci působili strašně toporně. Domácí video z vodácké výpravy našich známých vypadá líp a to jeli Sázavu. Je vidět, že scénář se utopil v Lužnici. Dávám dvě hvězdičky za krásnou přírodu a černobílé snímky. Už mě neláká seriál dokoukat. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ještě rozhodnout jaké hodnocení seriálu po dvou dílech dát, takže ho možná změním, avšak, níž než pod tři hvězdičky nepůjdu. Mám slabost pro vodáctví a kdo nikdy nezažil takovouhle partu na vodě, těžko pochopí. Určitě je v seriálu pár hluchých míst a trapnějších chvilek, ale na druhou stranu se dobře bavím. Herci jsou, až na Poláka, Janečkovou a Kajnarouvou, přirození a nepřehrávají (srovnej třeba s Ulicí či VKV..), ale třeba mě ještě překvapí. Naštěstí se v takovém počtu osob ztratí jakákoliv výtka. I přesto zatím seriál hodnotím na 75% a baví mě rozhodně víc než Hraběnky, Místo nahoře a jím podobné sociální dramata, ketrých se tu točí až moc.. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)

Reklama

Reklama